روش‌های نگهداری آجیل برای مدت طولانی+نکات تکمیلی

آجیل یکی از خوراکی‌های باارزش و محبوب است که در مراسم‌های مهم ایرانی مانند عید نوروز یا شب یلدا همیشه حضور دارد. برای اینکه بتوانید آجیل را برای مدت زمان بیشتری مصرف کنید، باید آن را به روش‌های اصولی نگهداری کنید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا روش‌های نگهداری آجیل در طولانی مدت را بررسی کنیم.

برای ماندگاری بیشتر آجیل‌ها، آنها را در محیط خشک و خنک و در ظرف مناسبی که از ورود هوا جلوگیری کند نگهداری کنید. همچنین می‌توانید آجیل را در یخچال یا فریزر قرار دهید تا برای مدت طولانی‌تری سالم بمانند. نگهداری آجیل با پوست هم روش دیگری است که می‌تواند عمر آجیل را طولانی‌تر کند. در ادامه مطلب هر کدام از روش‌ها را با جزئیات بیشتری بخوانید.

روش‌های اصولی نگهداری آجیل برای مدت طولانی

به طور کلی برای اینکه بتوانید کیفیت و طعم آجیل را برای مدت طولانی حفظ کنید، باید چند مورد را رعایت کنید. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

۱- در مکان خشک و خنک نگه دارید

یکی از عوامل مهم فاسد شدن آجیل، گرما، رطوبت و نور مستقیم خورشید است. این موارد کیفیت آجیل را بسیار پایین می‌آورد و طعم آن را تغییر می‌دهد. گرما و رطوبت باعث فاسد شدن چربی آجیل و رشد کپک می‌شود.

برای این کار می‌توانید آجیل‌ها را در یک کابینت خنک، تاریک و دور از حرارت اجاق گاز یا رطوبت موجود در آشپزخانه نگهداری کنید. اگر منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، گرم است، حتما آجیل را در یخچال یا فریزر قرار دهید.

۲- از ظروف مناسب استفاده کنید

یکی دیگر از عوامل خرابی آجیل، قرار گرفتن آن در معرض هوا است. این اتفاق باعث اکسید شدن چربی آجیل و در نتیجه کهنگی آن می‌شود. بهترین و مناسب‌ترین ظروف برای نگهداری آجیل ظرفی است که هوا را در خود نگه ندارد. بنابراین از ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی درب‌دار که هوا به داخل آنها نفوذ نمی‌کند، استفاده کنید. همچنین می‌توانید از کیسه‌های زیپ‌کیپ یا ظروف وکیوم هم استفاده کنید.

دقت داشته باشید که از ظروف فلزی با کاغذی نباید استفاده کنید، زیرا رطوبت و هوا را جذب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بادام زمینی روکش دار با ۳ طعم جذاب

۳- در یخچال و فریزر نگهداری کنید

بهترین روش نگهداری آجیل، قرار دادن آنها در یخچال و فریزر است. سرمای یخچال و فریزر باعث کاهش سرعت فساد و اکسیداسیون چربی‌های آجیل می‌شود. به طور کلی شما می‌توانید آجیل را برای ۶ ماه در یخچال و برای ۱ سال در فریزر نگهداری کنید. به شرطی که آنها را در ظرف مناسب بریزید که هوا به آن نفوذ نکند و از جذب بوهای دیگر جلوگیری کند.

۴- آجیل پوست‌کنده را طولانی نگه ندارید

برای اینکه آجیل برای مدت طولانی سالم و با کیفیت بماند، باید آن را با پوست نگهداری کنید. پوست آجیل مانند یک محافظ طبیعی عمل می‌کند و از ورود هوا، رطوبت و نور جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر آجیل را با پوست تهیه کردید، تا زمان مصرف، پوست آن را جدا نکنید. آجیل بدون پوست را فورا در ظروف درب بسته بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: ۷ روش خشک کردن پرتقال در خانه بدون تلخی

مدت زمان و شرایط نگهداری انواع مختلف آجیل

آجیل‌ از مغزهای مختلفی تشکیل می‌شود که شرایط و مدت زمان نگهداری هر کدام از آنها متفاوت است. در ادامه این موضوع را بررسی می‌کنیم.

گردو: گردوی با پوست را می‌توانید در محیط خشک و خنک ۶ ماه و در یخچال یک سال نگهداری کنید. گردوی بدون پوست را حتما در ظرف درب بسته بریزید و در یخچال و فریزر تا یک سال نگهداری کنید.

بادام درختی: بادام خام در ظروف درب بسته و در دمای محیط تا ۴ ماه ماندگاری دارد. بادام بو داده نمکی در ظرف درب بسته برای ۶ ماه در یخچال می‌ماند. دقت داشته باشید که بادام نسبت به رطوبت حساس است و در معرض هوا نرم می‌شود.

تخمه آفتابگردان و کدو: تخمه‌ها در دمای محیط تا ۳ ماه قابل نگهداری هستند. برای ماندگاری بیشتر آنها را در یخچال یا فریزر قرار دهید.

بادام هندی: این نوع بادام در دمای محیط بیشتر از ۱ ماه دوام نمی‌آورد، اما تا ۶ ماه در یخچال و تا یک سال در فریزر ماندگاری دارد. دقت داشته باشید که بادام هندی رطوبت را به سرعت جذب می‌کند و نرم می‌شود.

بادام زمینی: بادام زمینی خام را می‌توانید برای ۶ ماه در یخچال نگهداری کنید. بادام بو داده را ۳ ماه در دمای محیط و ۶ ماه در یخچال می‌توانید نگه دارید. دقت داشته باشید به دلیل بالا بودن چربی بادام، به سرعت در معرض هوا خراب می‌شود.

نکات تکمیلی برای نگهداری آجیل در طولانی مدت

در ادامه به چند نکته کلیدی برای نگهداری بهتر آجیل اشاره می‌شود که بهتر است آنها را در نظر داشته باشید. با ما همراه باشید.

آجیل‌ها را هر ۲ تا ۳ هفته یک بار بررسی کنید تا مطمئن شوید که بوی ماندگی، طعم تلخ، کپک‌زدگی و تغییر رنگ نداشته باشند. در صورت دیدن هر کدام از نشانه‌ها، آجیل‌های خراب را جدا کنید.آجیل‌های نمکی و بو داده معمولا برای مدت زمان بیشتری سالم می‌مانند. بنابراین می‌توانید پس از خرید، آنها را کمی با نمک تفت دهید. این آجیل‌ها را می‌توانید در دمای محیط هم طولانی نگهداری کنید.بهترین دمای نگهداری آجیل ۰ تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد و سطح رطوبت ۵۰ درصد است.قبل از بسته بندی و نگهداری آجیل، حتما پوسته و مواد اضافی آنها را جدا کنید و دانه‌های آسیب دیده را دور بریزید.اگر آجیل‌ها را می‌شویید حتما آنها را با یک دستمال تمیز به خوبی خشک کنید تا کوچک‌ترین رطوبتی نداشته باشند. زمانی که کاملا خشک شدند اقدام به نگهداری کنید.اگر آجیل را در حجم بالایی در فریزر نگهداری می‌کنید، بهتر است آنها را در ظرف‌های کوچک‌تر تقسیم کنید تا هر زمان به اندازه نیاز خود آجیل را از فریزر خارج کنید.آجیل‌ها را در معرض بوی تند غذاها قرار ندهید زیرا بو را خیلی سریع جذب می‌کنند.بهتر است برای نگهداری آجیل در فریزر روی آنها برچسب تاریخ بزنید تا زمان نگهداری آن را کنترل کنید.می‌توانید برای برگرداندن کیفیت آجیل‌های کهنه، آنها را برای ۱۰ دقیقه در درجه ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد فر برشته کنید.برای از بین بردن آفات و حشرات بهتر است آجیل را پس از خرید، ۲ روز در یخچال نگه دارید و بعد آن را مصرف کنید.ماندگاری آجیل خام بسیار بیشتر از آجیل بو داده است، به طوری که آجیل خام را می‌توانید در شرایط مناسب تا ۲ سال نگهداری کنید.هنگام خرید دقت داشته باشید که آجیل‌های آفت زده و سوراخ را نخرید.

در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا، روش‌های نگهداری آجیل در طولانی مدت و نکات تکمیلی آن را توضیح دادیم. برای اینکه کیفیت و طعم این خوراکی ارزشمند را مانند روز اول حفظ کنید، حتما موارد گفته شده را در نظر داشته باشید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

مطالب مفید