چرا برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره؟

علت استارت نخوردن ماشین با وجود برق

برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره! این چالشی است که امکان دارد هر راننده‌ای با آن روبه‌رو شود. در گام اول باید علت استارت نخوردن ماشین با وجود برق را تشخیص دهید. پس از آن می‌توانید برای رفع مشکل اقدام کنید. در این مطلب، 10 دلیل اصلی برای روشن نشدن خودرو با وجود برق پشت آمپر را بررسی می‌کنیم.

 

مهم‌ترین دلایل استارت نخوردن ماشین

اصلی‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین هنگام استارت زدن با وجود برق عبارت‌اند از:

  • نداشتن سوخت کافی
  • مشکل پیدا کردن باتری ماشین
  • خرابی دینام
  • پاره شدن یا تنظیم نبودن تسمه تایم
  • گرفتگی فیلتر سوخت
  • آسیب دیدن استارتر ماشین
  • قفل کردن موتور
  • مشکل در پمپ بنزین ماشین
  • خرابی شمع‌های موتور
  • مشکل پیدا کردن ایموبیلایزر

در ادامه لازم است علت استارت نخوردن ماشین با وجود برق را به‌تفکیک هر یک از موارد فوق بررسی کنیم.

1. نداشتن سوخت کافی

پیش از هر چیز، آمپر بنزین ماشین را هنگام استارت زدن چک کنید و مطمئن شوید که سوخت به‌اندازه کافی در باک خودرو وجود دارد. اگر مشکلی از این بابت وجود نداشت، به‌سراغ سایر مواردی که در ادامه بررسی می‌کنیم، بروید.

2. مشکل پیدا کردن باتری ماشین

اگر باتری ماشین ضعیف شده باشد، ممکن است برق پشت آمپر بیاید ولی خودرو استارت نخورد. این مشکل معمولا وقتی رخ می‌دهد که چند روز پیاپی ماشین را روشن نکنید. خودروهای دارای گیربکس دستی معمولا با کمی هل دادن، استارت می‌خورند؛ اما اگر در جایی مثل پارکینگ منزل هستید و امکان هل دادن ماشین نیست، باید به‌فکر باتری به باتری کردن باشید. خیلی از شرکت‌های فروشنده باتری و امداد خودروها، خدمات باتری به باتری در محل را ارائه می‌کنند.

 

باتری به باتری کردن ماشین

 

البته بهتر است قبل از هر چیز، سوئیچ ماشین را در حالت خاموش قرار دهید و وضعیت اتصالات باتری را بررسی کنید. کثیف شدن یا شل شدن اتصالات هم در مواردی مانع از آن می‌شود که جریان برق به‌درستی انتقال پیدا کند. اگر به‌این مشکل برخوردید، به‌راحتی می‌توانید نسبت به‌رفع آن اقدام کنید.

3. خرابی دینام

اگر بعد از مدت کوتاهی از شارژ باتری ماشین، مجددا شاهد خالی شدن شارژ آن بودید، باید نسبت به‌ خراب شدن دینام شک کنید. دینام مسئولیت شارژ باتری را در زمان روشن بودن خودرو بر عهده دارد. خرابی این قطعه منجر به خالی شدن سریع باتری می‌شود. کاهش شدت روشنایی چراغ‌های خودرو یا اختلال در عملکرد سایر بخش‌های برقی ماشین، مهم‌ترین نشانه از احتمال خریب قریب الوقوع دینام است.

4. پاره شدن یا تنظیم نبودن تسمه تایم

پاره شدن یا تنظیم نبودن تسمه تایم نیز ممکن است علت استارت نخوردن ماشین با وجود برق باشد. تسمه تایم در زمان استارت زدن، میل سوپاپ را می‌چرخاند. پاره شدن یا تنظیم نبودن تسمه تایم مانع از چرخش میل سوپاپ می‌شود و ماشین استارت نمی‌خورد.

5. گرفتگی فیلتر سوخت

فیلتر سوخت برای جلوگیری از انتقال ذرات آلاینده از طریق سیستم سوخت‌رسانی به‌محفظه احتراق موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. به مرور زمان ممکن است که فیلتر دچار گرفتگی شود. در این شرایط طبیعی است که ارسال سوخت به سمت محفظه احتراق با مشکل روبه‌رو شود. در نتیجه احتمال روشن نشدن خودرو وجود دارد. برای رفع مشکل نیز باید فیلتر را تعویض کنید. در حالت کلی پیشنهاد می‌کنیم که هر 30 هزار کیلومتر یکبار فیلتر را جایگزین کنید.

6. آسیب دیدن استارتر ماشین

استارتر خودرو، مسئولیت تبدیل نیروی الکتریکی باتری به انرژی مکانیکی برای شروع فعالیت موتور در زمان استارت زدن را بر عهده دارد. بنابراین، اگر این قطعه خراب شود، خودرو شما استارت نمی‌خورد. مهم‌ترین نشانه ضعیف شدن استارتر این است که بعد از چند بار تلاش بی‌نتیجه، موتور روشن می‌شود. گاهی اوقات با تمیز کردن اتصالات سلونوئید استارتر، مشکل این قطعه رفع می‌شود؛ اما در مواردی هم باید نسبت به‌تعویض آن اقدام کنید.

7. قفل کردن موتور

گاهی اوقات موتور خودرو قفل می‌کند و به‌همین دلیل با وجود برق پشت آمپر، استارت نمی‌خورد. چند دلیل کلی را می‌توان برای این اتفاق برشمرد که عبارت‌اند از:

  • خراب شدن سلکتور گیربکس (خودروهای اتوماتیک)
  • سوختن واشر سر سیلندر و نفوذ آب به‌محفظه احتراق
  • یاتاقان زدن
  • شکستن دنده استارت

حتما این سوال را مطرح می‌کنید که چگونه می‌توان قفل شدن موتور را تشخیص داد؟ در خودروهای دستی، ماشین را در دنده 5 قرار دهید و هل دهید. اگر ماشین حرکت نکرد، موتور قفل کرده است. در ماشین اتومات هم استارت نخوردن ماشین در حالت درایو (D) می‌تواند نشانه این اتفاق باشد.

8. مشکل در پمپ بنزین ماشین

رله پمپ بنزین یک قطعه الکترونیکی است که در خودروهای انژکتوری نصب می‌شود. وظیفه این قطعه کنترل برق ورودی به قطعات مختلف سیسم سوخت‌رسانی خودرو است. اگر رله پمپ بنزین خراب شود، پمپ بنزین نمی‌تواند سوخت را از باک به سمت محفظه احتراق موتور ارسال کند. در نتیجه با استارت زدن خودرو روشن نمی‌شود. رله پمپ بنزین معمولا درون جعبه فیوز قرار می‌گیرد. در صورت خراب شدن باید آن را تعویض کنید.

 

رله پمپ بنزین

 

9. خرابی شمع‌های موتور

شمع‌ها وظیفه جرقه‌زنی درون محفظه احتراق را بر عهده دارند. اگر شمع‌ها در اثر رسوب‌گرفتگی خراب شوند، عملیات جرقه‌زنی انجام نمی‌شود و خودرو روشن نخواهد شد. افزایش مصرف سوخت و کاهش شتاب ماشین دو نشانه جدی از احتمال خراب شدن شمع‌ها در آینده نزدیک هستند.

10. مشکل پیدا کردن ایموبیلایزر

اگر سیستم ایموبیلایزر نتواند کد سوئیچ را به‌درستی تشخیص دهد، ماشین استارت نمی‌خورد. این اتفاق معمولا در صورت خرابی باتری کلید فوب سوئیچ رخ می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم هر 3 سال یکبار باید باتری کلید فوب ماشین را تعویض کنید.

کلام پایانی

در این مطلب 10 علت استارت نخوردن ماشین با وجود برق را بررسی کردیم. خیلی از این مشکلات تنها به‌دست تعمیرکار متخصص برطرف می‌شوند. به‌همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم که در صورت مواجهه با این چالش، حتما از تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید. به‌نظر شما دلیل دیگری می‌توان برای استارت نخوردن انواع خودروها برشمرد؟

منبع: https://www.hamrah-mechanic.com/mag/car-start-failure/

مطالب مفید