مارون بازیگر حرفه‌ای پتروشیمی‌های بورسی

به گزارش تجارت نیوز،

مارون، به عنوان یکی از پرچمداران سال ۱۴۰۳صنعت پتروشیمی کشور، با تولید بیش از ۳ میلیون تن محصول در هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ و رشد ۶۸۸ درصدی سود خالص، درخشش چشم‌گیری داشته است. این شرکت، با کنترل هزینه‌ها و جهش ۸۳ درصدی درآمد هشت ماهه ۱۴۰۳رکوردهایی تاریخی رقم زده و جایگاه خود را به‌عنوان یکی از موفق‌ترین واحدهای پتروشیمی کشور تثبیت کرده است.

پتروشیمی مارون، یکی از بزرگترین و مهم‌ترین بازیگران صنعت پتروشیمی ایران، در زمینه تولید و سودآوری به موفقیت‌های چشم‌گیری دست یافته است. این شرکت که بیش از دو میلیون و ۱۴۰ هزار تن ظرفیت اسمی تولید سالانه دارد، به ‌ویژه در تولید «الفین و پلیمر» حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

این پتروشیمی نه ‌تنها در تامین نیازهای داخلی و صادراتی نقش بسزایی دارد، بلکه سهم قابل توجهی در تامین درآمد ارزی کشور ایفا می‌کند. با توجه به این دستاوردها و سیاست‌های کارآمد مدیریتی، به نظر می‌رسد این شرکت در آینده نزدیک نیز در صدر واحدهای پتروشیمی ایران باقی خواهد ماند.

 

درخشش پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۳

پتروشیمی مارون توانست در سال جاری با اتخاذ تدابیر موثر و بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خود، توقف ۷۰ روزه تولید را در سال گذشته جبران کند. جالب است گفته شود که این پتروشیمی توانسته تا انتهای آبان‌ماه ۸۳ درصد از ظرفیت اسمی خود را محقق کند که به نوعی رکوردشکنی محسوب می‌شود.

 

این روند پتروشیمی‌ مارون را در مسیر ثبت رکوردهای جدیدی در صورت‌های مالی قرار داد؛ برای مثال سود خالص این پتروشیمی در نیمه اول سال به بیش از ۶ هزار و ۱۸۶ میلیارد تومان رسید. این رقم، رشدی خیره‌کننده معادل ۶۸۸ درصد، نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.همان‌طور که در نمودار قابل مشاهده است، ثبت این رقم به عنوان سود خالص، در نیمه ابتدایی سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده و از این منظر مارون رکوردی تاریخی به ثبت رسانده است.

کارنامه سودسازی پتروشیمی مارون در نیم‌سال ۱۴۰۳

بررسی‌ صورت‌‌های مالی ۶ ماهه پتروشیمی مارون در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، شرکت در این دوره از فروش محصولات خود ۲۴ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومان درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰۷ درصد افزایش داشته و بیشترین میزان خود در سال‌های اخیر رسیده است. این جهش در نمودار زیر به خوبی قابل مشاهده است.

نکته دیگر اینکه، پتروشیمی مارون در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری، به خوبی هزینه‌های تولید را کنترل کرده است؛ به طوری که شدت رشد «بهای تمام شده» این پتروشیمی از درآمد آن کمتر بوده است.

همین روند سود ناخالص پتروشیمی مارون را در ۶ ماهه ابتدایی امسال با جهش بیش از ۳۵۰ درصدی از هزار و ۵۶۱ میلیارد تومان به حدود هفت هزار و ۳۲ میلیارد تومان رساند.

لازم به ذکر است پتروشیمی مارون از محل «خالص سایر درآمدها (هزینه‌ها) عملیاتی» در این دوره موفق به شناسایی درآمد بیش از ۶۰۰ میلیارد تومانی شده است. این روند در کنار رشد درآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی پتروشیمی مارون را با جهش بیش از ۷۱۸ درصدی از ۷۷۴ میلیارد تومان در ۶ ماهه ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان در ۶ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

موتور پیشران تولید پتروشیمی مارون

اما ثبت تمامی این رکوردهای جذاب در سودسازی تنها به واسطه عملکرد درخشان پتروشیمی مارون در تولید بوده است. همان‌طور که در گزارش‌های پیشین بررسی شده بود، مارون یکی از بهترین‌ ارقام را در میان پتروشیمی‌های بورسی از منظر تولید در سال ۱۴۰۳ ثبت کرده است.

طبق گزارش عملکرد مارون در آبان ماه، این پتروشیمی در هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ توانست سه میلیون و ۴۴ هزار تن از محصولات خود را تولید کند که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۳۳ درصد افزایش داشته است.

این روند حجم فروش شرکت را نیز بالا برد؛ به طوری که تناژ فروش پتروشیمی مارون از ۹۱۷ هزار تن در ۸ ماهه سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۴.۸ درصدی به یک میلیون و ۲۳۶ هزار تن در هشت ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

همان‌طور که گفته شد پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را بالا ببرد و این روند، حجم فروش شرکت را افزایش داد. این موضوع در کنار رشد نرخ فروش محصولات این پتروشیمی سبب جهش چشم‌گیر درآمد آن شده است.

به طوری که درآمد پتروشیمی مارون از ۱۸ هزار و ۷۴۹ میلیارد تومان در هشت ماهه ۱۴۰۲ با جهش بیش از ۸۳ درصدی به ۳۴ هزار و ۳۸۱ میلیارد تومان در هشت ماهه ابتدایی سال جاری رسیده است.

منبع :

انرژی پرس

مطالب مفید