طرز تهیه ترشی کلم بقچه‌ای؛ خوشمزه‌ترین ترشی که تابه‌حال خورده‌اید!

فراروـ ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی کلم پیچ یا ترشی بقچه کلم که این روز‌ها حسابی ترند شده است، یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه ایرانی است که دستور تهیه متفاوتی دارد. در این روش مواد ترشی را مانند دلمه وسط برگ کلم می‌پیچند و داخل مخلوطی از سرکه و آب می‌گذارند تا برسد و نرم شود. این ترشی طعم و عطر فوق‌العاده‌ای دارد و در کنار غذا‌هایی مانند لوبیا پلو، ماکارانی، عدس پلو، آبگوشت و… حسابی می‌چسبد. اگر دوست دارید این ترشی متفاوت و خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ترشی کلم پیچ همراه ما باشید.

مواد لازم

کلم پیچ سفید بزرگ: ۱ عدد
لبو متوسط: ۳ عدد
هویج: ۳ عدد
سیر: ۱ حبه
فلفل ترشی: ۱۰ عدد
برگ کرفس: ۴ شاخه
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۳ قاشق غذاخوری
آب جوشیده ولرم: ۱ لیوان
سرکه قرمز: ۱ لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی خوشمزه ابتدا یک قابلمه مناسب را از آب پر کنید و مقداری نمک بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید، سپس کلم پیچ شسته را به صورت درسته داخل قابلمه بگذارید. کلم باید حدود دو تا سه دقیقه بجوشد تا برگ‌هایش نرم شود. سپس کلم را از آب جوش بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شود، سپس برگ‌های کلم را به صورت درسته یکی یکی جدا کنید و روی یک دستمال تمیز بگذارید تا خشک شود. در این فاصله لبو را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید. هویج را رنده درشت کنید و به لبو اضافه کنید. حدود ۵ تا ۶ فلفل ترشی را خرد کنید و همراه با سیر خرده شده، نمک و نعناع خشک به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. بعد از اینکه برگ کلم‌ها خشک شد، یک تا دو قاشق از مواد را بردارید و وسط برگ کلم بریزید و بعد برگ را مانند بقچه و یا دلمه بپیچید. حالا بقچه‌ها را یکی یکی داخل شیشه بزرگ یا بانکه ترشی بچینید و لابه لای بقچه‌ها فلفل ترشی و برگ کرفس بریزید. وقتی شیشه پر شد، آب جوشیده ولرم و سرکه را روی بقچه‌های کلم بریزید تا جایی که شیشه پر شود. حالا درب شیشه را محکم ببندید تا هوا نکشد، سپس شیشه را به مدت ۱ هفته داخل جای خنک و خشک بگذارید تا ترشی برسد، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد.
۲ ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. درب شیشه نباید زنگ زده و فرو رفته باشد. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.
۳ ـ هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه‌های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی‌شود. به طور کلی همیشه سعی کنید لبو‌های کوچک یا متوسط را خریداری کنید که پخت‌شان هم راحت‌تر است.

مطالب مفید