راهنمای جامع مدیریت انبار سردخانه برای حداکثر بهره وری

راهنمای جامع مدیریت انبار سردخانه برای حداکثر بهره وری

حداکثر بهره‌وری برای ماندن در اقتصاد امروز حیاتی است. بخش مهمی از این بهره‌وری، داشتن بهترین تجهیزات برای ذخیره‌سازی و سازماندهی محصولات سرد است.

با استفاده صحیح دستگاه‌هایی که کارگران برای جابه‌جایی کالا استفاده می‌کنند، می‌توانند مدیریت انبار سردخانه را بهبود بخشند و پاسخ سریع‌تر به سفارشات و موجودی سازمان‌ یافته‌تر را امکان‌پذیر کنند.

فرقی نمی کند بخواهید نحوه بسته‌بندی سیب برای سردخانه و شرایط نگهداری آن را بدانید یا سایر اقلام و مواد غذایی، به هر حال قبل از هر چیز نیاز است ابتدا با نحوه انتخاب صحیح تجهیزات سردخانه آشنا باشید و اصول کلی آن را بدانید.

مهم ترین چالش‌های صنعت انبار سردخانه

به نقل از وبسایت دی کول، سردخانه‌های زیر صفر که به عنوان سردخانه‌های انجماد شناخته می‌شوند، فضاهایی هستند که در صنایع مختلفی همچون غذایی، کشاورزی و داروسازی برای نگهداری محصولاتی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، کره و بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما… صنعت انبار سردخانه بخش حیاتی زنجیره تامین مواد غذایی است؛ اما مانند هر بخش دیگری، صنعت انبار سردخانه با چندین چالش در بازار امروز مواجه است؛ از جمله:

1. نیاز به فضای بیشتر

بزرگترین چالش‌های فعلی صنعت انبار سردخانه، بزرگترین مزیت آن نیز به شمار می رود! این بخش با نرخ‌های تصاعدی در حال رشد است. به عنوان مثال افراد داخلی صنعت تخمین می‌زنند که فضای انبار سرد در ایالات متحده باید از سال 2019 تا 2024 تا 100 میلیون فوت مربع افزایش یابد.

متأسفانه، ساخت فضای جدید انبار سردخانه با سرعت کافی پیش نمی‌رود. در سه ماهه چهارم سال 2019، سازندگان تنها 4.5 میلیون فوت مربع فضای انبار سرد اضافه کردند. در نتیجه، به دلیل افزایش تقاضا برای خدمات بیشتر، باید انبارها دارای فضای کارامدتری باشند.

نیاز به فضای بیشتر- چالش‌ صنعت انبار سردخانه

2. صرف هزینه برای استفاده از تجهیزات اتوماتیک

بخشی از افزایش بهره‌وری، یافتن تجهیزات صرفه‌جویی در نیروی کار برای انبارها است. تا 70 درصد از هزینه‌های عملیاتی در این صنعت صرف نیروی کار می‌شود. از این گذشته، آموزش و نگهداری کارکنان به دلیل محیط کاری سخت و دمای سرد دشوار است.

تجهیزات حمل و نقل محصولات سردخانه

چنانچه قصد تهیه تجهیزات انواع سردخانه را دارید، مطالعه مطلب ساخت سردخانه میوه + لیست تجهیزات موردنیاز می تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد؛ اما در این بخش به مهم ترین تجهیزات حمل محصولات در سردخانه اشاره می کنیم…

بهترین تجهیزات برای استفاده در مدیریت انبار سرد شامل ابزارهایی است که به کارگران کمک می‌کند تا محصولات را به سرعت برای حمل و نقل آماده کنند. خارج کردن کالاها از انبار به سرعت و دقت می‌تواند با کاهش زمان چرخش سفارشات، سود را افزایش دهد.

1. دستگاه‌های بازیابی پالت و فاصله‌گذار درون خطی (PSR)

دستگاه‌های بازیابی پالت و فاصله‌گذار درون خطی (PSR‌های درون خطی) به شما امکان می‌دهند با ساده کردن حذف فاصله‌گذارها و پالت‌ها، محصولات سرد را به سرعت از دستگاه خارج کنید.

جابه‌جایی بارها در نوار نقاله نیز تعداد دفعات تماس فیزیکی کارگران با محصولات را کاهش می‌دهد.

کاهش تعداد نقاط تماس، احتمال انتقال میکروب و ویروس توسط کارگران از سطوح یا پخش میکروب‌ها از طریق تماس با بسته‌بندی را کاهش می‌دهد. صاحبان انبارهای تمیزتر اغلب از اتوماسیون بیشتری برای کاهش تعداد دفعاتی که یک کارگر سطوحی را لمس می‌کند، استفاده می‌کنند؛ گرچه این امر هزینه ساخت سردخانه و تامین تجهیزات را افزایش می دهد، اما تاثیر به سزایی در افزایش سطح کیفی و بهداشت محصولات خواهد داشت.

ورود محصولات باید به آرامی انجام شود. هر گونه مشکل در هر مرحله از فرآیند می‌تواند ثانیه‌های ارزشمندی را هدر دهد و زمان و بهره‌وری را کاهش دهد.

علاوه بر این، در تاسیسات نگهداری سرد، دمای سرد می‌تواند کارگران را در طول شیفت‌های کاری خود خسته کند. کاهش تلاش آن‌ها از طریق دستگاه‌های صرفه‌جویی در نیروی کار می‌تواند از اشتباهات پرهزینه جلوگیری کند.

هنگامی که صحبت از نحوه نگهداری صحیح محصولات سرد در انبار می‌شود، حفظ دمای کالاها و اطمینان از تمیز بودن سطوح از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال، شما گزینه‌های زیادی برای انجام این دو کار دارید، از جمله انواع مختلف فاصله‌گذارهای فریزر و تجهیزات شستشو برای پاسخگویی به نیازهای عملیات خود….

فاصله‌گذارهای فریزر

نیاز منحصر به فرد صنعت نگهداری مواد غذایی سرد و منجمد، جلوگیری از تغییر بیش از حد دمای محصولات غذایی است. حتی در انبار، جریان هوای سرد کافی باید بین پالت‌ها و محصولات عبور کند تا کیفیت را تضمین کند. فاصله‌گذارهای فریزر با ارائه پشتیبانی و اجازه حرکت آزاد هوای سرد، راه حلی برای این مشکل ارائه می‌دهند.

مواد استفاده شده برای این فاصله‌گذارها تفاوت ایجاد می‌کند. شما می‌توانید بین پلاستیک و آلومینیوم که هر کدام مزایای فردی دارند، انتخاب کنید.

فاصله‌گذارهای پلاستیکی یک راه حل ایده آل برای کالاهای فاسدشدنی هستند زیرا می‌توانید آن‌ها را به سرعت تمیز و ضدعفونی کنید. این فاصله‌گذارها دارای طرح‌های مختلفی برای استفاده در شرایط مختلف هستند. این طرح‌ها شامل فرم‌های سینی تخم‌مرغی سبک وزن، مدل‌های تزریق شده با ترموپلاستیک برای پایداری بیشتر، طراحی باز برای کاربردهای انجماد سریع هستند.

قرار دادن یا دوباره چیدن فاصله‌گذار فریزر

برای سازماندهی مواد در انبار، استفاده از میزهای بالابر می‌تواند ارگونومی محل کار شما را بهبود بخشد. به جای اینکه کارگران مجبور شوند فاصله‌گذارها یا پالت‌ها را بین بارها از زمین قرار دهند، یک میز بالابر بار را به یک سطح راحت می‌رساند.

برای انبارهایی که مواد غذایی یا نوشیدنی ذخیره می‌کنند، میزهای بالابر فولاد ضد زنگ روشی برای انتقال بار به ارتفاعات کاری ایمن و راحت ارائه می‌دهند. علاوه بر این، این میزهای بالابر دارای سطوح و اجزایی هستند که کارگران می‌توانند به راحتی آن‌ها را ضدعفونی کنند.

در مطلب راه‌اندازی سردخانه میوه، به طراحی فنی سردخانه، از انتخاب تجهیزات تا سیستم‌های ایمنی اشاره کرده ایم.

حفظ سطوح تمیز و شرایط بهداشتی در هر انبار دست زدن به مواد غذایی بسیار مهم است، اما این کار در تاسیسات که گوشت تازه یا سایر غذاهایی را که می‌توانند باعث آلودگی سایر محصولات شوند، حتی مهم‌تر می‌شود. استفاده از دستگاه‌هایی که کارگران شما می‌توانند آن‌ها را برای صنعت تولید گوشت از طریق تجهیزات شستشو قرار دهند، تاسیسات را از نظر پاکیزگی مطابق با استانداردهای دولتی نگه می‌دارد و در عین حال ایمنی غذایی محصولات ذخیره شده را حفظ می‌کند.

در این باره به نقل از سایت بهداشت محیط ایران، در محل انبار مواد غذایی و سردخانه باید موارد ایمنی و بهداشتی به شرح زیر رعایت شود:

1- مساحت انبار و سردخانه باید با حجم موادی که ذخیره می شود، متناسب باشد.

2- دیوارها،کف و سقف باید مطابق با استاندادهای بهداشتی باشد.

3- درب ها و کلیه پنجره های بازشو باید سالم و قابل شستشو و مجهز به توری ضد زنگ باشند.

4- انبار باید دارای روشنایی کافی باشد ولی از تابش مستقیم نور خورشید بر روی مواد غذایی جلوگیری گردد.

5- انبار باید به هواکش برقی متناسب با فضای آن مجهز باشد و حداکثر دمای انبار مواد غذایی 25 درجه سانتی گراد باشد.

6- انبار، یخچال و سردخانه باید مجهز به دماسنج سالم باشد. علاوه بر این سردخانه دی کول یا سیار برندها باید دارای دماسنج داخل و همچنین مجهز به زنگ اخبار، چراغ خطر و دستگیره ایمنی باشد و بصورت روزانه کنترل گردد.

7- کلیه موادی که در انبار،یخچال و سردخانه نگهداری می شوند باید بر روی قفسه هایی از جنس زنگ نزن، قابل شستشو وبا ارتفاع 30 سانتی متر از کف قرار بگیرند.

8- برای نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی به تعداد کافی یخچال و فریزر تامین گردد.

9- به منظور جلوگیری از احتمال فساد مواد غذایی در اثر قطع برق، باید سردخانه مجهز به برق اضطراری بوده و سیستم برق آن ایمن باشد.

10- قبل از قرار دادن میوه ها و سبزی ها در یخچال باید آنها را ضدعفونی نمود.

قرار دادن یا دوباره چیدن فاصله‌گذار فریزر - چالش‌صنعت انبار سردخانه

2. ایستگاه‌های شستشو

هنگام انتخاب تجهیزات نگهداری مواد غذایی منجمد و سرد، محصولات استفاده شده باید الزامات سختگیرانه دولت برای نظافت را دارا باشند. توانایی تمیز کردن مکرر محصولاتی مانند پالت‌ها باید راهنمای انتخاب شما برای پالت‌ها و تجهیزات شستشو برای هر صنعت نگهداری مواد غذایی باشد.

استفاده از ایستگاه شستشو برای پالت‌ها، فاصله‌گذارهای فریزر و سایر تجهیزات، بخش ضروری برای تمیز نگه داشتن محصولات نگهداری سرد است. بنابراین پیشنهاد می کنیم در کنار هزینه ساخت سردخانه خرما یا سایر محصولات به این امر نیز توجه داشته باشید.

ممکن است به گزینه‌های متعددی برای شستشوی سطوح و تجهیزات نیاز داشته باشید، اما ما این گزینه‌ها و موارد دیگر را داریم. تجهیزات شستشوی رایج برای صنعت غذاهای منجمد عبارتند از:

شستشوی پالت

ممکن است در یک تاسیسات نگهداری مواد غذایی سرد به فاصله‌گذارهای فریزر نیاز نداشته باشید، اما اگر از پالت استفاده می‌کنید، همچنان باید تجهیزات را قبل از استفاده مجدد ضدعفونی کنید. شستشوی پالت می‌تواند پالت‌ها، فاصله‌گذارها، توت‌ها و سایر ظروف را تمیز کند.

3. خشک‌کن پالت

پالت‌های مرطوب ممکن است باعث ریزش محصولات شوند یا می‌توانند کپک ایجاد کنند یا باکتری‌ها را در خود جای دهند. خشک‌کن‌های پالتی که ما داریم شامل مدل‌هایی هستند که دارای کنترل‌های دما و هوا قابل تنظیم هستند و به شما امکان می‌دهند تنظیماتی برای صرفه‌جویی در انرژی یا سرعت بخشیدن به خشک کردن انجام دهید.

4. کارواش‌های فشار قوی

فشار آب گرم یا سرد کثیفی را از تجهیزات و سطوح در یک انبار سرد پاک می‌کند. داشتن چندین دستگاه کارواش فشار قوی در دسترس به چندین کارگر اجازه می‌دهد تا همزمان تمیز کردن را انجام دهند و زمان مورد نیاز برای تمیز نگه داشتن تاسیسات را کاهش دهند.

بهترین شیوه‌های مدیریت انبار سردخانه

بهترین شیوه‌های مدیریت انبارهای سردخانه شامل تاکتیک‌های متفاوت نسبت به کسانی است که مسئول انبارهای استاندارد هستند.

کنترل دما و ایمنی مواد غذایی از مهم‌ترین مواردی است که باید در یک تاسیسات حفظ شود. با تمرکز بر این موارد علاوه بر بهبود بهره‌وری، مدیران انبار می‌توانند با انتخاب‌هایی که این جنبه‌های حیاتی عملیات را بهینه می‌کنند، تاسیسات خود را بهتر مدیریت کنند.

بهترین شیوه‌های مدیریت انبار سردخانه

برنامه‌های جایگزین را ایجاد کنید

در صورت بروز شرایط اضطراری، برنامه‌های اضطراری را آماده داشته باشید. آیا تاسیسات شما در صورت خاموشی برق، ژنراتورهای پشتیبان دارد؟ اگر کارگران به دلیل بسته شدن جاده‌ها یا بلایای طبیعی نتوانند به تاسیسات دسترسی پیدا کنند، چه برنامه‌ای دارید؟ اگر بخش بزرگی از نیروی کار شما به دلیل بلایای طبیعی یا بیماری گسترده مجبور به ماندن در خانه شوند، چه خواهید کرد؟

بنابراین پیشنهاد می کنیم علاوه بر توجه به تهیه بودجه به منظور پرداخت هزینه ساخت سردخانه 1000 تنی یا تناژهای دیگر، حتما برای شرایط اضطراری نیز برنامه مشخص داشته باشید.

ارتباط باز این برنامه‌ها با کارگران شما تضمین می‌کند که همه می‌دانند در مواقع اضطراری از آن‌ها چه انتظاری می‌رود. داشتن روش‌هایی برای ادامه کار با نیروی کار کاهش‌یافته در شرایط اضطراری نیز می‌تواند از کاهش محصول جلوگیری کند و محصولات را در زنجیره تامین حرکت دهد.

بهینه سازی استفاده از فضا

فضای انبار سردخانه به دلیل الزامات اضافی و تقاضای بالا، یک کالای ممتاز است. شما باید حداکثر استفاده را از فضای موجود خود ببرید تا تقاضای بالاتر را برآورده کنید. ممکن است نیاز به ایجاد مناطق دمایی انعطاف‌پذیری داشته باشید که برای غذاهای منجمد و سرد شده مناسب باشند. دیوارهای پرده ای مدولار به شما امکان می‌دهند با تقسیم فضایی که در حال حاضر دارید، مکان‌های ذخیره‌سازی جدید ایجاد کنید. با استفاده از دیوارهای مدولار، می‌توانید به راحتی آن‌ها را جابه‌جا کنید تا فضاهای ذخیره‌سازی را بر اساس نیاز افزایش یا کاهش دهید.

بهینه سازی استفاده از فضا

تغییرات در صنعت غذا و ذخیره‌سازی سردخانه

همه صنایع با گذشت زمان تغییراتی را تجربه می‌کنند و صنعت انبار سرد نیز از این قاعده مستثنی نیست. تغییرات در صنعت باعث شده است که مدیران انبار، تمرکز خود را بر انجام کار بیشتر با کارگران کمتر، محافظت از کارگران خود در برابر آسیب و بیماری و افزایش سطح پاکیزگی در تاسیسات خود معطوف کنند.

پاکیزگی همیشه برای صنعت غذا و بخش انبار سرد مهم بوده است، اما اکنون، پاکیزگی هم به ایمنی محصول و هم به امنیت کارگر مرتبط است. تمیز نگه داشتن تاسیسات از آلودگی محصولات جلوگیری می‌کند و به کارگران کمک می‌کند تا از پخش میکروب‌ها به یکدیگر در طول شیفت کاری خود جلوگیری کنند. در طول فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا، جلوگیری از شیوع عفونت‌ها می‌تواند نیروی کار کامل‌تری را تضمین کند و از ورود میکروب‌ها به محصولات غذایی در تاسیسات جلوگیری کند.

مطالب مفید