طرز تهیه خورشت به اصفهانی+ 6 نکته طلایی

خورشت به اصفهانی یکی از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای ایرانی است که با میوه به تهیه می‌شود. برخی این خورشت را با گوشت و برخی با مرغ تهیه می‌کنند. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه این خورشت بسیار خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید را آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت 

پیازها را بشویید و پس از پوست گرفتن، نگینی خرد کنید. پیازها را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس در صورت تمایل، گردوهای آسیاب شده را به پیاز تفت داده شده بیفزایید. چند دقیقه دیگر تفت دهید. گوشت گوسفندی را بشویید، به قطعات کوچک برش دهید و همراه با فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد. پس از آن آب جوش را اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. به‌های خرد شده را در روغن تفت داده با رب انار مخلوط کرده و به خورشت اضافه کنید. در نهایت، محلول زعفران و نمک را اضافه کرده و خورشت را با خلال پسته تزیین کنید و با برنج زعفرانی سرو کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم خورشت به اصفهانی

پیاز۲ عددبِه۲ عددگردو آسیاب شده۲۰۰ گرمگوشت گوسفندی۵۰۰ گرمزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریرب انار۳ قاشق غذاخوریآب جوشبه میزان لازمنمکبه میزان لازمفلفل سیاهبه میزان لازمروغن مایعبه میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل پخت خورشت به اصفهانی

مدت زمان آماده سازی: ۵۰-۶۰ دقیقه
 مناسب برای: ۴-۵ نفر
درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز

پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

در قابلمه‌ای که قصد طبخ خورشت را دارید، مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم: اضافه کردن گردو (اختیاری)

گردوهای آسیاب شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید. با حرارت زیاد، گردوها را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشبو شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ ترش با زرشک و رب انار

مرحله سوم: افزودن گوشت و ادویه‌ها

گوشت گوسفندی را بشویید و با کمک چاقو گوشت را به قطعات کوچک‌تر برش دهید. گوشت‌های خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا گوشت‌ها تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. سپس فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر فلفل آزاد شود.

مرحله چهارم: افزودن آب جوش و پخت گوشت

آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد.

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن به

به‌ها را بشویید و با کمک چاقو آن‌ها را به ابعاد یکسانی برش زنید. توجه داشته باشید که بهتر است به ها را به اندازه ابعاد گوشت برش زنید.

در تابه دیگری مقداری روغن بریزید و به‌ها را ۳-۶ دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند سپس رب انار را به آن‌ها اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رب تغییر رنگ دهد. به‌های تفت داده شده را به خورشت اضافه کنید.

مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید و درب قابلمه را ببندید. ۱۵-۲۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا به‌ها در خورشت بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاس کباب به+ نکات و فوت و فن

مرحله ششم: افزودن محلول زعفران و نمک

به مقدار دلخواه محلول زعفران و نمک به خورشت اضافه کنید و کمی زمان بدهید تا خورشت به لعاب مناسب رسد.

مرحله هفتم: تزیین و سرو خورشت

خورشت بسیار جذاب و خوشمزه شما آماده میل کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال پسته آن را تزیین کنید.

می‌توانید این خورشت جذاب را با برنج زعفرانی، نان تازه و سبزیجات تازه سرو نمایید.

شما میتوانید طبق همین روش خورشت به را با مرغ تهیه کنید با این تفاوت که مدت زمان پخت آن کمتر می شود.

۶ نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن خورشت اصفهانی

زعفران دم‌کرده عطر و طعم بی‌نظیری به این خورشت می‌دهد.پیازهای سرخ شده باید طلایی و کاراملی باشند تا طعم عمیقی به خورشت بدهند.پخت خورشت با حرارت ملایم باعث می‌شود گوشت‌ها به آرامی نرم شوند و طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند.گردوها را بعد از سرخ شدن پیاز اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کنند.میزان رب انار را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید تا خورشت به میزان مناسب ترش یا شیرین‌تر باشد.اطمینان حاصل کنید که گوشت‌ها به طور کامل پخته و نرم شده باشند تا خورشت لذیذ تری داشته باشید.

امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این خورشت خوش طعم و جذاب پاییزی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. اگر در تهیه این خورشت جذاب از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم خورشت می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید