طرز تهیه مربا پرتقال کامکوات (مربا مینیاتوری یا کوچک) + نکات شکرک نزدن
مربا پرتقال کامکوات یکی از انواع مرباهای خاص و خوشمزه است که با رعایت چند نکته کلیدی به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این مربا را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که برای خوشمزهتر شدن و شکرک نزدن باید بدانید آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
میوهها را بشویید و با چاقو به صورت عمودی برش زنید. سپس آنها را در آب جوش بجوشانید تا تلخیشان کاهش یابد و بعد از آبکش کردن، با آب سرد بشویید. شربت مربا را با شکر و آب تهیه کنید و کامکواتها را به آن اضافه کنید تا حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت بجوشد. سپس آبلیمو و وانیل را اضافه کنید و وقتی مربا به قوام رسید، تست کنید. در نهایت، مربا را در شیشههای استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید. رسپی این مربا را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم مربا پرتقال کامکوات
کامکوات۵۰۰ گرمشکر۵۰۰ گرمآب۱ پیمانهآبلیمو۱ قاشق غذاخوریوانیل۱/۲ قاشق چایخوری (اختیاری)
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل مربا پرتقال کامکوات
مدت زمان آماده سازی ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۱ کیلوگرم مربا به شما میدهد.درجه سختی تهیه این مربا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی کامکوات
کامکواتها را درون کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد به خوبی آنها را بشویید. سپس درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
در تهیه این مربا نیازی به گرفتن پوست کامکوات نیست، پوست این میوه علاوه بر عطر بینظیری که به مربا میدهد تأثیر مثبتی نیز در طعم مربا دارد.
برای طعمدار شدن مغز میوه میتوانید با کمک چاقو کامکواتها را به طور عمودی برش دهید.
مرحله دوم: پخت کامکواتها
در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید.
زمان دهید تا آب به نقطه جوش رسد سپس کامکواتهای برش خورده را به آب اضافه کنید.
۸-۱۰ دقیقهای زمان دهید تا کامکوات ها در آب بجوشند. اگر کامکواتها خیلی ترش بودند، میتوانید زمان جوشاندن را کمی بیشتر کنید.
این مرحله باعث میشود که تلخی کامکواتها به مقدار قابلقبول کاهش پیدا کند.
پس از گذشت زمان اعلام شده کامکوات ها را از قابلمه آب جوش خارج کنید و در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید.
اگر کامکوات شما تلخی زیادی دارد این مرحله را میتوانید ۱-۲ بار دیگر تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای بالنگ خانگی
مرحله سوم: آماده سازی شربت مربا
شکر و ۲ پیمانه آب را در قابلمه دیگری بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید.
منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد و دانههای شکر در آب حل شوند.
سپس حرارت را کم کنید و ۸-۱۲ دقیقه زمان دهید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
مرحله چهارم: افزودن کامکوات به شربت
کامکوات های آبکش شده را به شربت در حال جوشیدن اضافه کنید، کمی حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید مخلوط به جوش بیاید.
سپس حرارت را کم کنید و به آرامی بگذارید که مربا حدود ۱ ساعت تا ۱.۵ ساعت بجوشد.
در حین پخت، مربا را هر از گاهی هم بزنید تا شکر تهنشین نشود و مربا ته نگیرد. همچنین، کف روی مربا را با قاشق بردارید.
مرحله پنجم: افزودن آبلیمو و وانیل
زمانی که مربا غلیظ شد و به قوام رسید، آبلیمو را اضافه کنید.
آبلیمو علاوه بر اینکه به مربا طعم خاصی میدهد، به حفظ رنگ آن نیز کمک میکند.
از جوهر لیمو نیز به جای آبلیمو میتوانید استفاده کنید.
وانیل را نیز در همین مرحله به مربا اضافه کنید تا عطر خوبی به مربا دهد.
اگر مربا هنوز به قوام موردنظر نرسیده باشد، میتوانید چند دقیقه بیشتر بجوشد تا غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست پرتقال
مرحله ششم: تست قوام مربا
برای اینکه مطمئن شوید مربا به قوام ایدهآل رسیده، یک قطره از شربت آن را روی یک بشقاب سرد بریزید و ظرف را کمی به سمت راست یا چپ تکان دهید، اگر شربت مربا بهخوبی سفت شد و از بشقاب روان نشد، یعنی مربا آماده است.
مرحله هفتم: انتقال به شیشه نگهدارنده
مربای آماده شده را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مربا در همان قابلمه کاملاً سرد شود.
سپس آن را در شیشههای کاملا تمیز، خشک و استریل شده بریزید و درب آنها را محکم ببندید.
برای استریل کردن شیشهها، میتوانید آنها را در آب جوش قرار دهید سپس آنها را به خوبی خشک کنید.
مرباهای آماده شده را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای نارنگی
نکات شکرک نزدن مربا پرتقال کامکوات
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا کامکوات، باید به نکات مهم زیر توجه کنید.
افزودن مقدار کمی اسید مانند آب لیمو یا جوهر لیمو میتواند از شکرک زدن مربا جلوگیری کند. اسید موجب میشود که شکر به طور یکنواخت در مربا حل شود و از رسوب آن جلوگیری شود.اگر شربت مربای شما خیلی غلیظ است قطعا شکرک می زند. باید کمی آب به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت کم مجدد بپزید.با حرارت مناسب مربا را بپزید، حرارت زیاد موجب تبخیر شدن سریع آب میوه و حرارت کم موجب دیر پخته شدن مربا و در نتیجه شکرک زدن آن میشود.( در طول فرایند پخت مربا، میزان رطوبت باید حفظ شود. اگر مربا بیش از حد خشک شود، شکرک میزند)از میوههای کامکوات تازه و رسیده استفاده کنید. میوههای خراب یا کمرسیده ممکن است باعث شکرک زدن مربا شوند.در طول پخت مربا، باید آن را به طور منظم هم بزنید تا شکر به طور یکنواخت در مربا حل شود و از تهنشین شدن آن جلوگیری کنید.بعد از اینکه مربا آماده شد، باید آن را در شیشههای استریل شده و درببسته نگهداری کنید. دمای نگهداری باید سرد باشد و از تماس با هوا و رطوبت جلوگیری شود تا از شکرک زدن جلوگیری گردد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نی طبق روش ساده و آسان فوق این مربا جذاب و متفاوت پاییزی را تهیه و در طول سال نوش جان کنید.
اگر شما در تهیه این مربا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم مربا میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین