طرز تهیه غذای کریسمسی (خوراک زردک و سیب زمینی سوخاری تند و گراتن سبزیجات)

اغلب افراد با نزدیک شدن به کریسمس درگیر هرج و مرج‌های سنتی می‌شوند و گمان می‌کنند که در کریسمس تنها باید یک عدد بوقلمون درسته را همراه با دورچین‌های متنوع آن آماده کنند. اما بهتر است بدانید با درست کردن این غذا، بعد از این همه زحمت، غذای شما باز هم تکراری است و به خاطر همین من هیچ علاقه‌ای به پخت بوقلمون در خانه ندارم.

در حقیقت پختن بوقلمون و مخلفات آن در شب کریسمس بسیار زمان بر و سخت است و درست کردن آن در آشپزخانه‌های کوچک امروزی کمی چالش برانگیز است. به علاوه ما سرآشپز نیستیم و به خاطر همین باید زمان زیادی را برای پخت این غذا در آشپزخانه صرف کنیم. برای درست کردن غذای کریسمس بهتر است که به سراغ ترکیبی از غذاهای متنوع با بافت‌های متفاوت ترد، خامه‌ای و آبدار بروید؛ مطمئن باشید با این تنوع، دیگر غذاهای شما تکراری و کسل کننده نخواهند بود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه غذای کریسمسی متفاوت آشنا شوید.

خوراک سوسیس چوریتسو با زردک آب پز

زردک از آن سبزیجاتی است که اغلب به صورت برشته شده استفاده می‌شود، اما به خاطر شیرینی دلپذیری که دارد، می‌توانید آن را با سوسیس چوریتسو نیز سرو کنید.

مواد لازم خوراک زردک آب پز و سوسیس چوریتسو

سوسیس چوریتسو ورقه‌ای خرد شده۲۲۵ گرمموسیر۲ عددکره۵۰ گرمسیر۳ حبهرزماری۳ شاخهزردک۸۰۰ گرمآب۳۰۰ میلی‌لیترآب مرغ داغ۳۵۰ میلی‌لیترنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپوست لیموی رنده شده۱/۲ لیموسرکه انگور طبیعی۱/۲ قاشق غذاخوریبرگ جعفری خرد شده۱ مشت

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه زردک آب پز و سوسیس چوریتسو

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۵۰ دقیقهمناسب برای: ۶ نفر

برای شروع باید سوسیس چوریتسو را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و در یک ماهیتابه بزرگ بریزید. شعله گاز را با حرارت متوسط روشن کنید و سوسیس‌ها را برای ۳ دقیقه تفت دهید تا ترد و قهوه‌ای شوند. در ادامه سوسیس‌ها را بردارید. موسیر و کره را به همان ماهیتابه اضافه کنید و برای ۵ دقیقه تفت دهید تا موسیرها سبک و شفاف شوند.

سیر و رزماری را اضافه کنید و برای یک دقیقه با سایر مواد تفت دهید. در ادامه نوبت اضافه کردن نیمی از جعفری‌های تازه خرد شده است. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید. آب را اضافه کنید و اجازه دهید مواد روی حرارت بجوشند. زمانی که حجم آب به نصف رسید، آب مرغ را اضافه کنید.

سوسیس‌ها را نیز در ماهیتابه بریزید و مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد بزنید. درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید مواد برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آب مرغ بپزند. در این مدت حتما چند بار مواد را هم بزنید. ۵ دقیقه آخر پخت غذا می‌توانید درب ماهیتابه را بردارید.

زمانی که سبزیجات به خوبی پختند، شعله گاز را خاموش کنید. پوست لیموی رنده شده را همراه با سرکه به غذا اضافه کنید. سپس غذا را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با مقداری جعفری تازه خرد شده تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن شلغم و چغندر

نکات و فوت‌و‌فن‌ های طرز تهیه خوراک سوسیس چوریتسو با زردک آب پز

برای پخت این غذا می‌توانید به جای زردک از مقداری سیب زمینی، کرفس و شلغم خرد شده نیز استفاده کنید.اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید چوریتسو را حذف کنید و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق چای‌خوری پاپریکا دودی در این غذا بریزید. به جای آب مرغ نیز می‌توانید از آب سبزیجات استفاده کنید.

سیب زمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر

سیب زمینی کبابی یکی دیگر از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که برای درست کردن آن باید سیب زمینی را در آب بجوشانید و سپس با نمک و روغن زیاد آن را آماده کنید. برای پخت این غذا باید سیب زمینی را در فر قرار دهید.

از آنجایی که درجه حرارت فرها با هم متفاوت است و برخی افراد سیب زمینی را به صورت ترد و کوچک و برخی دیگر حال کرکی و کمی نرم‌تر دوست دارند، مدت زمان پخت این غذا تقریبی است و پخت کامل سیب زمینی‌ها احتمالا حدود یک ساعت و ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.

مواد لازم سیب زمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر

سیب زمینی خرد شده۲ کیلوگرمروغن نباتی۶۰۰ میلی‌لیترنمک دریابه مقدار لازمبرگ ریحان تازه خرد شده۲۰ گرمسیر رنده شده۲ حبهفلفل قرمز خرد شده۲ عدد

طرز تهیه سیب زمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۲ ساعتمناسب برای: ۶ نفر

برای درست کردن این غذا باید سیب زمینی‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را تکه‌های نسبتا درشت خرد کنید. حالا سیب زمینی‌ها را در ماهیتابه بزرگ بریزید و روی آن‌ها را با آب سرد بپوشانید. مقداری نمک به آن اضافه کنید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی‌ها کاملا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید. در ادامه سیب زمینی‌ها را روی سینی بچینید و بگذارید تا کاملا خنک شوند.

فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد (۴۵۰ فارنهایت) روش کنید. نیمی از روغن را در سینی فر بریزید. سپس آن را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا داغ شود. زمانی که روغن داغ شد، سیب زمینی‌ها را به آرامی در سینی بچینید. مقداری نمک به سیب زمینی‌ها اضافه کنید. رو سینی را با فویل بپوشانید و در فر قرار دهید.

در این روش به هیچ عنوان نباید سیب زمینی‌ها را روی هم قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه سیب زمینی‌ها را از فر خارج کنید. دوباره مقداری روغن در سینی بریزید و بعد بقیه سیب زمینی‌ها را نیز به همین روش درست کنید. سیب زمینی‌های داغ را در ظرف مناسب بریزید و بعد ریحان خرد شده، سیر و فلفل چیلی خرد شده را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاسرول مرغ و بروکلی

نکات و فوت‌و‌فن‌ های طرز تهیه سیب زمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر

برای پخت این غذا می‌توانید سیب زمینی‌ها را از ۲۴ ساعت قبل آب پز کنید و در یخچال قرار دهید و بعد آن‌ها را از ۶ ساعت قبل از شام در فر قرار دهید.برای پخت این سیب زمینی کبابی نیازی به سس نیست و می‌توانید به جای آن از ترکیب ریحان، جعفری، فلفل و پوست لیموی رنده شده استفاده کنید.

گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل

کلم سیاه یا کاولو نرو یک نوع کلم پیچ مخصوص است که برای پخت این گراتن از آن استفاده می‌شود. ترکیب این کلم با تره فرنگی معطر، پنیر و خامه فراوان واقعا بی‌نظیر است.

مواد لازم گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل

روغن زیتون۱ قاشق غذاخوریکره۲ قاشق غذاخوریتره فرنگی۴۵۰ گرم (حدود ۳ عدد متوسط)کلم بروکسل۴۰۰ گرمکلم سیاه۳۰۰ گرمخامه۹۰۰ میلی‌لیترپنیر پارمسان۷۰ گرمجوز هندیبه مقدار لازمنمک۱ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه آسیاب شده۱ قاشق چای‌خوریسس خردل دیژون۲ قاشق غذاخوریترخون تازه۱ دستهسیر۲ حبه

طرز تهیه گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۸۰ دقیقهمناسب برای: ۶ نفر

برای درست کردن این غذا ابتدا باید تره فرنگی را بشویید و به صورت نازک برش دهید. کره و روغن را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. تره فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و برای ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شود. در ادامه کلم بروکسل و کلم سیاه را بشویید.

ساقه‌ها و برگ‌های کلم سیاه را خرد کنید و کلم بروکسل را نیز به صورت ریز خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. یک قاشق غذاخوری آب به مواد اضافه کنید و درب ماهیتابه را روی آن بگذارید. اجازه دهید سبزیجات برای ۱۰ دقیقه بپزند و در این مدت چند بار مواد را هم بزنید.

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد (۳۹۰ درجه فارنهایت) روشن کنید تا داغ شود. خامه و نصف پنیر پارمسان را با هم ترکیب کنید. مقداری جوز هندی رنده شده، نمک، فلفل، خردل، ترخون خرد شده و سیر رنده شده به مواد اضافه کنید.

حالا سبزیجات را در یک ظرف بزرگ یا قالب مناسب بریزید. مخلوط خامه را روی سبزیجات بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. باقیمانده پنیر پارمسان را روی مواد بریزید. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید.

سپس ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از نیم ساعت فویل را بردارید و اجازه دهید گراتن برای ۲۰ دقیقه دیگر بپزد. زمانی که غذا آماده شد، آن را از فر خارج کنید. قبل از سرو کردن غذا حدود ۱۰ دقیقه صبر و بعد آن را امتحان کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن کدو سبز با سس سفید

نکات و فوت‌و‌فن‌ های طرز تهیه گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل

می‌توانید مواد این گراتن را از ۲ روز قبل آماده کنید و در یخچال بگذارید و بعد تنها در فر قرار دهید تا بپزد.قبل از قرار دادن گراتن در فر، حتما فر را داغ کنید.برای درست کردن این گراتن می‌توانید به جای کلم سیاه از انواع دیگر کلم و پیاز نیز استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به طرز تهیه ۳ غذای ساده و خوشمزه برای کریسمس اشاره شد. کریسمس امسال می‌توانید با درست کردن این غذاهای متفاوت و جذاب، جلوه‌ای متفاوت به میز شام کریسمس خود ببخشید.

منبع: theguardian

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید