پیک دوم آنفلوانزا آغاز شده است/ تزریق واکسن بهترین راه برای کاهش عوارض بیماری آنفلوانزاست

گزارش «تجارت‌نیوز» از شیوع آنفلوانزا در کشور:

بر اساس شواهد موجود، پیک دوم آنفلوانزا در کشور آغاز شده است. افزایش تعداد مراجعه افراد به اورژانس بیمارستان‌ها حکایت از آغاز این پیک دارد.

به گزارش تجارت نیوز،

کاهش محسوس دما در کشور علاوه بر اینکه مشکلاتی در مورد ناترازی انرژی به وجود آورده، باعث افزایش پیک بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا هم شده است. در روزهای گذشته تعداد افرادی که با علائم بیماری آنفلوانزا به بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند رو به افزایش بوده است.

به گفته بسیاری از پزشکان، بی‌توجهی مردم به استفاده از ماسک در اماکن عمومی یکی از دلایل افزایش تعداد بیماران است. هرچند کرونا استفاده از ماسک را به یکی از عادت‌های ما تبدیل کرد اما بعد از فروکش کردن این پاندمی که به مرگ‌ومیر تعداد چشمگیری از هموطنان‌مان انجامید، استفاده از ماسک هم کم‌کم در بین افراد نادیده گرفته شد. در حالی که بیماری‌های ویروسی کاملاً از طریق تنفس به افراد منتقل می‌شوند و هر فرد مبتلایی که ناقل باشد می‌تواند در هر ساعت بیش از 10 نفر را مبتلا کند.

از سوی دیگر واکسیناسیون می‌تواند بسیاری از افراد را در مقابل ابتلا به بیماری‌های ویروسی مقاوم کند. از اواخر شهریورماه بود که پزشکان متخصص درباره استفاده افراد از واکسن آنفلوانزا هشدار دادند و اعلام کردند بهترین زمان برای تزریق این واکسن نیمه اول مهرماه است. اما در حال حاضر شواهد نشان می‌دهد احتمالاً افراد زیادی خود را با تزریق این واکسن در برابر ابتلا به آنفلوانزا مصون نکرده‌اند.

پیک دوم آنفلوانزا آغاز شده است

دکتر جمشید اعتمادی پزشک عمومی دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «بر اساس شواهد موجود پیک دوم آنفلوانزا در کشور آغاز شده است. افزایش تعداد مراجعه افراد به اورژانس بیمارستان‌ها حکایت از آغاز این پیک دارد.»

او در پاسخ به این سوال که با توجه به گفته‌های قبلی بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا تا نیمه‌های مهرماه است، آیا تزریق این واکسن اکنون می‌تواند از بروز بیماری در افراد جلوگیری کند توضیح می‌دهد: «تزریق واکسن به همه توصیه می‌شود، به‌خصوص افراد مسن و کسانی که به بیماری‌های خاص مبتلا هستند. تزریق واکسن شاید مانع از بروز بیماری نشود اما قطعاً در کاهش علائم و همچنین کاهش شدت بیماری قطعاً تاثیرگذار است.»

دکتر اعتمادی درباره روش‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری نیز می‌افزاید: «قطعاً رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن دست‌ها از مهم‌ترین اقدام‌ها در کنترل ابتلا به بیماری خواهد بود. در واقع راه‌های جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا هم مانند کروناست و در فصول سرد سال افراد باید بیشتر از قبل باید اصول گفته‌شده از سوی متخصصان را رعایت کنند.»

ساختار ویروس هرساله تغییر می‌کند

این پزشک عمومی در جواب این پرسش که آیا ویروس آنفلوانزا هم مانند کرونا ممکن است جهش پیدا کند یا نه می‌گوید: «ویروس آنفلوانزا عموماً هرساله دچار تغییراتی می‌شود اما به این معنا نیست که مانند ویروس کرونا جهش پیدا کند. البته همین تغییرات باعث می‌شود واکسن‌های تولید سال گذشته چندان تاثیری نداشته باشند و افراد برای پیشگیری از ابتلا باید حتماً واکسن تولید همان سال را استفاده کنند.»

اعتمادی در پایان توضیح می‌دهد: «مردم باید تزریق واکسن را جدی بگیرند. شاید عده‌ای چون واکسن مانع از ابتلا به بیماری نمی‌شود تزریق آن را ضروری ندانند اما مساله اینجاست که کاهش علائم بیماری با استفاده از واکسن می‌تواند به روند بهبود وجلوگیری از عواقب خطرناک بیماری به‌خصوص در میان افراد مسن، زنان باردار و… کمک شایانی کند.»

مطالب مفید