2 روش تهیه شربت انار خانگی+ نکات و فوت‌وفن‌ها

شربت انار یکی از مفیدترین و خوشرنگ‌ترین شربت‌های پاییز و زمستان است که برای تهیه آن از انار تازه استفاده می‌شود. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با ۲ روش تهیه شربت انار خانگی با دانه‌های انار و آب انار طبیعی و همچنین همه نکات و فوت‌وفن‌های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن شربت انار با آب انار ابتدا باید انار را دانه کنید و آب بگیرید. سپس آن را از صافی رد کنید و همراه با آب لیمو ترش تازه و شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شربت بجوشد و به قوام برسد. زمانی که شربت غلیظ شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

برای درست کردن شربت انار با دانه انار نیز باید شکر را روی دانه‌های انار بریزید و حدود ۲ ساعت ظرف انارها را در یخچال بگذارید. در ادامه ترکیب انار و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید انارها بپزید و بعد آن‌ها را صاف کنید و دوباره برای یک ساعت بجوشانید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه شربت انار خانگی به ۲ روش مختلف می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم شربت انار خانگی

انار۶ کیلوگرمشکر۲ تا ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه شربت انار خانگی

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۲ ساعت
درجه سختی: آسان
مناسب برای: ۱ شیشه یک کیلویی

در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه شربت انار خانگی اشاره شده است.

مرحله اول: انارها را دانه کنید

برای درست کردن شربت انار، ابتدا باید انارها را بشوید و خشک کنید. در ادامه قسمت بالای انار را برش دهید و آن را از وسط باز کنید. انار را به صورت برعکس در یک کاسه قرار دهید و با یک قاشق چوبی پشت آن بکوبید تا دانه‌های انار جدا شوند.

مرحله دوم: آب انار را آماده کنید

بعد از این که انارها را دانه کردید، پوسته‌های نازک انار را جدا کنید. در ادامه می‌توانید با استفاده از آبمیوه گیری، آب انارها را بگیرید. اگر به آبمیوه گیری دسترسی ندارید می‌توانید برای این کار از مخلوط کن یا میکسر استفاده کنید. انار میکس شده یا آب آن را از یک صافی ریز یا پارچه رد کنید تا کاملا زلال شود. در این مرحله باید کف روی آب انار را به طور کامل جدا کنید تا شربت شما خوشرنگ تر شود.

بیشتر بخوانید: ۷ روش برای دم کردن چای ترش

مرحله سوم: شربت انار را آماده کنید

آب انار صاف شده را در یک قابلمه بریزید و سپس شکر و آبلیمو را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و سپس روی شعله ملایم گاز قرار دهید. بعد از چند دقیقه روی آب انار کف ایجاد می‌شود که باید آن را با قاشق بردارید و دور بریزید. اجازه دهید مواد شربت برای ۲ ساعت روی حرارت بجوشند و شربت غلیظ شود. در این مدت باید هر از چند گاهی شربت را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله چهارم: شربت را در شیشه بریزید

بعد از حدود ۲ ساعت که شربت غلیظ شد، می‌توانید یک قاشق چای‌خوری از آن را در یک کاسه کوچک بریزید و در فریزر بگذارید. بعد از ۲ دقیقه آن را بین ۲ انگشت خود بریزید و اگر چسبناک بود، یعنی شربت آماده است.

شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کاملا خنک شود. سپس آن را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید. برای درست کردن شربت انار می‌توانید ۲ قاشق از این شربت را در لیوان بریزید و بقیه لیوان را با آب سرد و چند تکه یخ پر کنید. سپس شربت را هم بزنید و از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: ۲ طرز تهیه دمنوش برگ کرفس

شربت انار خانگی با دانه‌های انار

برای درست کردن شربت انار خانگی می‌توانید به جای آب انار از دانه‌های انار نیز استفاده کنید. در این روش باید دانه‌های انار را همراه با مقداری شکر در یک ظرف بریزید و برای ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا انارها آب بیندازند.

در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا دانه‌های انار به خوبی بپزند. بعد از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه انارها را از روی شعله گاز بردارید و صاف کنید. برای این کار می‌توانید از پارچه‌های توری استفاده کنید.

طعم آب انار را بچشید و در صورت نیاز دوباره مقداری شکر به آب انار اضافه کنید. آب لیمو ترش را نیز به آب انار اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید. کف ایجاد شده روی آب انار را بگیرید و اجازه دهید شربت برای حدود یک ساعت بجوشد و غلیظ شود.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه شربت انار خانگی

برای درست کردن این شربت باید پوسته‌های نازک و سفید بین دانه‌های انار را جدا کنید و بعد آن‌ها را آب بگیرید تا طعم شربت شما گس و تلخ نشود.برای پخت این شربت می‌توانید آب لیمو ترش را پس از آماده شدن شربت و در ۵ دقیقه نهایی به آن اضافه کنید.ماندگاری شربت انار در یخچال حدود ۳ تا ۸ ماه است.اضافه کردن آب لیمو ترش تازه یا مقداری جوهر لیمو به این شربت، مانع شکرک زدن آن می‌شود.برای درست کردن این شربت نباید از مقداری شکر زیاد استفاده کنید، زیرا در این صورت شربت شما پس از مدتی شکرک می‌زند و خراب می‌شود.برای جوشاندن شربت انار خوشمزه خانگی به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید، زیرا این کار موجب شکرک زدن شربت می‌شود.به منظور درست کردن شربت انار ترش باید از انار ترش به جای انار شیرین استفاده کنید.به منظور درست کردن شربت انار رژیمی با عسل می‌توانید شکر را حذف کنید و آب انار را به تنهایی بجوشانید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و بعد از این که شربت از دما افتاد، مقداری عسل به آن اضافه کنید.برای درست کردن این شربت می‌توانید به جای شکر سفید از مقداری شکر قهوه‌ای نیز استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این شربت اختیاری است و می‌توانید بنا به ذائقه خودتان مقدار شکر را کاهش دهید یا حتی آن را حذف و از شیرین کننده‌های دیگر استفاده کنید.

در این مقاله از مجله اکالا، به روش‌های تهیه شربت انار خانگی اشاره شد. طعم این شربت بسیار لذیذ است و فواید زیادی برای سلامتی دارد، پس در اولین فرصت آن را آماده کنید. اگر تجربه درست کردن این شربت را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید