طرز تهیه میوه خشک حبه‌ای-مکعبی + نکات و فوت‌وفن ها

میوه‌های خشک یکی از سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع تنقلاتی هستند که می‌توانید آنها را به راحتی در خانه تهیه کنید. درست کردن میوه خشک در خانه کار سخت و دشواری نیس و با این روش‌ها میوه‌های خشک سالم‌تر و بهداشتی‌تری خواهید داشت. میوه‌های خشک خانگی علاوه بر بهداشتی‌تر بودن، مقرون‌به‌صرفه‌تر از میوه‌ها خشک بازاری هستند. یکی از روش‌های جالب و جذاب برای خشک کردن میوه‌ها، برش آنها به صورت حبه‌ای یا مکعبی است که علاوه بر اینکه ظاهری جذاب به میوه خشک می‌دهد، باعث می‌شود طعم و بافت میوه بهتر حفظ شود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه میوه خشک حبه‌ای یا مکعبی به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که برای خوشمزه‌تر شدن این تنقلات باید بدانید را آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا میوه‌ها را بشویید و به خوبی خشک کنید. میوه‌ها را با کمک چاقو به قطعات مکعبی یا حبه‌ای خرد کنید، سپس آنها را در دستگاه خشک‌کن یا در فر قرار دهید تا به تدریج رطوبت آنها از بین برود. در این فرایند، طعم و خواص میوه‌ها حفظ می‌شود و نتیجه کار تبدیل به یک میان‌وعده خوشمزه و سالم می‌شود. رسپی میوه خشک حبه‌ای را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم میوه خشک حبه‌ای یا مکعبی

سیب، گلابی، موز، هلو یا زردآلوبه مقدار دلخواهلیموترش، شکر، عسل یا پودر دارچیناختیاری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه میوه خشک حبه‌ای یا مکعبی

مدت زمان آماده سازی ۲۰-۳۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۶-۸ ساعت است.شما با هر مقدار مواد اولیه که در دسترس دارید می‌توانید میوه خشک حبه‌ای تهیه کنید.درجه سختی تهیه این میوه‌ها در دسته بندی متوسط است.

مرحله اول: آماده‌سازی میوه‌ها

میوه‌ها را بشویید و با کمک دستمال نخی آشپزخانه آنها را خشک کنید. به دلخواه پوست میوه‌ها را می‌توانید بگیرید.

با کمک چاقو تیزی آنها را به قطعات کوچک، حبه‌ای یا مکعبی برش دهید. توجه داشته باشید که اندازه‌های حبه‌های میوه با هم یکسان باشد تا در زمان خشک شدن به یک اندازه خشک شوند.

اگر از میوه‌هایی مانند سیب، موز یا به استفاده می‌کنید، می‌توانید برای جلوگیری از تیره شدن، کمی آب‌لیمو با براش روی حبه های میوه بزنید.

می‌توانید از مخلوط میوه‌های مختلف برای خشک کردن استفاده کنید تا طعم‌های متفاوتی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی

مرحله دوم: خشک کردن میوه‌ها

اگر از دستگاه خشک‌کن استفاده می‌کنید، میوه‌های برش خورده را روی سینی دستگاه قرار دهید.

دمای دستگاه را بین ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد یا همان حالت خشک کردن میوه تنظیم کنید.

معمولاً ۶-۸ ساعت زمان لازم است تا میوه‌ها کاملاً خشک شوند.

اگر از فر استفاده می‌کنید، دمای فر را روی ۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

ته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز گذارید و میوه‌ها را روی سینی فر بچینید.

حدود ۲-۳ ساعت زمان نیاز است تا میوه‌ها در فر خشک شوند، اما باید هر ۳۰ دقیقه یکبار آنها را چک کنید تا از سوختن آنها جلوگیری شود.

برای خشک کردن میوه‌های حبه‌ای یا مکعبی شکل روش سنتی استفاده از نور خورشید را پیشنهاد نمی‌دهیم؛ زیرا در این روش زمان طولانی نیاز است تا میوه‌ها خشک شوند.

با توجه به ضخیم برش زدن میوه‌ها ممکن است در طول زمان خشک شدن به دلیل کم بودن نور و گرما میوه‌ها خراب شوند.

مرحله سوم: تست خشک شدن میوه‌ها

بعد از گذشت زمان اعلام شده میوه‌ها را از دستگاه یا فر بیرون آورید و میزان خشک شدن آن‌ها را بررسی کنید.

وجود آب در بافت میوه موجب خراب شدن و کوتاه شدن مدت زمان نگهداری آن‌ها می‌شود پس اگر نیاز هست مجدد میوه‌ها را در دستگاه یا فر گذارید تا به قدر کافی خشک شوند.

بیشتر بخوانید: روش‌های نگهداری میوه خشک در منزل

مرحله چهارم: نگهداری

پس از خشک شدن میوه‌ها، برای طولانی‌تر شدن عمر مفیدشان بهتر است آنها را در یک ظرف دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

با این روش نگهداری میوه خشک حبه‌ای می‌تواند برای مدت زمان طولانی تازه و سالم بماند.

نکات طلایی خشک کردن میوه مکعبی یا حبه‌ای

در طرز تهیه میوه خشک مکعبی یا حبه‌ای به نکات مهم زیر توجه کنید.

زمان خشک شدن بستگی به نوع میوه و دمای دستگاه یا فر دارد، بنابراین باید کمی صبر و حوصله داشته باشید و میوه‌های که بافت و اندازه یکسانی دارند را با هم خشک کنید.استفاده از میوه‌های تازه و رسیده باعث می‌شود که میوه خشک شما طعم بهتری داشته باشد.اگر می‌خواهید میوه‌ها طعم متفاوتی پیدا کنند، می‌توانید آنها را با کمی پودر دارچین، عصاره وانیل یا میخک طعم‌دار کنید.برای جلوگیری از خشکی زیاد میوه‌ها، بهتر است در حین خشک کردن آنها را بچرخانید.بعد از خشک شدن میوه‌ها، آنها را در ظرف‌های درب دار هوابندی ‌شده نگهداری کنید.قبل از خشک کردن، می‌توانید میوه‌ها را در مقداری محلول شربت بار غوطه‌ور کنید تا رنگ و طعم آنها حفظ شود.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این میوه خشک حبه‌ای یا مکعبی جذاب را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید