حرمتگذاری برای رفاقت؛ تولد ۷۶سالگی خالق «شیرسنگی»
بانیفیلم: ۱۸آذر زادروز تولد مسعود جعفری جوزانی یکی از مهمترین فیلمسازان ایرانی که آثار متعددی در حوزه سینمای ملی، به گنجینه هنر هفتم ایران افزوده است.
او خالق آثار در خور توجهی مانند «جادههای سرد»، «شیر سنگی»، «در مسیر تندباد»، و… آخرینشان «بهشت تبهکاران».
در كنار تمامی خصایص اخلاقی در خور احترام جوزانی، یکی از بارزترینشان، پایبندی اخلاقی و معرفتی به ارتباط با دوستانش است؛ او خارج از مسیر سینما، انسان بامعرفت و محترمیست . قدر رفاقت را میداند و برایش مهم است که در دایره رفیقانش، کسانی باشند که -نه همپای او- اما برای حفظ دوستیها، معرفت به خرج دهند.
جوزانی شاید از همین زاویه، خسارات زیادی را متحمل شده باشد، چه آن زمان که به عنوان امین و معتمد تمامی تهیهکنندهها، تلاش زیادی برای اتحاد و دورهم بودن تهیهکنندگان به خرج داد، و چه زمانی که با اعتماد به طناب پوسیده رییس سازمان سینمایی دولت احمدینژاد، همین کوشش را برای حفظ ساختار صنفی خانه سینما به خرج داد.
زمانه غریبیست اما باید «قدر» فیلمسازانی مانند جوزانی را «پاس» داشت تا در بیغوله «زیرآب»زنیها پنهان و آشکار و فرصتطلبیهای آزاردهنده و زشت، دلمان به بودن امثال او «خوش» باشد و این انتظار زیادی نیست!
سعید مطلبی کارگردان و فیلمنامهنویس قدیمی سینما، به مناسبت زادروز تولد مسعود جعفری جوزانی، یادداشت کوتاهی نوشته؛ بخوانید:
با عباس شباويز آمده بود خانه، همان وقتى كه سلام عليك با من هم جرم بود، فيلمنامهاى كه براى بازنويسى آورده بود «شير سنگى» نام داشت و به واقع حتى قبل از بازنويسى، فيلمنامه كاملى بود.
كار من در «شير سنگى» شايد محدود به چند سكانس میشد با اين همه جوزانى ايستاده بود كه نام مرا به عنوان فيلمنامهنويس در تيتراژ بنويسد كه زور دوستان ارشاد چربيد و نامى از من به ميان نيامد.
در جشنواره فجر وقتى جايزه فيلمنامه را به جوزانى دادند، در عكسها ديدم آن را با بىاعتنايى و دوانگشتش گرفته است؛ شايد فقط من معنى اين حركت زيبا از اين مرد نازنين را ميدانستم.
با اينكه خودم هم باور داشتم سهم جعفرى جوزانى در نوشتن «شير سنگى» خيلى بيشتر از من بود.
تولدت مبارك عزيزدل