معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی: توجه به میراث در خطر ایران در هفته پژوهش

معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری شعار امسال هفته پژوهش را «میراث‌فرهنگی – هویت ایرانی» عنوان کرد و گفت: امسال تلاش شده است تا تمامی برنامه‌های هفته پژوهش این پژوهشگاه ذیل این شعار و با تأکید بر میراث در خطر ایران برگزار شوند.
به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، ذات الله نیکزاد در رابطه‌با برنامه‌های هفته پژوهش تصریح کرد: برنامه‌های هفته پژوهش امسال با سه رویکرد نمایشگاه، انتشارات و نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود که حاصل دستاوردهای همکاران و پژوهشگران در سال پژوهشی گذشته بوده است.
او با بیان اینکه هفته پژوهش امسال بر مبنی اعلام وزارت علوم و تحقیقات از ۲۳ آذر آغاز و تا ۲۹ همان ماه ادامه دارد افزود: پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این هفته دو نمایشگاه، یافته‌های جدید باستان‌شناسی را در موزه ملی و محل موزه دوران اسلامی و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی را برای نخستین‌بار در نمایشگاه پژوهش و فناوری (فن‌بازار) وزارت علوم و تحقیقات در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌کند.
نیکزاد در ادامه گفت: همچنین از دیگر برنامه‌های هفته پژوهش می‌توان به نشست‌های تخصصی دستاوردهای پژوهشی یک سال گذشته اشاره کرد که در چند بخش نشست‌های مشترک با دانشگاه‌ها و موسسه‌های علمی و پژوهشی با شرکت اعضای هیأت‌علمی پژوهشگاه و این مؤسسات در موضوعات مشترک و دستاوردهای پژوهشی یک سال پژوهشی گذشته پژوهشگران و نیز نشست‌های تخصصی با معاونت‌های وزارت‌خانه میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی برگزار می‌شود.
معاون پژوهشی پژوهشگاه خاطرنشان کرد که نشست‌های دیگری نیز در نمایشگاه فن‌بازار بر اساس تقویم نمایشگاهی و با موضوعات مرتبط با آن در سالن خلیج‌فارس نمایشگاه بین‌المللی تهران و در محل پیش‌بینی‌شده در غرفه پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود.
این عضو هیأت‌علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه امسال تلاش شده تا این پژوهشگاه به‌صورت جدی در نمایشگاه فن‌بازار وزارت علوم و تحقیقات حضور مؤثری داشته باشد گفت: تمامی هشت پژوهشکده و گروه پژوهشی پژوهشگاه حضور فعالی در این نمایشگاه دارند و دسترنج یک‌ساله خود را منصه ظهور گذاشته‌اند.
نیکزاد با تأکید بر اینکه کارنامه پژوهشی یک سال گذشته پژوهشگاه طی آذر ۱۴۰۲ تا آذر ۱۴۰۳ نیز آماده شده است، تصریح کرد: این کارنامه پژوهشی که شامل مقالات، کتاب‌ها، رویدادهای علمی، دستاوردها و باقی فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگران و اعضای هیأت‌علمی پژوهشگاه است در هفته پژوهش رونمایی خواهد شد علاوه بر این برخی محصولات انتشاراتی شامل کاتالوگ‌های تخصصی با موضوعات پژوهش‌هایی که در پژوهشگاه انجام شده نیز منتشر شده که در این هفته در نمایشگاه و نشست‌های تخصصی بین علاقه‌مندان توزیع خواهد شد.
او گریزی بر محتوای نشست‌های تخصصی و فعالیت‌های دیگر هفته پژوهش زده و خاطرنشان کرد: تلاش شده تا امسال موضوع میراث در خطر ایران به‌عنوان یک محور اصلی برای فعالیت‌های هفته پژوهش در نظر گرفته شود و در حوزه‌های گوناگون مانند زبان‌شناسی، باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، هنرهای سنتی، هنرهای ازیاد رفته، مقاصد گردشگری و میراث طبیعی مسئله میراث در خطر دیده شود.
معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در پایان نیز آماری از دستاوردهای پژوهشی یک سال گذشته این پژوهشگاه ارائه کرد که به تفکیک می‌توان از انجام ۵۴ طرح پژوهشی، چاپ ۳۰ جلد کتاب، برگزاری ۲۰ همایش، ۱۱۴ نشست تخصصی، ۲۵ نمایشگاه و ۴۴ کارگاه آموزشی نام برد. علاوه بر این در مدت یاد شده چاپ بالغ بر ۳۰۰ مقاله علمی، ارائه ۲۵۰۰ خدمات آزمایشگاهی، کاوش ۱۲ محوطه باستان‌شناسی و آفرینش ۵۰ اثر هنری از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه بوده است.

مطالب مفید