کنگره آمریکا: ویروس کرونا منشا آزمایشگاهی داشته است

گزارشی که توسط کمیته فرعی منتخب کنگره آمریکا در مورد همه گیری ویروس کرونا منتشر شده، مدعی است: «کووید-۱۹ به احتمال زیاد از آزمایشگاهی در ووهان چین پدید آمده است.»

به گزارش ایسنا، قانونگذاران کنگره آمریکا در تأیید این ادعای خود به پنج دلیل اشاره و خاطرنشان می‌کنند که این ویروس دارای ویژگی‌های بیولوژیکی است که در طبیعت یافت نشده است و همه موارد COVID-۱۹ که در جهان پدید آمده ظاهراً به دلیل ورود ویروس به بدن یک انسان و از طریق او رخ داده است.

به گزارش نووستی، نمایندگان کنگره به وجود یک آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرو در مورد ویروس سارس در ووهان اشاره کرده‌اند که به گفته آنها سابقه تحقیقات تحت «سطوح ایمنی زیستی نامناسب» داشته است.

نویسندگان این گزارش مدعی هستند: «محققان مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان (WIV) در پاییز ۲۰۱۹، ماه‌ها قبل از کشف کووید-۱۹ در یک بازار تره‌بار، به ویروسی شبیه کووید مبتلا شدند و بر اساس تمام معیار‌های علمی، اگر شواهدی از منشاء طبیعی وجود می‌داشت، باید قبلاً ظاهر می‌شد.»

بر اساس مقاله‌ای که در مجله علمی آمریکایی Cell منتشر شده است، در ماه سپتامبر، دانشمندان آمریکایی و اروپایی توانستند ثابت کنند که محل شیوع ویروس کرونا یک بازار غذا‌های دریایی در شهر ووهان چین است. به گفته دانشمندان، بازار ووهان پستاندارانی را نیز به فروش می‌رساند که می‌توانند به ویروس کرونا مبتلا شوند؛ اینها شامل سیوت‌ها (جنسی از پستانداران)، موش‌های بامبو و راکون‌ها هستند. از نمونه‌های جمع آوری شده، می‌توان دریافت که این حیوانات واقعاً آلوده شده‌اند. همچنین بیشتر مغازه‌هایی که این حیوانات به صورت غیرقانونی در آنها به فروش می‌رسید، در قسمت غربی بازار قرار داشتند که اولین موارد ابتلا به این بیماری در آنجا ثبت شد.

در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹، مقامات چینی به سازمان جهانی بهداشت در مورد شیوع پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) اطلاع دادند. علاوه بر این، اولین موارد به نوعی با بازار غذا‌های دریایی محلی مرتبط بود. در اوایل ژانویه ۲۰۲۰، چین رسما اعلام کرد که شیوع ذات‌الریه ویروسی با منشا ناشناخته ناشی از نوع جدیدی از ویروس کرونا بوده است. در ۱۱ مارس ۲۰۲۰، رئیس سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم گبریسوس، اعلام کرد که شیوع ویروس جدید کرونا ماهیت پاندمی یا همه گیر دارد.

مطالب مفید