طرز تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی+ فوت و فن و نکات
زیتون پرورده یکی از چاشنیهای محبوب و پرطرفدار شمالی است. این چاشنی خوشمزه از ترکیب زیتون، گردو و رب انار درست میشود و یک همراه عالی برای غذاهای کبابی و محلی شمالی است. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی را همراه فوت و فن آن به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای درست کردن زیتون پرورده به روش رستورانی ابتدا گردوها را آسیاب کنید تا خمیری شکل شوند، سپس با زیتونهای بدون هسته ترکیب کنید. سیر و سبزی ریز شده را به ترکیب زیتون اضافه کنید و هم بزنید. سپس رب انار و آب انار را با هم مخلوط کنید و همراه نمک و فلفل به مواد دیگر اضافه کنید. زیتون پرورده را برای حداقل ۳ ساعت در یخچال قرار دهید و در آخر با دانههای انار سرو کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این چاشنی خوشمزه شمالی را بخوانید.
مواد لازم زیتون پرورده
زیتون سبز بدون هسته۵۰۰ گرممغز گردو۱۰۰ گرمرب انار۳ قاشق غذاخوریسبزی معطر ریز شده (نعناع و گشنیز یا چوچاق)۲ قاشق غذاخوریسیر۳ حبهآب انار۳ قاشق غذاخوریدانه انار۲ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه زیتون پرورده
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
مناسب برای: ۴ تا ۶ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: گردو را آماده کنید
ابتدا مغز گردو را در آسیاب یا غذاساز بریزید و به صورت کاملا ریز و خمیری شکل درآورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب انار با مخلوط کن
مرحله دوم: زیتون و گردو را مخلوط کنید
زیتونهای سبز بدون هسته را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا به صورت یکدست ترکیب شوند.
مرحله سوم: سبزی را اضافه کنید
سیرها را پوست بگیرید و با درجه ریز آنها را رنده کنید. سبزیهای معطر را هم به صورت ریز خرد کنید. سپس سیر و سبزی خرد شده را به ترکیب زیتون اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته+ نکات
مرحله چهارم: رب انار را اضافه کنید
در این مرحله رب انار را با آب انار در یک ظرف کوچک مخلوط کنید تا رب انار رقیق شود. سپس همراه نمک و فلفل سیاه به ترکیب زیتون اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله پنجم: زیتون پرورده را در یخچال بگذارید
بعد از اینکه همه مواد را ترکیب کردید، زیتون پرورده را در یک ظرف دربدار بریزید و اجازه دهید برای حداقل ۵ ساعت در یخچال بماند تا مزهها به خورد هم بروند.
پس از استراحت زیتون پرورده، آن را با دانههای انار تزئین و سرو کنید.
نکات و فوت و فن برای تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی
برای بهتر شدن کیفیت زیتون پرورده بهتر است نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود را در نظر بگیرید. با ما همراه باشید.
برای نزدیکی طعم زیتون پرورده به رستورانهای شمالی، از رب انار محلی و چوچاق استفاده کنید.بهتر است از زیتون سبز با طعم ملایم استفاده کنید.اگر زیتونی که استفاده میکنید، ترش، شور یا تلخ است، بهتر است یک ساعت آن را در آب بخیسانید و بعد آبکش کنید تا طعم بهتری پیدا کنید.بهتر است از گردوی تازه استفاده کنید زیرا گردوی کهنه ممکن است طعم زیتون پرورده را خراب کند.میتوانید به جای آسیاب کردن گردو برای داشتن بافت بیشتر، آنها را ساطوری کنید تا خیلی ریز شوند.اگر چوچاق در دسترس نبود، میتوانید از ترکیب نعناع خشک، جعفری، گشنیز و کمی پونه خشک استفاده کنید.برای لعابدهی بیشتر میتوانید کمی روغن زیتون اضافه کنید.اگر رب انار در دسترس نبود، میتوانید از آب انار و شکر استفاده کنید.میتوانید از آبغوره به عنوان جایگزین آب انار استفاده کنید.دقت کنید که در استفاده از سیر زیادهروی نکنید، زیرا ممکن است طعم آن بر زیتون غالب شود.اگر طعم سیر خام برایتان تند است، میتوانید قبل از استفاده آن را کمی تفت دهید.اضافه کردن کمی گلپر میتواند طعم و عطر بینظیری به زیتون پرورده بدهد.اگر طعم ملس را میپسندید میتوانید کمی آلو بخارای خرد شده به زیتون پرورده اضافه کنید.پس از آماده شدن زیتون پرورده آن را بچشید، اگر ترشی آن کم بود میتوانید کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.بهتر است زیتون پرورده برای یک شبانه روز در یخچال بماند تا طعم بهتری بگیرد.زیتون پرورده را میتوانید به عنوان چاشنی در کنار غذاهای کبابی و خوراکهای سنتی میل کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی را همراه فوت و فن آن به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم این چاشنی خوشمزه و مجلسی را در خانه تهیه کنید تا با آن از مهمانان خود پذیرایی کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.