چگونه گردوی چینی را از گردوی ایرانی تشخیص دهیم؟

گردو یکی از خوشمزه‌ترین و پر خاصیت‌ترین دانه روغنی جهان است که خواص زیادی داشته و از آن در تهیه انواع غذا، دسر و شیرینی استفاده می‌شود.

به گزارش نمناک، خوشبختانه کشورمان ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان گردو در جهان است که دارای گردو‌های با کیفیت و مرغوبی می‌باشد، اما متأسفانه امروزه برخی از سودجویان گردوی نامرغوب چینی را که بسیار به گردوی ایرانی شبیه است، با نام گردوی ایرانی به مشتریان معرفی می‌کنند.

از ما خواسته بودید تا تفاوت این دو را برایتان بگوییم تا بتوانید هنگام خرید گردو درست تصمیم بگیرید. برای تشخیص گردوی چینی از ایرانی روش‌هایی وجود دارد که در این بخش از نمناک به آن اشاره کرده ایم تا بتوانید به راحتی گردوی خالص ایرانی را از نوع نامرغوب آن تشخیص دهید.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ کیفیت

گردو‌های چینی از نظر کیفیت بسیار در سطح پایین تری قرار دارند و روغن بدست آمده از آن بسیار ناچیز است، اما گردوی ایرانی کیفیت بالایی داشته و اگر مغز گردو را بین انگشتان خود بفشارید از آن روغن بیشتری خارج می‌شود و کیفیت بهتری دارد.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ قیمت

گردو‌های چینی با قیمت ارزان تری عرضه می‌شوند، زیرا برای پرورش این گردو‌ها مانند گردو‌های ایرانی توجه و مراقبتی انجام نمی‌گیرد و به همین خاطر به دلیل کیفیت پایین از گردو‌های ایرانی ارزان‌تر هستند.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ رنگ پوست

هرچه پوست گردو روشن‌تر باشد، احتمال اینکه خارجی بوده و وارداتی است، بیشتر خواهد بود. گردو‌های چینی پوست روشن تری داشته، اما گردو‌های ایرانی معمولا دارای پوست تیره تری هستند مگر اینکه پوست آن‌ها جدا و شسته شده باشند.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ اندازه

گردو‌های چینی ظاهرا یکدست و یک اندازه اند، اما گردو‌های ایرانی، چون به صورت ارگانیک تولید می‌شوند، ظاهر یکدست و یک اندازه‌ای ندارند.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ مزه

گردو‌های ایرانی دارای مزه خیلی بهتر و تازه تری نسبت به گردو‌های چینی هستند. طعم گردوی ایرانی نیز کمی گس است و چربی بیشتری نسبت به گردوی چینی دارد.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ وزن

اگر گردو را تکان دهید و سنگین باشد، یعنی قسمت بیشتر آن را مغز گردو تشکیل داده است. مغز گردو باعث می‌شود در زمان مصرف گردو، احساس کنید چربی بیشتری دارد. گردو‌های ایرانی وزن بیشتری داشته، اما گردو‌های چینی سبک‌تر بوده و اگر آنها را تکان دهید صدای برخورد پوست و مغز را خواهید شنید.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ خواص

گردوی ایرانی محصولی ارگانیک و طبیعی بوده و حاوی مواد معدنی مفید مانند مس، فسفر، پتاسیم و … و اسید‌های چرب غیر اشباع مانند اسید چرب امگا ۳ است که از بروز بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌کند و خواص فراوانی را داراست.

تفاوت گردوی ایرانی و چینی از لحاظ جنس پوست

بیشتر گردو‌های چینی از نوع پوست کاغذی هستند و پوستشان به راحتی با فشار دست می‌شکند و جدا می‌شود، اما گردو‌های ایرانی حتی اگر از نوع پوست کاغذی باشند، کمی پوستشان ضخیم‌تر بوده و ممکن است به راحتی با دست شکسته نشوند.

نکات تشخیص گردو خوب

تعدادی از گردو‌ها را بو کنید؛ گردو بی کیفیت و کهنه عطر ماندگی یا غیر طبیعی می‌دهد

گردوی تازه و مرغوب طعمی لذیذ و گس دارد و طعم ماندگی یا کپک نمی‌دهد و زمانی که آن را می‌جوید، در انتهای گلوی خود احساس تلخی زیاد یا سوزش نمی‌کنید.

این نکته را در نظر بگیرید که معمولا عطر و طعم گردوی ایرانی از گردوی خارجی بیشتر و بهتر است.

هر چه گردویی چرب‌تر باشد، بهتر و مرغوب‌تر است.

از خرید گردویی که روی آن لکه زرد وجود دارد، خودداری کنید.

اگر گردوی خوشمزه و مرغوب ایرانی می‌خواهید، به دنبال گردوی خیلی درشت و هم‌اندازه نباشید.

گردویی بخرید که کاملا گرد باشد؛ گردو‌های کشیده و بیضوی معمولا هم پوست کلفت‌تری دارند و هم جدا کردن مغزشان سخت‌تر است و ممکن است خرد شو

بهترین و قطعی‌ترین راه برای اطمینان از تازه و مرغوب بودن یک گردو، خرید آن از یک باغدار یا فروشنده معتبر و مطمئن است.

مطالب مفید