طرز تهیه مربای بالنگ+ نکات و فوت‌وفن ها

مربای بالنگ یکی از متفاوت‌ترین انواع مربا است که به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. برخی این مربا را با آهک و برخی بدون آهک درست می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با ۴ طرز تهیه مربای بالنگ خانگی خوشمزه و سنتی با آهک، بدون آهک، با عسل و با پوست نارنج و همچنین همه فوت‌وفن های درست کردن این مربا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن مربای بالنگ بدون آهک ابتدا باید بالنگ‌ها را خرد کنید و بعد چند بار بجوشانید تا تلخی‌شان گرفته شود. آب و شکر را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. زمانی که شهد مربا کمی غلیظ شد بالنگ‌ها را اضافه کنید. صبر کنید تا مربا آماده شود و بعد آب بالنگ را در آب بریزید.

برای پخت این مربا با آهک باید قبل از درست کردن مربا بالنگ‌ها را برای ۲۴ ساعت در آب آهک صاف شده قرار دهید. برای پخت این مربا با عسل باید به جای شکر از عسل استفاده کنید. در طرز تهیه مربا بالنگ با پوست نارنج نیز می‌توانید از مقداری پوست نارنج رنده شده استفاده کنید. برای خواندن جزئیات ۴ طرز تهیه مربای بالنگ می‌توانید این مقاله را تا انتها بخوانید.

مربای بالنگ بدون آهک

مدت زمان آماده سازی: ۲ ساعتمدت زمان پخت: ۱ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۱ شیشه

مواد لازم مربای بالنگ بدون آهک

بالنگ خرد شده۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآب بالنگ۳ قاشق غذاخوریآب۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه مربای بالنگ بدون آهک

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی بدون آهک آشنا شوید.

مرحله اول: بالنگ‌ها را خرد کنید

برای شروع باید بالنگ‌ها را بشویید و خوب تمیز کنید. با یک چاقوی تیز پوست روی بالنگ‌ها را به صورت نازک جدا کنید. سپس آن‌ها را از وسط نصف کنید. محتویات داخل میوه را خالی کنید. قسمت لیمو مانند داخل بالنگ را آب بگیرید و ۳ قاشق از آن را برای مزه دار کردن مربا کنار بگذارید.

آب بالنگ درست مثل آب لیمو ترش از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند. قسمت‌های سفت میوه را به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید. برای این که مربای شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند، می‌توانید از قالب نیز استفاده کنید.

مرحله دوم: بالنگ‌ها را در آب بخیسانید

بالنگ‌های خرد شده را در یک ظرف بزرگ بریزید و بعد مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد آن‌ها را آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا کدو حلوایی رنده شده

مرحله سوم: بالنگ‌ها را بجوشانید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب جوشید، بالنگ‌ها را داخل آب جوش بریزید. حدود یک دقیقه صبر کنید و بعد آن‌ها را آبکش کنید. در ادامه بالنگ‌ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. دوباره یک قابلمه آب جوش روی حرارت بگذارید و همین مرحله را تکرار کنید.

بهتر است برای گرفتن تلخی بالنگ‌ها حدود ۴ بار این مرحله را انجام دهید. در مرحله چهارم اجازه دهید بالنگ‌ها برای ۱۵ دقیقه در آب بجوشند و نرم شوند و سپس آن‌ها را آبکش کنید و در آب سرد بریزید.

مرحله چهارم: شهد مربا را آماده کنید

۳ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شکر را در چند مرحله اضافه کنید و اجازه دهید شکر در آب حل شود. چند دقیقه شربت را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله پنجم: بالنگ‌ها را به شربت اضافه کنید

بالنگ‌ها را به شهد اضافه کنید. حالا ترکیب شربت و بالنگ‌ها را روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شربت شروع به جوشیدن کند. حدود ۱۵ دقیقه مربا را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا هویج خانگی

مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید

زمانی که مربا آماده شد، آب بالنگ را اضافه و بعد از یک دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه کاملا تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.

مربای بالنگ با آهک به روش شمالی

برای درست کردن این مربا ابتدا باید بالنگ را بشویید و به روش قبل خرد کنید. ۴ لیوان آب را در یک پارچ بریزید و بعد آهک را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و صبر کنید تا آهک ته نشین شود. حالا مواد را از صافی رد کنید و آب روی آهک را روی بالنگ‌های خرد شده بریزید و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید.

در ادامه بالنگ‌ها را آبکش کنید و برای ۵ ساعت در آب سرد قرار دهید. برای گرفتن تلخی بالنگ‌ها باید آن ها را چند بار با آب بجوشانید و بعد آبکش کنید. در انتها شهد مربا را آماده کنید و بالنگ‌ را در آن بجوشانید تا مربا آماده شود.

مربای بالنگ با عسل

برای پخت این مربا باید بالنگ‌ها را بشویید و برش دهید. یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و بعد بالنگ‌ها را اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه بپزید. عسل و آب را در یک قابلمه دیگر ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

زمانی که عسل در آب حل شد، بالنگ‌های پخته شده را آبکش کنید و به این ترکیب اضافه کنید. اجازه دهید مربا برای ۳۰ دقیقه روی حرارت بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در انتها زعفران را اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زنجبیل

مربای بالنگ با پوست نارنج

برای پخت این مربا باید بالنگ‌ها را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش بپزید. در ادامه شکر و آب را در یک قابلمه دیگر بجوشانید تا شهد مربای شما به غلظت مناسب برسد.

در ادامه پوست نارنج رنده شده را به شربت اضافه کنید. بالنگ‌های پخته شده را در شربت بریزید و اجازه دهید مربا برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت بجوشد و به غلظت مناسب برسد.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای بالنگ

در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن مربای بالنگ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای درست کردن مربای بالنگ می‌توانید از مقداری گلاب و زعفران دم کرده استفاده کنید.به جای آب بالنگ می‌توانید از آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.برای درست کردن این مربا باید از مقدار برابر شکر و بالنگ استفاده کنید. بعد از خرد کردن بالنگ باید آن را وزن کنید و به همین میزان از شکر استفاده کنید.برای پخت این مربا نیازی به گرفتن کامل پوست آن نیست. پوست بالنگ عطری شبیه به لیمو دارد و از همین رو موجب خوشمزه شدن مربا می‌شود.به منظور گرفتن تلخی بالنگ‌ها می‌توانید آن‌ها را برای ۱۲ ساعت در آب قرار دهید و بعد فشار دهید تا آب اضافه‌شان خارج شود و سپس چند بار در آب بجوشانید.بعد از پخت مربا بهتر است آن را به مدت ۲۴ ساعت در آشپزخانه قرار دهید. اگر مربا پس از این مدت آب انداخت، بهتر است ۱۰ دقیقه دیگر آن را روی حرارت قرار دهید و سپس در شیشه بریزید.علت شکرک زدن مربای بالنگ جوشاندن بیش از حد و همچنین قوام نیامدن شهد مربا است.برای جلوگیری از شکرک زدن مربا حتما از آب بالنگ یا آب لیمو ترش استفاده کنید.می‌توانید از این مربا در کنار چای نیز استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این مربا می‌توانید از مقداری دارچین، هل و وانیل استفاده کنید.برای این که مطمئن شوید مربا به غلظت مناسب رسیده است یا نه می‌توانید یک قطره از آن را در یک بشقاب بریزید و چند ثانیه صبر کنید تا سرد شود. سپس آن را بین دو انگشت قرار دهید و اگر چسبناک بود یعنی مربا آماده است.علت تلخ شدن مربای بالنگ، نجوشاندن آن به مقدار کافی در آب است.علت کپک زدن مربای بالنگ قوام نیامدن شهد مربا است.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۴ طرز تهیه مربای بالنگ اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید