طرز تهیه هویج پلو با مرغ؛ غذای مجلسی به همراه نکات ریز در خوش طعم شدن
هویج پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که به روشهای بسیار مختلفی تهیه می شود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این غذای خوشمزه را به صورت مرحلهبهمرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
هویجها را خلالی خرد کنید و در تابه با روغن یا کره تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. محلول زعفران و در صورت تمایل شکر اضافه کنید و کمی تفت دهید. پیاز نگینی را در همان تابه تفت داده، مرغ خرد شده را اضافه کنید و همراه با ادویهها و زعفران تفت دهید تا خوشرنگ شود. برنج را پس از شستن و خیس کردن نیمپز کنید و آبکش نمایید. سپس در قابلمه به دلخواه ته دیگ بگذارید. لایههای برنج، مخلوط هویج و مرغ، را روی ته دیگ بریزید و برنج را بپزید. پس از پخت با خلال بادام و پسته غذا را تزیین کنید. برای مطالعه رسپی این غذای خوشمزه با جزئیات کامل در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم هویج پلو با مرغ
هویج۵ عددپیاز۲ عددبرنج۳ پیمانهسینه مرغ۵۰۰ گرمزعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوریکره یا روغن۴ قاشق غذاخوریشکر۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)زردچوبه۱ قاشق چایخوریدارچین۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمخلال بادام یا پستهبرای تزیین
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه هویج پلو با مرغ
مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۸۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی هویج
هویجها را بشویید و با پوستگیر پوست آنها را بگیرید. هویجها را به صورت خلالهای باریک و یکدست خرد کنید.
میتوانید از رنده درشت یا رشته کن نیز استفاده کنید، اما خلالی کردن هویجها زیبایی بیشتری به غذا میدهد.
در یک تابه مناسب، روغن یا کره بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.
هویجهای خلالی را درون تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و کمی طلایی شوند.پ
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
مرحله دوم: افزودن محلول زعفران و شکر (اختیاری)
مقداری از محلول زعفران دمکرده را به هویجها اضافه کنید.
چند دقیقه تفت دهید تا هویجها به خوبی عطر و رنگ زعفران را جذب کنند.
سپس شکر را اضافه کنید و تفت دهید تا هویجها طعمی شیرین و کاراملی پیدا کنند؛ اما اگر طعم شیرین را نمیپسندید، میتوانید شکر را حذف کنید.
پس از تفت دادن هویجها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید.
مرحله سوم: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
درون همان تابهای که هویجها را تفت دادید بریزید و تابه را روی حرارت ملایم گذارید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گل کلم پلو
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن مرغ
سینه مرغ را پس از شستن به صورت نگینی خرد کنید.
مرغهای خرد شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مرغها کمی تغییر رنگ دهند.
مرحله پنجم: افزودن ادویهها و محلول زعفران
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به ترکیب درون تابه اضافه و مخلوط کنید.
چند دقیقهای تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس محلول زعفران را به آن بیفزایید و فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
در این مرحله مرغها را کمی تفت دهید تا سطح آن طلایی و خوشرنگ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مجلسی
مرحله ششم: آماده سازی برنج
برنج را تمیز کنید و ۲ تا ۳ مرتبه بشویید تا آب آن شفاف شود. سپس آن را با کمی نمک در آب ولرم به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید تا آب به نقطه جوش رسد. برای جلوگیری از چسبندگی، میتوانید کمی روغن به آب جوش اضافه کنید.
برنج خیسخورده را به آب در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید برنج به مدت ۳-۵ دقیقه نیمپز شود. سپس آن را آبکش کنید.
توجه داشته باشید که بافت برنجهای مختلف با هم متفاوت است باید دانهها نرم شوند؛ اما مغز آنها کمی سفت باشد.
مرحله هفتم: دم کردن هویج پلو
کف قابلمهای که قصد طبخ غذا را در آن دارید کمی روغن بریزید و در صورت تمایل با نان، سیبزمینی یا برنج ته دیگ دلخواهتان را در ته قابلمه بچینید.
یک لایه برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید، مقداری از مخلوط هویج و مرغ را روی برنج پخش کنید.
این کار را لایهلایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. در انتها، چند قاشق زعفران دمکرده روی سطح برنج بریزید.
درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و برنج را ابتدا با حرارت متوسط به مدت ۵ دقیقه حرارت دهید تا بخار کند.
سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۴۵-۴۰ دقیقه دم بکشد.
حتماً از دمکنی برای قابلمه استفاده کنید تا بخار در قابلمه حبس شده و برنج بهخوبی دم بکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی
مرحله هشتم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت کامل هویج پلو را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال بادام و پسته آن را تزیین کنید.
این غذای جذاب را با سالاد و ماست میتوانید میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش
نکات مهم برای خوشمزهتر شدن هویج پلو با مرغ
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن این غذای خوشمزه با برنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برنج را در مرحله آبکش کمی زنده بردارید (نه خیلی نرم) تا پس از دم کشیدن دانهدانه و خوشفرم باشد.پس از تفت دادن هویج، زعفران دمکرده و شکر را به آن اضافه کنید. زعفران رنگی زیبا و شکر طعمی کاراملی و شیرین به هویج میدهد. البته میزان شکر را بسته به ذائقه تنظیم کنید.کمی پودر دارچین، فلفل سیاه یا زردچوبه روی لایههای برنج بپاشید تا عطر و طعمی متعادل و جذاب داشته باشد.پس از پخت کامل مرغ، آن را در کره یا روغن زعفرانی تفت دهید تا سطح آن طلایی و خوشرنگ شود. این مرحله تأثیر زیادی در ظاهر و طعم مرغ دارد.زعفران عطر و طعمی خاص به این غذا میبخشد. هرچه مقدار زعفران بیشتر باشد، طعم لذیذتری خواهد داشت.اگر زمان دارید، مرغ را قبل از پخت با پیاز، زعفران، نمک، فلفل و کمی آبلیمو مزهدار کنید. این کار طعم مرغ را چند برابر بهتر میکند.میتوانید کمی آبلیمو برای ایجاد تعادل در طعم اضافه کنید.برای زیبایی غذا، هویجها را به صورت خلالی باریک و یک اندازه خرد کنید. این کار ظاهر غذا را شکیلتر میکند.برای زیباتر شدن هویج پلو، از خلال پسته، بادام یا کشمش روی غذا استفاده کنید. این مواد نهتنها ظاهر غذا را جذابتر میکنند، بلکه طعم خوشایندی نیز به آن میبخشند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. اگر طبق آموزش فوق پیش روید و همه این نکات را رعایت کنید، هویج پلوی شما به یک شاهکار آشپزی تبدیل خواهد شد.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.