بهترین روغن‌های ضروری برای درمان آلرژی چیست؟

فرارو- بهره‌وری از روغن‌های ضروری و درمان آروماتراپی جزء محبوب‌ترین شیوه‌های درمان آلرژی است. این روغن‌ها مایعات معطر غلیظی هستند که از گیاهان استخراج شده‌اند و برای قرن‌ها است که استفاده درمانی دارند. 

به گزارش فرارو، آلرژی‌ها ششمین علت اصلی ابتلا به بیماری‌های مزمن در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده هستند که بر بسیاری از واکنش‌های افراد در سراسر دنیا اثر می‌گذارند. هم‌اکنون هیچ درمان قطعی برای آلرژی وجود ندارد و البته چندین شیوه درمانی متفاوت می‌تواند علائم این عارضه را کنترل کند. 

در این مقاله موثرترین روغن‌های ضروری برای تسکین علائم آلرژی فصلی بیان شده است. 

حقایق کوتاه

• استفاده از روغن‌های ضروری در هر شرایطی معمولا بی‌خطر و ایمن به نظر می‌رسند؛ اما باید به یاد داشته باشید که آن‌ها همیشه نمی‌توانند ایمن باشند. 

• آلرژی‌های فصلی ممکن است در طول فصل‌های بهار و تابستان بیش‌تر آشکار شوند. 

• اگزما، کهیر و درماتیت پوستی از شایع‌ترین آلرژی‌های پوستی هستند. 

آلرژی‌های فصلی و پوستی

علائم آلرژی‌های فصلی شامل آبریزش چشم‌ها، گرفتگی بینی، خس خس سینه، سرفه، احتقان بینی و گرفتگی سینه است. آلرژی پوستی اغلب به تورم، خارش و قرمزی منجر می‌شود. افرادی که دچار این علائم آلرژی هستند، شاید به دنبال روغن‌هایی برای درمان آلرژی پوستی یا فصلی خود هستند. البته قبل از استفاده از اسانس‌های روغنی ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنند و سپس آن‌ها را مصرف کنند؛ زیرا برخی از روغن‌ها ممکن است آلرژی‌های پوستی را بدتر کنند. 

۱. نعناع فلفلی

یک مطالعه انجام شده روی حیوانات در سال ۲۰۱۰ نشان داد که روغن نعناع فلفلی تاثیرات آرام بخش و تسکین دهنده روی عضلات دارد که به کاهش انقباضاتی که موجب سرفه می‌شوند، کمک می‌کند. با توجه به پژوهشی دیگر این روغن می‌تواند به درمان اضطراب و خستگی ذهنی، علائم و نشانه‌هایی که اغلب افراد مبتلا به آلرژی فصلی تجربه می‌کنند، کمک می‌کند. این احتمال وجود دارد که نعناع فلفلی برای درمان آلرژی فصلی مفید باشد. 

۲. اسانس صمغ کندر

اسانس روغنی کندر روغن دیگری است که به کاهش فعالیت التهابی در بدن کمک می‌کند. پژوهشی نشان داده است، کندر اثرات ضد التهابی در برونشیت دارد که موجب التهاب راه‌های هوایی و عفونت‌های سینوس می‌شود. این روغن همچنین برای افراد مبتلا به آسم نیز ممکن است مفید باشد. روغن کندر به کنترل علائم آلرژی فصلی نیز کمک می‌کند. 

۳. اکالیپتوس

تحقیقات نشان می‌دهند استفاده از ترکیبی از روغن‌ها ازجمله اکالیپتوس برای عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی سبب بهبودی چشمگیر و فوری در علائم بروز داده شده می‌شود. شرکت کنندگان در این پژوهش گزارشی از کاهش گرفتگی صدا، سرفه و گلو درد خود ارائه کردند. این‌ها علائمی هستند که با آلرژی‌های فصلی ظاهر می‌شوند. اسانس روغنی مخلوط استفاده شده در این تحقیق حاوی Eucalyptus citriodora, Eucalyptus globulus، نعناع فلفلی، آویشن سوری و رزماری است. 

۴. لیمو

در یک مطالعه مشخص شد که اسپری بینی حاوی اسانس لیمو به درمان رینیت آلرژیک فصلی کمک می‌کند. اسانس لیمو همچنین می‌تواند فعالیت‌های باکتریایی را مهار کند. استفاده از اسانس‌های روغنی مرکبات برای پوست قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید توصیه نمی‌شود. این روغن‌ها پوست را نسبت به آفتاب حساس‌تر می‌کنند و می‌تواند خطر تاول و آفتاب سوختگی را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش بدهد. 

۵. اسطوخودوس

اسطوخودوس به طور طبیعی التهابات را تسکین می‌دهد، باز دارنده اضطراب است و برای فرد خواب عمیق را به ارمغان می‌آورد که همه این‌ها برای افراد مبتلا به آلرژی مفید هستند. اسطوخودوس یک گزینه مناسب برای آلرژی‌های پوستی است که روی پوست اثر ملایمی دارد و تورم و التهابات پوست را کاهش می‌دهد. یک مطالعه در این مورد نشان می‌دهد که اسطوخودوس می‌تواند روند بهبود را سرعت ببخشد. این روغن را می‌توان به طور مستقیم روی پوست مالید یا به لوسیون، شامپو بدن و محصولات پوستی دیگر اضافه کرد. 

۶. روغن درخت چای

روغن درخت چای (Tea tree) خواص ضد قارچ، ضد ویروس و ضد باکتری اثبات شده‌ای دارد که می‌تواند برای تعدادی از آلرژی‌های پوستی مناسب و موثر باشد. این روغن همچنین التهاب را کاهش می‌دهد. در یک یافته تحقیقاتی که روغن درخت چای را به شکل موضعی روی پوست استفاده کرده بود، شاهد کاهش چشم‌گیر تورم ناشی از هیستامین روی پوست متورم در مقایسه با روغن پارافین بودیم. این نکته را در نظر داشته باشید که قدرت بالای روغن درخت چای ممکن است در برخی افراد سبب بروز آلرژی درماتیت تماسی شود. 

۷. روغن بابونه

پژوهشگران در آزمایشی که روی خواص روغن بابونه انجام شد، دریافتند که روغن بابونه خواص ضد التهابی دارد و می‌توان از آن برای درمان مشکلات پوستی، التهاب اندام‌های مخاطی و علائم سینوزیت استفاده کرد؛ همچنین روغن بابونه خارش و تورم مربوط به اگزما را به هنگام ترکیب با روغن حامل و استفاده موضعی بر طرف می‌کند. 

نحوه استفاده از روغن‌های ضروری

روغن‌های ضروری برای درمان آلرژی فصلی به روش‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از محبوب‌ترین شیوه‌ها عبارت‌اند از: 

افشانه

چند قطره از اسانس روغنی را به دستگاه بخور اضافه کنید. این روش به ویژه برای درمان علائم آلرژی‌های فصلی و مشکلات تنفسی بسیار سودمند و موثر است. 

استنشاق مسقیم

اسانس‌های روغنی را می‌توان به طور مستقیم از طریق یک ظرف و با ریختن یک یا دو قطره روی یک دستمال تنفس کرد. افراد مبتلا به آلرژی فصلی می‌توانند گرفتگی سینه و احتقان بینی را با اضافه کردن چند قطره اسانس روغنی به یک کاسه آب گرم و تنفس بخور برطرف کنند. برای رفع و درمان آلرژی شبانه می‌توان ۵ قطره اسانس روغنی را روی بالش خود بریزید. 

کاربرد موضعی

افرادی که به آلرژی پوستی و علائمی همچون خارش، کهیر و بثورات مبتلا هستند، می‌توانند روغن را روی پوست خود بمالند. بسیاری از روغن‌ها را باید قبل از استفاده با روغن حامل مانند جوجوبا، نارگیل یا روغن بادام شیرین مخلوط کرد. نسبت ۲ قطره از اسانس روغنی به ۱ قاشق غذاخوری روغن حامل توصیه می‌شود. هنگام استفاده از اسانس روغن لیمو یا روغن‌های مرکباتی دیگر روی پوست احتیاط کنید؛ زیرا آن‌ها پوست را نسبت به نور و آفتاب حساس می‌کنند و همچنین موجب تغییر رنگ پوست می‌شوند. 

هدف قرار دادن آلرژن‌ها

تعدادی از روغن‌ها مانند لیمو، اکالیپتوس و روغن درخت چای می‌توانند کپک‌ها و مواد آلرژی‌زای ناشی از گرد و غبار را از بین ببرند که هر دو حساسیت‌زا هستند و سبب ایجاد علائم آلرژی می‌شوند. 

برای انجام این کار کافی است ۲۰ قطره اسانس روغنی و یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را به ۱ فنجان آب اضافه کنید؛ سپس مخلوط را روی لوازم حمام و سایر مناطق مستعد کپک و روی تشک و پارچه‌ها برای کشتن کنه‌های رختخواب استفاده کنید. همیشه یک تست پوستی را قبل از اسپری کردن این مخلوط روی ملحفه‌ها انجام بدهید و ۲۴ ساعت بعد نتیجه را بررسی کنید. 

خطرات احتمالی و عوارض جانبی

افراد هنگام استفاده از اسانس‌های روغنی باید جهت درمان آلرژی دستورالعمل‌های زیر را مورد توجه قرار بدهند: 

• همیشه روغن‌های با کیفیت بالا را از منابع معتبر تهیه کنید. 
• برای استفاده صحیح دستورالعمل‌ها را دنبال کنید. 
• از استفاده مستقیم روغن‌های رقیق نشده روی پوست بپرهیزید. 
• اسانس‌های روغنی را به هیچ‌وجه به صورت خوراکی مصرف نکنید. 
• کودکان و زنان باردار یا شیرده باید اسانس‌های روغنی را حتما زیر نظر یک متخصص استفاده کنند. 
• همیشه تست پوستی را برای پیشگیری از واکنش‌های آلرژیک قبل از استفاده آن‌ها روی نواحی بزرگ‌تر انجام بدهید. 
• پیشنهاد می‌شود قبل از شروع درمان با اسانس‌های روغنی با پزشک خود در این‌باره مشورت کنید. 

روغن‌های ضروری توسط سازمان FDA آزمایش نشده‌اند؛ بنابراین باید با احتیاط از آن‌ها استفاده کنید.

مطالب مفید