سایپا آریا شکار شد؛ پرچمدار سایپا با نشان جدید /عکس

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین،  سایپا آریا نخستین کراس اوور ملی سایپا است که به زودی آن را در بازار خواهیم دید. پروژه ای که تقریبا همزمان یا حتی کمی زودتر از ری را استارت خورد اما تغییرات مدیریتی و تغییرات سیاست عرضه در سایپا باعث شد تا این محصول هنوز به تولید انبوه نرسیده باشد. آریا نخستین بار در سال ۱۳۹۸ بود که به اعضای هیئت دولت وقت نشان داده شد و در سال ۱۳۹۹ در معرض دید عموم قرار گرفت. پس از آن سایپا در چند نمایشگاه این خودرو را معرفی کرد اما در زمان مدیرعاملی تیموری در سایپا تصمیم بر این شد تا تغییرات فنی و طراحی کابین را در این کراس اوور داشته باشیم و همین امر موجب تاخیر در تولید نهایی این محصول شد. چند روز قبل علی شیخ زاده به عنوان مدیرعامل جدید سایپا از خط تولید این گروه خودروسازی بازدید کرد و در آن تصاویر گوشه هایی از نمونه نهایی سایپا آریا به چشم می خورد. اما حالا تصاویر منتشر شده جدید، طراحی نهایی کابین پرچمدار سایپا را به ما نشان می دهد.

به نقل از آخرین خودرو، سال گذشته بود که سایپا در یک تصویر از طراحی اولیه کابین آریا نشان داد که قرار است ویژگی های متفاوتی را در آریا ببینیم. حالا با انتشار تصاویر نسخه نهایی مشخص شده که آریا فول‌ترین و با کیفیت‌ترین محصول سایپا است. این نخستین خودروی سایپا است که تریم نرم سافت تاچ را در آن می بینیم. همچنین پرچمدار سایپا فول ترین خودروی ملی در کنار ری را به حساب می آید و در کابین آن امکاناتی نظیر استارت دکمه ای، سیستم تهویه اتوماتیک، شارژر وایرلس گوشی همراه، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کروز کنترل، دسته دنده الکترونیکی (خلبانی)، صفحه نمایش لمسی مالتی مدیا، کلاستر دیجیتال،  فرمان کمکی برقی، سیستم کنترل پایداری و نورپردازی کابین را می بینیم.

نکته جالب این است که در داخل کابین نشان جدید سایپا را می بینیم اما امروز سایپا تغییر نشان سایپا را تکذیب کرده است. وجود نشان جدید روی فرمان سایپا آریا نشان می دهد که سایپا قصد داشته تا لوگوی سایپا را تغییر دهد اما آنقدر واکنش عمومی نسبت به لوگوی جدید منفی بود که سایپا تصمیم گرفت این موضوع را از اساس تکذیب کند که این داستان هم از جمله داستان های جالبی است که تنها در صنعت خودروی ایران می بینیم.

زیر کاپوت سایپا آریا یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی را داریم که فناوری میتسوبیشی ژاپن دارد. این موتور توان تولید نهایت قدرت ۱۴۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۰۵ نیوتن متر را دارد و قدرت از طریق جعبه دنده ۶ سرعته AT (ساخت DAE) به چرخ های جلو منتقل می شود. این پیشرانه فناوری زمان بندی متغیر سوپاپ های ورودی و خروجی (DVVT) را دارد و مصرف سوخت بهینه ای را هم ارائه می دهد.

البته اخیرا شینده ها حاکی از آن است که سایپا در تامین پیشرانه آریا به مشکل خورده است و ممکن است در نسخه نهایی پیشرانه ME۱۶ را در این خودرو ببینیم. این پیشرانه ۱۱۴ تا ۱۱۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۴۵ تا ۱۴۷ نیوتن متر تولید می کند که توان را از طریق جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته AT به چرخ های جلو منتقل می کند.

مطالب مفید