طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک + نکات و فوت و فن
حلوا مسقطی زرشک که با نام مسقطی زرشک نیز شناخته میشود یک دسر خنک و خوشمزه است که با نشاسته درست میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک + نکات و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن آن را شرح میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا ژلاتین را در آب حل کرده، زرشک را در آب بخیسانید و نشاسته را با آب سرد بشویید تا شفاف شود. نشاسته را با آب زرشک مخلوط کنید. شکر را به ترکیب نشاسته و آب زرشک اضافه کرده و روی حرارت متوسط هم بزنید تا شکر حل شود. با غلیظ شدن مایه، گلوکز را اضافه کنید و هم بزنید. سپس، حرارت را کم کرده و ژلاتین و پودر هل را اضافه کنید. در پایان، زرشک را اضافه کنید، مایه را در قالب چرب شده بریزید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود. برای آشنایی با مراحل تهیه حلوا مسقطی زرشک، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم حلوا مسقطی زرشک
نشاسته گندم۲۰۰ گرمپودر هل۱ قاشق غذاخوریشکر۲۰۰ گرمپودر ژلاتین۳ قاشق غذاخوریگلوکز مایع۲ قاشق غذاخوریزرشک۷۰ گرمآب زرشک۵۰۰ میلیلیترآب سرد۱۰۰ میلیلیترکره یا روغن مایع برای چرب کردن قالببه مقدار لازمپودر نارگیل یا پودر پسته برای تزئین (اختیاری)به مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه حلوا مسقطی زرشک
زمان آمادهسازی: ۳۰ الی ۵۰ دقیقهمناسب برای: ۸ نفر
مرحله اول: حل کردن ژلاتین در آب
برای تهیه حلوا مسقطی زرشک، ابتدا پودر ژلاتین را با مقداری آب سرد ترکیب کرده و هم بزنید. سپس، ظرف حاوی مخلوط ژلاتین را بر روی بخار آب قرار داده و اجازه دهید تا ژلاتین به طور کامل در آب حل شده و یک محلول شفاف به دست آید.
مرحله دوم: آمادهسازی زرشک و نشاسته گندم
زرشکها را شسته و به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید. همزمان با خیساندن زرشک، نشاسته گندم را با آب سرد بشویید. سپس، آن را در یک کاسه پر از آب سرد ریخته و بعد از چند دقیقه آب رویی را که کدر شده است دور بریزید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا آب روی نشاسته شفاف شود.
شستن نشاسته با این روش باعث میشود که نشاسته بعد از پخت شفاف شده و حلوا مسقطی نیز ظاهری شفاف و براق پیدا کند. علاوه بر این، بوی بد احتمالی نشاسته نیز از بین میرود. پس از ۱۰ دقیقه، زرشکها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها کاملا گرفته شود.
مرحله سوم: مخلوط کردن آب زرشک و نشاسته گندم
پس از شستشوی نشاسته، آن را از یک صافی عبور دهید تا هیچ گلولهای در آن باقی نماند. سپس، آب زرشک را به نشاسته اضافه کرده و به طور کامل هم بزنید تا مخلوطی یکدست و بدون گلوله حاصل شود. در صورت مشاهده هرگونه گلوله، مجددا مخلوط را از صافی رد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مسقطی انار
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر و گلوکز
مخلوط نشاسته گندم و آب زرشک را به همراه شکر درون یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و محتویات آن را مرتبا هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. به محض اینکه متوجه غلیظ شدن مایه مسقطی شدید، گلوکز را به آن اضافه کنید و همچنان به هم زدن ادامه دهید.
مرحله پنجم: اضافه کردن پودر هل و ژلاتین
پس از گذشت حدود بیست دقیقه، زمانی که مایه مسقطی کمی غلیظ و کشدار شد، حرارت را کم کنید. سپس، پودر هل و ژلاتین را اضافه کرده و هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مایه حلوا مسقطی کاملا غلیظ شود.
مرحله ششم: اضافه کردن زرشک
پس از آنکه مایه مسقطی کاملا غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. سپس، زرشک را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا ترکیب شوند.
مرحله هفتم: ریختن مایه مسقطی درون قالب
کف و دیوارههای قالب را به طور کامل با کره یا روغن مایع چرب کنید. پس از آن، مایه مسقطی را تا داغ است در قالب بریزید و سطح آن را با پشت قاشق یا لیسک صاف و یکدست کنید. در صورتی که قالب در دسترس ندارید، میتوانید از یک سینی استیل استفاده کنید. در نهایت، قالب را به مدت ۳ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مسقطی شیرازی زعفرانی
مرحله هشتم: سرو کردن حلوا مسقطی زرشک
پس از آنکه حلوا مسقطی زرشک به طور کامل خودش را گرفت و سرد شد، آن را از یخچال خارج کرده و به اندازههای دلخواه برش بزنید. برای تزیین این دسر میتوانید از پودر نارگیل، پودر پسته یا هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق زرشک
نکات و فوت و فنهای تهیه حلوا مسقطی زرشک
چند نکته مهم در تهیه و نگهداری حلوا مسقطی زرشک عبارتند از:
برای تهیه حلوا مسقطی زرشک، علاوه بر گلوکز مایع میتوان از پودر گلوکز یا پودر پکتین نیز استفاده کرد. بدین منظور، ابتدا پودر گلوکز یا پکتین را در مقدار مناسبی آب حل کرده و سپس به آب زرشکی که روی حرارت قرار دارد، اضافه کنید.برای طعمدار کردن مسقطی زرشک میتوانید به جای پودر هل از دانههای هل بدون پوست استفاده کنید.برای تهیه این دسر میتوانید هم از آب زرشک طبیعی و هم آب زرشک صنعتی استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری مغزیجات خرد شده مانند پسته، بادام یا گردو را به مایه مسقطی اضافه کنید. این کار حلوا مسقطی زرشک را خوشمزهتر میکند.برای حفظ طعم و تازگی حلوا مسقطی زرشک بهتر است آن را در ظرف دربدار و در یخچال نگهداری کنید. با رعایت این نکته ساده میتوانید تا یک هفته از طعم دلپذیر و بافت نرم این دسر لذت ببرید.برای اینکه دسر شما ظاهری جذابتر و مجلسیتر پیدا کند، میتوانید از قالبهای تک نفره و طرحدار استفاده کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک را آموزش دادیم. این دسر خوشمزه نه تنها برای پذیرایی از مهمانان مناسب است بلکه میتواند یک انتخاب عالی برای یک عصرانه دلچسب به همراه چای نیز باشد.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.