نکات مهم در اجرا و پیادهسازی کابل کشی صنعتی
کابلکشی صنعتی، یکی از حیاتیترین و حساسترین عملیاتها در صنعت است. کابلهای صنعتی، تجهیزات گرانقیمتی هستند و در هنگام اجرا و پیاده سازی آنها توجه به استانداردها اهمیت بسیاری دارد. نصب و استفاده اصولی کابلهای صنعتی نه تنها آسیبهای وارده به کابلها را به کمترین حد میرساند که دوام و عملکرد تجهیزات، تاسیسات و مصرف کنندهها را هم بهبود میدهد.
انواع سیمها و کابلهای صنعتی در صنایع مختلف استفاده میشوند و کاربردهای وسیعی دارند. کابلکشی صنعتی باید مطابق استانداردها باشد تا انتقال داده و نیرو در ایمنترین شرایط اتفاق بیفتد. به همین دلیل لازم است تا با انواع کابلهای صنعتی و عملکرد آنها آشنایی داشته باشید، اصول کابلکشی زمینی و دیواری را بدانید و دائما سیستمهای کابل کشی صنعتی را بررسی، مدیریت و نگهداری کنید.
استانداردهای مورد توجه در کابل کشی صنعتی
کابل کشی صنعتی یک رشته تخصصی است. قبل از هر چیزی باید اطمینان حاصل کنید که از متخصصین با تجربه و حرفهای کمک میگیرید. چه تامینکنندگان تجهیزات و کابلها و چه افرادی که کابلها و سیمها را پیاده سازی میکنند باید آموزش اصولی دیده باشند و به تمام نکات امنیتی تسلط کامل داشته باشند.
شناخت انواع کابلها و عملکرد هر کدام در کابل کشی صنعتی
کابلهای صنعتی در تمامی صنایع و انواع کارگاهها استفاده میشوند و به همین دلیلی تنوع بالایی هم دارند. هر کابل برای کاربرد خاصی تولید میشود و در باید در محیط و شرایط خاصی از آن استفاده کرد. کابلهای صنعتی بر اساس ولتاژ، هادی، حفاظت الکتریکی، حفاظت مکانیکی، عایق و روکش، تعداد رشته، استانداردها و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
برای انتخاب بهترین کابل از کارشناسان الکتروکارینا یا دیگر متخصصین تامین ملزومات برق صنعتی کمک بگیرید تا با توجه به نیاز کارگاه شما، بهترین گزینهها را در اختیارتان بگذارند و در انتخاب بهترین روش کابلکشی به شما کمک کنند.
شناخت انواع پیاده سازی کابل کشی صنعتی
بر اساس نحوه نصب، انواع کابل کشی صنعتی را میتوان به سه دسته هوایی، زمینی و دیواری تقسیم کرد:
اصول کابل کشی صنعتی هوایی
کابل کشی صنعتی هوایی قدیمیترین نوع کابلکشی در تاریخ طولانی صنعت است. در این روش کابلهای انتقال انرژی و داده با کمک قطبها یا تیرهایی در بالای سطح زمین معلق میشوند. در اغلب موارد نصب کابلهای هوایی ارزانتر از کابلهای زمینی است چون نیازی به هزینه کردن برای حفاری نیست.
کاربرد اصلی این روش انتقال برق با ولتاژ های کمتر از 1000 ولت است. بیشترین استفاده از این کابلکشی را در انتقال برق از نیروگاه تا مصرفکننده و خطوط تلفن میبینیم. در این روش اغلب از کابلهای مسی، آلومینیومی، مس کادمیومی استفاده میشود که میتوانند روکش دار یا لخت باشند.
مزایای استفاده از این روش را میتوان در هزینه اقتصادی، نصب سریع و اصلاح آسان خلاصه کرد. اما این روش در برابر عوامل محیطی آسیبپذیر است، جلوه زیبایی ندارد و در برخورد با اشیای خارجی احتمال قطع شدگی دارد.
اصول کابلکشی صنعتی زمینی
کابل کشی صنعتی زمینی بهترین انتخاب در زمانهایی است که نمیتوان از کابل کشی هوایی در پروژه استفاده کرد. در این روش کابلها با حفر مسیرهایی در زیر سطح زمین پیاده میشوند. طبیعتاً چالشهای حفر استاندارد کانال و احتمال آسیب بیشتر به کابل وجود دارد اما با رعایت استانداردها و نظارت متخصصان این چالشها به راحتی کنترل میشود.
کابل کشی زمینی با ایجاد یک مسیر پایدار و ایمن برای خروج الکتریسیته مازاد، خطر برق گرفتگی، افزایش ولتاژ ناگهانی و اتصال کوتاه را کاهش میدهد و ریسک آتشسوزی را به حداقل میرساند. در این روش میتوان از انواع کابلهای زمینی مثل کابلهای اسکرین، تسمهای و فشار استفاده کرد.
برای یک کابل کشی صنعتی زمینی استاندارد باید کف کانال بتنریزی شده و اطراف کابلها با شن و ماسه پوشانده شود تا هم حرارت کاهش یابد و هم جریان هوا برقرار شود. در نهایت با آجر چینی کانال از آسیبدیدگی کابلها جلوگیری میشود. نحوه باز کردن کابلها و قرار دادن آنها در کانال هم در به حداقل رسیدن آسیبدیدگی اهمیت بسیاری دارد.
اصول کابل کشی صنعتی دیواری
این روش یکی از سادهترین روشهای کابل کشی صنعتی است. اما محدودیت اصلی آن این است که تعداد کابلها نباید از پنج کابل بیشتر باشد. در این روش سطح مقطع کابل، فاصله آنها از هم را تعیین میکند و سپس با بستهای فلزی یا پلاستیکی به دیوار متصل میشوند.
نگهداری و اصلاح کابلکشی در این روش بسیار ساده است. اما با توجه به محدودیت تعداد کابلها معمولا در محیطهای خانگی و اداری پیاده میشود.
استانداردهای نگهداری و مدیریت کابل کشی صنعتی
پیادهسازی اولیه کابل کشی صنعتی تنها بخش کوچکی از کار را تشکیل میدهد. بعد از نصب اولیه کابلها، باید به طور متناوب کابل کشی را مانیتور و بررسی کنید تا از کارکرد درست آن اطمینان حاصل شود. شاید هزینه کردن برای این بخش از کار در ابتدا منطقی به نظر نرسد. اما بدون عیبیابی، ارتقا و تعویض بخشهایی از کابل کشی، آسیبهای جبران ناپذیری به تجهیزات و تاسیسات وارد میشود که ممکن است خطرات جانی برای نیروی انسانی هم داشته باشد.
با روشهای سادهای مثل قرار دادن کدهای رنگ، استفاده از حروف سبز و مدیریت دائم سیستمهای کابل کشی صنعتی، عیبیابی در سریعترین زمان انجام میشود. چند نکته مهم در استاندارد کابل کشی صنعتی وجود دارد که باید همواره به آن توجه داشت:
- عدم پیاده سازی کابل کشی داده و تلفن در کنار کابل برق
- افزایش جریان عبوری کابلها در درجه حرارت بیشتر
- استفاده از روکشهای مقاومت حرارتی استاندارد
-
کاهش جریان عبوری با افزایش تعداد کابلها
چطور کابلها را مطابق استاندارد کابل کشی صنعتی انتخاب کنیم؟
برای بهینه سازی عملکرد کابل کشی صنعتی و افزایش طول عمر و ایمنی کار با آنها باید کابل مناسب با شرایط کارگاه یا پروژه را انتخاب کنید. انتخاب کابل استاندارد، یک تخصص است اما توجه به این موارد بسیار مهم است:
- انعطاف پذیری: کابلهای صنعتی انعطاف پذیر در محیطهای تنگتر استفاده میشوند تا احتمال شکستگی را کاهش دهند.1
- دوام مکانیکی: استفاده از مواد عایق مانند پیویسی یا لاستیک ترموپلاستیک در شرایطی که امکان اصابت یا بریدگی وجود دارد الزامی است.
- مقاومت در برابر خوردگی: در انتخاب کابل صنعتی باید به رطوبت، نور uv محیط، غلظت مواد خورنده، نوع مواد شیمیایی و روغن حاضر در محیط را در نظر بگیرید.
- مقاومت در برابر دما: تحمل گرمای زیاد یا مقاومت در دماهای انجماد در انواع کابلها متفاوت است. توجه به دمای معمول محل پیاده سازی و حرارت ناشی از عبور جریان اهمیت بسیاری دارد.
- دسترسی به کابل: برای سادگی تعویض یا گسترش آسان پروژه، باید کابلی را انتخاب کنید که همواره در دسترس باشد. بهتر است همیشه از یک تامین کننده تمام کابلها را تهیه کنید.
- قیمت کابل: با وجود آن که نمیتوان انکار کرد قیمت، فاکتور بسیار مهمی است اما همیشه آن را در اولویت آخر قرار دهید. اگر ایمنی و دوام کابل کشی صنعتی را فدای قیمت کم کابل کنید، خسارات بسیار بیشتری را متحمل خواهید شد.
پست قبلیمبلغ سود سهام عدالت چقدر است؟
پست بعدیاین 14 نماد یک ساعت بسته شدند