طرز تهیه دلمه به با سس مخصوص+ نکات و فوت‌وفن‌ها

دلمه به یک نوع دلمه متفاوت و لذیذ است که برای تهیه آن باید ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز، لپه و سایر مواد را سرخ کنید و داخل به بریزید و آن را در سس مخصوص بپزید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه دلمه به با سس مخصوص و همه و نکات و فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت دلمه به خانگی ابتدا باید برنج و لپه را برای چند ساعت بخیسانید و بپزید. پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید. زمانی که پیاز طلایی شد، گوشت چرخ کرده را همراه با سیر رنده شده، پیازچه خرد شده و سبزیجات معطر به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید و سپس ادویه‌ها را در ماهیتابه بریزید. در ادامه برنج و لپه پخته شده را نیز به سایر مواد اضافه کنید. حالا داخل به‌ها را خالی کنید و مواد دلمه را در به‌ها بریزید. دلمه‌ها را در قابلمه بچینید و همراه با سس بپزید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه دلمه به می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم دلمه به خانگی

به۶ عددلپه۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارگوشت چرخ کرده۴۵۰ گرمروغنبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمبرنج۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۲ عددسبزی معطر۲ قاشق غذاخوریسیر۳ حبهپیازچه۵ عدد

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مواد لازم سس دلمه به

پیاز۱ عددرب۲ قاشق غذاخوریفلفل سیاه، پول بیبر، زنجبیل، پودر پیاز، تخم گشنیزهر کدام ۱/۲ قاشق چای‌خورینمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه دلمه به

مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
درجه سختی: متوسط
تعداد نفرات: ۶ نفر

در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه دلمه به اشاره شده است.

مرحله اول: لپه‌ها را بپزید

برای شروع باید لپه‌‌ها را بشویید و برای ۲ تا ۴ ساعت در آب بخیسانید تا راحت‌تر پخته شوند. در ادامه آن‌ها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. در این مرحله باید لپه‌ها را به اندازه‌ای بپزید که له نشوند.

مرحله دوم: برنج را نیم‌پز کنید

برنج را با آب فراوان بشویید و سپس آن را همراه با مقداری آب و نمک در یک ظرف بریزید تا برای یک ساعت خیس بخورد. در ادامه برنج را همراه با آب در قابلمه بریزید و برای حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید تا نیم‌پز شود.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز را برای چند دقیقه سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.

مرحله چهارم: مواد میانی دلمه را آماده کنید

بعد از این که پیاز سرخ شد، گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را برای ۵ دقیقه در روغن سرخ کنید. در ادامه سیر را رنده کنید و همراه با پیازچه خرد شده و سبزیجات معطر خرد شده در ماهیتابه بریزید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید و گوشت و پیاز سایر مواد را برای چند دقیقه سرخ کنید تا همه مزه‌ها به خورد هم بروند.

مرحله پنجم: گوشت را بپزید

بعد از این که رنگ گوشت تغییر کرد و عطر ادویه‌ها بلند شد، می‌توانید نصف لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید. درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. بعد از این که آب تبخیر شد و گوشت به طور کامل پخت، لپه و برنج را با مواد میانی دلمه ترکیب کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فوت‌و‌فن

مرحله ششم: به‌ها را آماده کنید

به‌ها را بشویید و خوب تمیز کنید. قسمت بالای به‌ها را با یک چاقوی تیز ببرید. با کمک یک قاشق مرباخوری و چاقوی تیز داخل به‌ها را خالی کنید. در این مرحله مراقب باشید که بدنه به‌ها آسیب نبینند.

مرحله هفتم مواد دلمه را در به‌ها بریزید

مواد دلمه‌ای را که از قبل آماده کرده‌اید، داخل به‌ها بریزید و با قاشق کمی فشار دهید تا منسجم شوند. همه به‌ها را آماده کنید و در قابلمه بچینید.

مرحله هشتم: سس دلمه را آماده کنید

برای درست کردن سس این دلمه باید پوست پیاز را جدا و آن را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را همراه با ادویه‌ها اضافه کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مقداری آب جوش به سس اضافه کنید تا رقیق شود و سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید. مقدار سس باید به اندازه‌ای باشد که دلمه‌ها را تا نیمه بپوشاند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم‌پیچ (کلم برگ)

مرحله نهم: دلمه‌ها را آماده کنید

در این مرحله باید آلوها را به ظرف دلمه اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید دلمه شما برای یک ساعت بپزد و غلیظ شود. در ادامه این دلمه لذیذ را در ظرف مناسب بریزید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه دلمه به

در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت دلمه به خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این دلمه می‌توانید به جای سیر رنده شده از مقداری پودر سیر استفاده کنید.اگر به سبزیجات معطر تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی خشک معطر استفاده کنید.اضافه کردن پیازچه طعم بی‌نظیری به این دلمه می‌بخشد، ولی در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت این غذا از مقداری زرشک و کشمش نیز استفاده می‌شود.اگر دوست دارید سس دلمه شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید مقداری سرکه و شکر به آن اضافه کنید.قبل از اضافه کردن آلو به دلمه، می‌توانید آن را برای چند دقیقه در آب بخیسانید تا نرم شود.در صورت تمایل می‌توانید برای مواد میانی دلمه به از مقداری گردوی خرد شده نیز استفاده کنید.برای خالی کردن داخل به می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری یا مرباخوری استفاده کنید.می‌توانید بعد از پر کردن به‌ها سر به‌ها را روی آن‌ها بگذارید تا دلمه شما ظاهر زیباتری داشته باشد.بعد از آماده شدن این دلمه می‌توانید آن را با مقداری جعفری خرد شده تزیین کنید.در صورت تمایل می‌توانید ادویه‌ها و چاشنی‌هایی که به این دلمه اضافه می‌شوند را کم یا زیاد کنید یا آن‌ها را به میل خودتان تغییر دهید.در زمان پخت این دلمه، مقدار سس باید به اندازه‌ای باشد که روی به‌ها را بپوشاند. در صورتی که مقدار سس کم است، می‌توانید با مقداری آب آن را رقیق کنید.

در این مقاله به طرز تهیه دلمه به خانگی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این دلمه را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید