طرز تهیه آش رشته جا افتاده + نکات و فوت‌وفن ها

آش رشته یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع آش‌های سنتی و قدیمی است. پخت آش رشته جا افتاده و لعاب‌دار کار سخت و دشواری نیست و شما با رعایت چند نکته کلیدی و مهم می‌توانید آشی بسیار خوشمزه و لعاب‌دار بپزید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه آش رشته را به همراه تمام نکات و فوت‌وفن‌هایش به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا نخود، عدس و لوبیا را با آب در قابلمه بپزید، سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و به جوش آورید. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید، سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به قابلمه حبوبات بیفزایید. سبزی‌ها را خرد کنید و به آش اضافه کنید، سپس کشک رقیق‌شده را بریزید و رشته آشی را به آن اضافه کنید. پس از پخت آش، ۵-۶ دقیقه استراحت دهید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم آش رشته

نخود۵ قاشق غذاخوریعدس۵ قاشق غذاخوریلوبیا۵ قاشق غذاخوریآب۴ لیوانآب قلم۴ لیواناسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید۵۰۰-۶۰۰ گرمپیاز۵-۶ عددسیر۲-۳ حبهزردچوبه۲ قاشق چای‌خورینمکبه مقدار لازمفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خورینعنا خشک۲-۳ قاشق چای‌خوریکشک۱/۲ پیمانهرشته آشی۵۰۰ گرمروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل آش رشته

مدت زمان آماده سازی: ۱۰۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی و پخت حبوبات

برای پخت آش رشته به ازای هر نفر ۱ قاشق نخود، ۱ قاشق عدس و ۱ قاشق لوبیا خام نیاز دارید.

نخود، لوبیا و عدس را تمیز کنید و به صورت جداگانه از شب قبل بخیسانید.

در این بازه زمانی چندین بار آب آن‌ها را بریزید و با آب تازه آن‌ها را خیس کنید. این کار باعث کاهش زمان پخت و گرفتن نفخ حبوبات می‌شود.

در یک قابلمه بزرگ، نخود، لوبیا و عدس را به همراه مقداری آب بریزید.

آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا حبوبات کاملاً بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

بعد از پخت، اگر آب زیاد داشتند، آن را کم کنید تا به یک حالت غلیظ برسید.

مرحله دوم: ترکیب حبوبات پخته شده، آب و آب قلم

حبوبات پخته شده را در قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید بریزید. سپس آب و آب قلم را به حبوبات اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که برای طعم بهتر باید مقدار آب و آب قلم شما مساوی باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات به همراه آب قلم به جوش بیایند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برگ چغندر

مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر

۳ عدد از پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد.

مقداری روغن درون تابه مناسبی بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا زمانی که رنگشان طلایی شود و عطر خوشایندی از آن‌ها آزاد شود.

این مرحله حدود ۵-۷ دقیقه طول می‌کشد. سیر را بشویید و پس از پوست گرفتن آن را پوره و له کنید.

پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر نیز آزاد شود. سیر عطر و طعم بی‌نظیری به آش می‌دهد.

مرحله چهارم: افزودن ادویه‌ها و نعنا

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

توجه داشته باشید که زردچوبه جز یکی از اصلی‌ترین ادویه‌ها در آش رشته است.

نمک را در این مرحله با احتیاط و کم اضافه کنید؛ زیرا کشک و رشته‌ها خود نمک دارند و اضافه کردن نمک زیاد ممکن است آش شما را شور کند.

نعنا خشک را به ترکیب درون تابه اضافه کنید. نعنا خشک باعث می‌شود آش شما عطر خوشایندی داشته باشد.

به مدت ۲-۳ دقیقه نعنا را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

سپس این مخلوط را به قابلمه حبوبات که در حال جوشیدن هستند، اضافه کنید. خوب هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن سبزی‌ها

سبزی‌های تازه را تمیز کنید. ساقه‌های ضخیم و برگ‌های پلاسیده سبزی‌ها را جدا سازید.

درون کاسه آبی بریزید و به خوبی سبزی‌ها را بشویید تا هر گونه آلودگی از آن‌ها پاک شود.

سبزی‌های شسته شده را درون آبکش بریزید و زمان دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو تیزی سبزی‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خرد کن استفاده کنید.

سبزی‌های تازه خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. سبزی‌ها را به آرامی با مواد دیگر هم بزنید تا طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترش به روش کردها

مرحله ششم: آماده سازی و افزودن کشک

بعد از حدود ۱۵ دقیقه که مواد با هم جوشیدند و طعم‌ها به خوبی ترکیب شدند، ۲ قاشق کشک را با ۱/۲ پیمانه آب رقیق کنید.

این ترکیب را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید تا کشک به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.

سپس اجازه دهید که آش ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزد تا تمام طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

برای اینکه آش غلیظ و خوشمزه‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار کشک را بیشتر کنید.

مرحله هفتم: اضافه کردن رشته آشی

رشته آشی را به قابلمه اضافه کنید. مهم است که رشته‌ها را به آرامی داخل آش بریزید و در ۳-۵ دقیقه ابتدایی اصلا با قاشق آش را به هم نزنید تا رشته‌ها خرد نشوند.

حالا اجازه دهید آش برای ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر بپزد تا رشته‌ها نرم شوند و آش لعاب بیندازد.

وقتی رشته‌ها کاملاً نرم شدند و آش غلیظ و لعاب‌دار شد، به آن زمان دهید تا کمی جا بیفتد و طعم‌ها به طور کامل با هم ترکیب شوند.

اگر آش خیلی غلیظ شد، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

مرحله هشتم: آماده سازی پیاز داغ

در این زمان، ۳ پیاز باقی‌مانده را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.

در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید تا طلایی و خوش‌رنگ شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز داغ عسلی

مرحله نهم: پخت نهایی، تزیین و سرو آش

پس از پخت کامل آش درب قابلمه را ببندید و حرارت را خاموش کنید.

بگذارید آش ۵-۶ دقیقه قابلمه روی گاز بماند تا آش جا بیفتد و طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

سپس آش را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین، پیاز داغ سرخ شده، نعنا داغ و کشک را روی آش بریزید.

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن آش رشته

در ادامه به چند نکته مهم برای خوشمزه‌تر شدن آش رشته اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استفاده از سبزی‌های تازه باعث بهتر شدن طعم آش می‌شود اما اگر در دسترس ندارید می توانید از سبزی فریزری یا خشک استفاده کنید.آش رشته باید با حرارت ملایم پخته شود. پختن آن با حرارت زیاد باعث خراب شدن مواد و تغییر در طعم می‌شود. اگر آش را با حرارت زیاد بپزید، ممکن است آب آن تبخیر شود و به لعاب نرسد.حبوبات را بهتر است از شب قبل خیس کنید تا بهتر پخته شوند و موجب لعاب آش شوند.رشته‌ها باید آخرین مرحله به آش اضافه شوند تا از له شدن آنها جلوگیری کنید. در غیر این صورت آش شل می‌شود.کشک یکی از مواد اصلی آش رشته است. از کشک خانگی یا کشک با کیفیت استفاده کنید تا طعم بهتری به آش بدهد.افزودن کمی کره یا روغن حیوانی در انتهای پخت، طعم آش را بهتر و غنی‌تر می‌کند.پس از پخت، آش را بگذارید کمی بماند تا جا بیفتد و مواد بهتر با هم ترکیب شوند.نمک نهایی را در مراحل آخر پخت به آش اضافه کنید، زیرا کشک و رشته هم نمک دارند که در طعم آش تاثیر گذارند.برای عطر و طعم بهتر و لعاب بیشتر، می‌توانید از عصاره گوشت به جای آب ساده استفاده کنید.اگر می‌خواهید آش رشته لعاب‌دار شود، می‌توانید مقداری گوشت چرخ‌کرده به آن اضافه کنید.اگر آش شما خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.برای طعم بهتر، حتما مقداری نعناع داغ به آش اضافه کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل و دقیق بالا این آش خوشمزه را بپزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما برای پخت آش رشته از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن آش و لعاب بیشتر آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید