واگذاری بنگاهداری بانک ها تا چه حد ناترازها را حل خواهد کرد؟

چندی پیش وزیراقتصاد با بیان اینکه، امسال آخرین سال بنگاه داری بانک‌ها است، گفت: یکی از دلایل ناترازی بانک ها بنگاه داری آنها است و سال آینده باید بنگاه‌های بانک‌ها واگذار شود.

به گزارش تجارت نیوز،

عبدالناصر همتی همچنین، فروش بنگاه‌های بانکی از طریق یک هلدینگ خارج از اختیار بانک‌ها را مطرح کرده که از سال آینده نیز باید اجرایی شود.

پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا بانک‌ها به راحتی همه بنگاه‌های خودشان که سال‌ها به آن وابسته بوده‌اند را در اختیار نهاد خارج از اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند؟ در حقیقت این امر تا چه حد ناترازی بانک‌ها را حل خواهد کرد؟ 

جعفر قادری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن پاسخ به پرسش فوق بر این موضوع تأکید می‌کند که همه بانک‌ها از نظر قانونی ملزم به فروش بنگاه‌های‌شان هستند و اگر به این موضوع تن ندهند این امر باید از طریق ساختاری که زیرمجموعه بانک مرکزی است صورت پذیرد.‌

 او در ادامه اشاره کرد: به نظر می‌رسد براساس قانون این موضوع پیش‌بینی شده است که اگر بانک‌ها اقدام به فروش بنگاه‌های بانکی نکنند این امر در اختیار یک ساختار زیر‌مجموعه بانک مرکزی قرار می‌گیرد تا این مولدسازی‌ها را انجام دهد. 

او با بیان اینکه موضوع یادشده، قانون است و باید مسوولان امر طبق قانون به‌ وظایف‌شان در این باره عمل کنند، افزود: در حقیقت ضمانتی اجرایی است که باید کار صورت گیرد. 

نماینده مردم شیراز در مجلس در پاسخ به این سوال که امر یادشده به عریض و طویل شدن ساختار بانکی در کشور منجر نخواهد شد؟ تصریح کرد: در واقع ساختار جدید، ساختاری است که به‌طور صحیح بتواند بحث واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها و سرمایه‌های آنها را اعمال کند. 

او در پاسخ به این سوال که به فرض تشکیل چنین ساختاری خارج از اختیار بانک‌ها، تا چه حد به ناترازی بانک‌های کشور کمک خواهد کرد؟ تشریح کرد: وقتی بانک‌ها از بنگاه‌داری خارج شوند، کفایت سرمایه داشته باشند و سرمایه‌های‌شان را از سرمایه‌های راکد به سرمایه مولد تبدیل کنند یقینا به‌طور طبیعی مشکلات ناترازی بانک‌ها نیز حل خواهد شد. 

جعفر قادری با تأکید بر اینکه با فروش بنگاه‌های بانکی، ناترازی بانک‌ها نیز حل خواهد شد، عنوان کرد: وقتی ناترازی بانک‌ها در کشور حل شود به دنبال آن قدرت ارایه تسهیلات بانک‌ها، سرعت دریافت تسهیلات از سوی مردم و همچنین تأمین مالی بانک‌ها نیز تقویت خواهد شد و مردم نیز به راحتی تسهیلات بانکی را دریافت خواهند کرد. 

 این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که چه موانعی بر سر اجرایی شدن این قانون در خصوص فروش بنگاه‌های بانکی وجود دارد؟ تصریح کرد: در حقیقت همه ابعاد اجرایی شدن آن نیز باید مورد بررسی قرار گیرد که اگر کم و کسری داشت رفع شود تا قابلیت اجرایی شدن پیدا کند. 

او با بیان اینکه همه بانک‌های کشور باید در خصوص تحقق امر یاد شده، تمام تلاش خود را به کار گیرند، اشاره کرد: همه بانک‌ها باید از قانون تبعیت کرده و آن را اجرا کنند. در حقیقت وقتی الزام قانونی وجود داشته باشد مقامات مافوق از جمله وزارت اقتصادی دستگاه‌های بانکی را ملزم به اجرای قانون خواهند کرد.

منبع :

جماران

مطالب مفید