طرز تهیه تارت نارنگی + نکات و فوت و فن
تارت نارنگی یکی از جذابترین و خوشمزهترین دسرهای پاییزی است که به راحتی با مواد اولیه ساده و در دسترسی قابل آماده سازی است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه تارت نارنگی را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
کره سرد و آرد الک شده را با نوک انگشتان ماساژ دهید. پودر شکر، زرده تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید. سپس آب سرد را کم کم به خمیر اضافه کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را پلاستیک گذارید و ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال استراحت دهید. قالب تارت را کمی چرب کنید و خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر را در قالب گذارید و با کاغذ روغنی و حبوبات خشک در فر از پیش گرم شده ۱۰-۱۵ دقیقه بپزید. آب نارنگی، شکر، نشاسته و پوست نارنگی را در قابلمهای ترکیب کنید و روی حرارت ملایم بپزید، پس از خنک شدن روی تارت بریزید و ۱-۲ ساعتی در یخچال استراحت دهید. سپس با اسلایسهایی از نارنگی و نعنا تازه تارت را تزیین کنید. رسپی این دسر پاییزی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم خمیر تارت نارنگی
آرد سفید۲ لیوانکره سرد۱۵۰ گرمپودر شکر۱/۲ پیمانهزرده تخم مرغ۱ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوریآب سرد۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم فیلینگ (مواد داخلی)
نارنگی تازه۶ تا ۸ عددشکر۱/۲ پیمانهنشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوریآب نارنگی تازه۱/۲ پیمانهپوست رنده شده نارنگی۱ قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل پخت تارت نارنگی
مدت زمان آماده سازی: ۲-۳ ساعتمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: ترکیب کره و آرد سفید
کره سرد را با کمک چاقو به صورت مکعبی برش زنید. توجه داشته باشید که دمای کره در تهیه خمیر تارت بسیار مهم است.
آرد سفید را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید تا اگر ناخالصی در آرد وجود دارد گرفته شود. الک کردن آرد موجب هوادهی شدن ذرات آن میشود.
آرد را به کره سرد درون کاسه اضافه کنید و به آرامی با کمک نوک انگشتانتان کره را با آرد ماساژ دهید تا ترکیبی شبیه به خرده نان به دست آید.
مرحله دوم: افزودن پودر شکر، زرده تخم مرغ و وانیل
پودر شکر، زرده تخممرغ، وانیل را به ترکیب شن مانند درون کاسه اضافه کنید. مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید.
به خاطر داشته باشید که برای تهیه خمیر تارت باید سرعت عمل داشته باشید تا کره در دمای محیط گرم نشود و تغییر شکل ندهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک نارنگی بدون فر
مرحله سوم: افزودن آب سرد
آب سرد را کمکم به ترکیب خمیری شکل درون کاسه اضافه کنید.
توجه داشته باشید جنس آردهای مختلف و میزان جذب رطوبت آنها متفاوت است. پس هر زمان که خمیر شکل گرفت از افزودن آب اضافی اجتناب کنید.
خمیر را به آرامی جمع کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
برای جلوگیری از گرم شدن خمیر، از دست زیاد استفاده نکنید. فقط تا جایی که مواد ترکیب شوند، مخلوط کنید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
خمیر را داخل نایلون قرار دهید و سطح آن را کمی صاف کنید.
خمیر را ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال استراحت دهید تا خنک شود.
این کار به منسجم شدن خمیر کمک میکند و از جمع شدن آن در فر جلوگیری میکند.
مرحله پنجم: آمادهسازی قالب تارت و فر
فر را روشن کنید و زمان دهید تا به خوبی گرم شود. قالب تارت را با کمی کره چرب کنید.
خمیر را روی سطح آردپاشیشده به ضخامت نیم سانتیمتر با کمک وردنه باز کنید.
قالب تارت را روی خمیر گذارید و دور خمیر را به اندازه قالبتان برش زنید.
خمیر را به آرامی و با کمک وردنه بردارید و در قالب تارت گذارید. با کمک دست خمیر را به دیوارهها کمی فشار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاناکوتای نارنگی
مرحله ششم: پخت اولیه خمیر
خمیر تارت درون قالب را با چنگال سوراخ کنید و روی آن یک کاغذ روغنی قرار دهید.
مقداری حبوبات خشک مثل لوبیا یا نخود روی کاغذ بریزید و قالب را در فر با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه قرار دهید.
این کار از پف کردن خمیر جلوگیری میکند و پایهای ترد برای تارت ایجاد میکند.
پس از پخت تارت را از فر خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود. سپس آن را به آرامی از قالب جدا سازید.
مرحله هفتم: تهیه فیلینگ نارنگی
آب نارنگی، شکر، نشاسته ذرت و پوست رندهشده نارنگی را در قابلمه مناسبی بریزید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. میتوانید برای جلوگیری از گلوله شدن نشاسته، آن را ابتدا در کمی آب حل کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام مواد را به هم زنید تا مواد شما به غلظت مناسب رسد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
مرحله هشتم: استراحت دادن به تارت
فیلینگ خنکشده را داخل خمیر پختهشده بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
توجه داشته باشید که فیلینگ باید کاملاً خنک باشد تا خمیر تارت خیس نشود.
تارت را درون یخچال بگذارید و ۱-۲ ساعتی زمان دهید تا فیلینگ ببندد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فروماژ نارنگی
مرحله نهم: تزیین و سرو تارت
پس از بستن فیلینگ با برشهای نارنگی تازه، برگ نعنا و مغز گردو میتوانید تارت را به دلخواه تزیین کنید.
نکات مهم برای خوشمزهتر شدن تارت نارنگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن تارت نارنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آرد را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا خمیر سبکتری داشته باشید.خمیر حتماً باید استراحت کند تا جمع نشود.کره باید کاملاً سرد باشد تا خمیر تارت ترد و پوک شود.چنگال زدن به کف خمیر یکی از ترفندهای مهم تهیه این تارت است، این کار از پف کردن خمیر در هنگام پخت جلوگیری میکند.پوست رندهشده نارنگی عطر فوقالعادهای به فیلینگ اضافه میکند.نشاسته ذرت باعث میشود فیلینگ غلیظ و یکدست باشد، اما اگر در دسترس ندارید می توانید از ژله نارنگی استفاده کنید.مقدار شکر را بر اساس میزان ترشی نارنگی تنظیم کنید.نشاسته را قبل از اضافه کردن به مایعات، در کمی آب حل کنید.فیلینگ باید کاملاً سرد باشد تا خمیر خیس نشود.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این دستورالعمل و نکات طلایی، میتوانید تارت نارنگی با طعم لذتبخش و عطر فوقالعاده تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر در تهیه این تارت از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.