طرز تهیه مربای هویج خانگی + نکات و فوت و فن شکرک نزدن
مربای هویج یکی از محبوبترین انواع مربا در سراسر دنیا است و برای خیلی از افراد، هیچ صبحانهای به خوشمزگی این مربا با کمی خامه یا کره نیست. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای هویج خانگی و همه فوت و فنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای پخت مربای هویج مجلسی ابتدا باید هویجها را بشویید و رنده کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. زمانی که هویجها نرم شدند، آب و شکر را اضافه کنید. صبر کنید شکر در آب حل شود و بعد درب قابلمه را روی آن قرار دهید و بگذارید. زمانی که مربا غلیظ شد، آبلیمو، گلاب و هل را اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. برای خواندن روش پخت مربا هویج خانگی به طور کامل میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم مربای هویج خانگی
هویج۵۰۰ گرمشکر۵۰۰ گرمگلاب۲ قاشق غذاخوریآب لیموترش تازه۱ قاشق غذاخوریآب۲ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران۱ قاشق چایخوریپودر هلنوک قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه مربای هویج خانگی
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۲ ساعتدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۵ نفر
مرحله اول: هویج را رنده کنید
برای پخت مربای هویج رنده شده باید هویج را بشویید و بعد سر و ته آن را با چاقو جدا کنید. پوست هویجها را بگیرید و آنها را رنده کنید. برای پخت مربای هویج میتوانید بنا به سلیقه خودتان از رنده ریز یا درشت استفاده کنید.
مرحله دوم: هویجها را تفت دهید
یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و بعد هویجها را اضافه کنید. برای درست کردن مربای هویج بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید. هویجها را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گریپ فروت
مرحله سوم: آب و شکر را به قابلمه اضافه کنید
زمانی که هویجها نرم شدند، میتوانید ۲ لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید. در ادامه شکر را در چند مرحله در قابلمه بریزید و با قاشق مواد را هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب حل شود.
مرحله چهارم: صبر کنید تا مربا بپزد
درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید هویجها با حرارت ملایم بپزند. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا مربا به آرامی بپزد و به قوام برسد. در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار مربا را هم بزنید.
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
زمانی که به مربا به غلظت مناسب رسید، مقداری از شهد آن را بردارید و در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد به صورت سالم در آب سرد ته نشین شد و در آب پخش نشد، یعنی مربا آماده است.
اگر شهد مربا متلاشی شد، بهتر است مربا را چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید و بعد از این که مربا به غلظت مناسب رسید، آبلیمو، گلاب و هل را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود. سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
شکرک زدن مربا هویج
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا هویج باید مربا را با حرارت ملایم بپزید و اجازه دهید آب اضافه آن به طور کامل تبخیر شود و به غلظت مناسب برسد. پخت مربا با حرارت زیاد موجب تبخیر شدن آب مربا و خام ماندن هویج میشود و در این شرایط مربای شما پس از مدت کوتاهی شکرک میزند.
برای جلوگیری از شکرک زدن این مربا باید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که جوشاندن مربا به مقدار طولانی نیز موجب شکرک زدن مربا میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کدو حلوایی رنده شده
نکات و فوت و فنهای تهیه مربای هویج خانگی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت مربای هویج خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای پخت مربای هویج خانگی میتوانید هویجها را برای چند ساعت همراه با آب بپزید. سپس آن را با گوشت کوب پوره کنید. در ادامه مقداری شکر پودر هل، زعفران دم کرده اضافه کنید. صبر کنید تا مربا به قوام مورد نظر برسد و در آخر مقداری آبلیمو و گلاب به مربا اضافه کنید تا مربای شما آماده شود.برای پخت مربای هویج با عسل باید شکر را حذف و در انتهای پخت از مقداری عسل برای مزه دار کردن مربا استفاده کنید.به خاطر داشته باشید که برای نگهداری مربای هویج از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.طرز تهیه مارمالاد هویج بسیار شبیه به مربای هویج است، تنها در این روش باید از مقداری ژلاتین استفاده کنید تا بافت مارمالاد کشدار و غلیظ شود.در صورت تمایل میتوانید برای پخت مربا هویج از هل استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هل را به صورت درسته در مربا بیندازید و بعد از پخت مربا دانههای هل را از آن خارج کنید.اضافه کردن زعفران به مربای هویج اختیاری است، اما موجب خوش عطر و طعم شدن مربا میشود.هر زمان که احساس میکنید مربای هویج در حال آماده شدن است و به قوام رسیده است، میتوانید گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.برای مزه دار کردن این مربا میتوانید از مقداری پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید.برای این که مطمئن شوید مربا به قوام رسیده یا نه، باید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. زمانی که مربا خنک شد، آن را بین ۲ انگشت تست کنید. اگر مربا کش آمد یعنی به قوام رسیده و آماده است.مهمترین فوت و فن مربای هویج این است که برای پخت این مربا از قابلمه مسی یا لعابی و استیل استفاده کنید.اگر طعم هویجهایی که برای تهیه مربا استفاده میکنید شیرین نیست، بهتر است برای پخت مربا از ۱/۵ تا ۲ برابر وزن هویج از شکر استفاده کنید.
برای پخت مربای هویج مجلسی میتوانید هویج را به صورت خلالی خرد کنید.اضافه کردن گلاب به مربای هویج اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.اگر تمایلی به استفاده از شکر سفید به این مربا ندارید، میتوانید از مقداری شکر قهوهای استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که رنگ مربای شما با شکر قهوهای تیرهتر و کاراملی میشود.علت غلیظ نشدن مربا هویج زیاد بودن آبی است که به مربا اضافه میکنید. از طرف دیگر کم بودن مقدار شکر مربا موجب آبکی شدن آن میشود.برای مزه دار کردن مربا هویج خوشرنگ میتوانید از مقداری زنجبیل و چوب دارچین نیز استفاده کنید.بعد از آماده شدن مربا حتما آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روش تهیه مربای هویج خانگی و همه فوت و فنهای درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…