طرز تهیه مربای زنجبیل + نکات شکرک نزدن

مربای زنجبیل یکی از متفاوت‌ترین انواع مربا با طبع گرم و طعم و تند و شیرین است که به خاطر مزه منحصر به فرد و خواص زیادی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه مربای زنجبیل و همه فوت و فن‌های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت مربای زنجبیل ابتدا باید زنجبیل‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه آن‌ها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. برای گرفتن تلخی زنجبیل‌ها بهتر است آن‌ها را برای چند دقیقه کوتاه بجوشانید و سپس آب را عوض کنید. این کار را ۴ تا ۵ بار تکرار کنید. در ادامه شکر، هل و زعفران را همراه با آب در قابلمه بریزد و صبر کید تا شکر در آب حل شود و مربا به آرامی بجوشد و به قوام برسد. زمانی که مربا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. برای خواندن روش تهیه مربا زنجبیل به طور کامل می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مربای زنجبیل با شکر

مدت زمان آماده سازی: ۱ ساعتمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۲ شیشه مربا

مواد لازم مربای زنجبیل با شکر

زنجبیل۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمهل۶ عددآب۱/۲ لیترزعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه مربای زنجبیل با شکر

در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه مربای زنجبیل خانگی اشاره شده است.

مرحله اول: زنجبیل‌ها را خرد کنید

برای شروع باید زنجبیل‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه آن‌ها را به صورت مکعبی و یک اندازه خرد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال

مرحله دوم: تلخی زنجبیل‌ها را بگیرید

یک قابلمه آب را روی حرارت زیاد قرار دهید و صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند. تکه‌های زنجبیل را در قابلمه بریزید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید و بعد زنجبیل‌ها را آبکش کنید. دوباره قابلمه را پر از آب کنید و بعد از این که آب جوشید، زنجبیل‌ها را اضافه کنید. این کار را ۵ بار تکرار کنید تا تلخی زنجبیل‌ها به طور کامل گرفته شود.

مرحله سوم: مربا را آماده کنید

پس از این که تلخی زنجبیل‌ها گرفته شد، آن‌ها را همراه با ۱/۲ لیتر آب، شکر، هل و زعفران دم کرده غلیظ در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود و مربا بجوشد و به قوام برسد.

مرحله چهارم: قوام مربا را تست کنید

زمانی که مربا غلیظ شد، قوام آن را تست کنید. برای این کار می‌توانید یک قاشق از شهد مربا را در یک کاسه بریزید و آن را برای چند دقیقه کوتاه در فریزر قرار دهید. سپس شهد را بین ۲ انگشت خود تست کنید. اگر مربا کش آمد، یعنی آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرشک

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

بعد از این که مربا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود. در این مرحله باید دانه‌های هل را از مربا خارج کنید. زمانی که مربا خنک شد، آن را در ظرف‌های شیشه‌ای درب دار بریزید و در یخچال قرار دهید.

مربای زنجبیل با عسل

مدت زمان آماده سازی: ۱ ساعتمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۱ شیشه

مواد لازم مربای زنجبیل با عسل

زنجبیل تازه۲۵۰ گرمگردو۱۵۰ گرمعسل۲۵۰ گرم

طرز تهیه مربای زنجبیل با عسل

برای پخت مربای زنجبیل بدون شکر باید زنجبیل را به صورت ریز خرد یا رنده کنید تا حالت پوره‌ای پیدا کند. در ادامه گردوها را خرد کنید. می‌توانید گردو را رنده و با عسل ترکیب کنید. در ادامه زنجبیل را با کمی آب روی حرارت قرار دهید و برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید.

زمانی که زنجبیل‌ها نرم شدند، گردوهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. مربا را هم بزنید و سپس عسل را به تدریج اضافه کنید. شعله گاز را تا حد امکان کم کنید و اجازه دهید مربا برای ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد و به غلظت مناسب برسد.

زمانی که مربا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا خنک شود و بعد آن را در شیشه بریزید. به خاطر داشته باشید که این مربا ماندگاری کمی دارد و باید در اولین فرصت استفاده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گریپ فروت

نکات مهم برای شکرک نزدن مربای زنجبیل

برای شکرک نزدن مربای زنجبیل نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

برای جلوگیری از شکرک زدن مربای زنجبیل باید صبر کنید تا مربا به قوام مناسب برسد.قبل از ریختن مربا در شیشه، صبر کنید تا کاملا خنک شود.برای نگهداری مربای زنجبیل از یک شیشه تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.اگر مربا شکرک زد، مقداری آب جوش و آبلیمو به آن اضافه کنید و مربا را برای چند دقیقه بجوشانید تا شکرک آن از بین برود.جوشاندن مربا با شعله زیاد موجب شکرک زدن آن می‌شود، بنابراین شعله گاز را روی حرارت متوسط رو به کم تنظیم کنید.برای تهیه این مربا از مقدار مناسبی شکر استفاده کنید. در صورتی که میزان شکر زیاد باشد، مربا شکرک می‌زند.بعد از پخت مربا می‌توانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید تا مربای شما شکرک نزند. اضافه کردن مقدار کمی جوهر لیمو نیز مانع شکرک زدن مربا می‌شود.

نکات و فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن مربای زنجبیل

در ادامه مهم‌ترین نکات برای خوشمزه‌تر شدن مربای زنجبیل آورده شده است.

برای پخت مربای زنجبیل با پوست پرتقال باید از مقداری پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید. در این روش تنها باید از قسمت رنگی پوست پرتقال استفاده شود.برای مزه دار کردن مربای زنجبیل با عسل می‌توانید از مقداری کنجد و انواع مغزیجات نیز استفاده کنید.می‌توانید مربای زنجبیل را به صورت تکه‌های ریز یا رنده شده آماده کنید. برخی افراد برای پخت این مربا، زنجبیل را به صورت چیپسی یا خلالی خرد می‌کنند.برای تهیه این مربا بهتر است از قابلمه مسی یا لعابی استفاده کنید.برای رفع تلخی زنجبیل می‌توانید آن را خرد کنید و برای نیم ساعت در آب بخیسانید و سپس آب زنجبیل را دور بریزید و از آن برای تهیه مربا استفاده کنید.به منظور درست کردن مربای زنجبیل و سیب باید از مقدار برابر سیب و زنجبیل رنده شده استفاده کنید.مربای زنجبیل طبع گرمی دارد و از همین رو یکی از بهترین انواع مربا برای افراد بلغمی و سرد مزاج است.اگر طعم تند و تیز زنجبیل را دوست دارید، می‌توانید آن را تنها برای یک تا ۲ بار بجوشانید یا برای نیم ساعت در آب قرار دهید.به منظور شفاف‌تر شدن این مربا حتما کفی که روی آن ایجاد می‌شود را با قاشق جدا کنید و دور بریزید.افرادی که به زنجبیل آلرژی دارند، نباید از این مربا استفاده کنند.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۲ روش تهیه مربای زنجبیل با شکر و عسل اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید