طرز تهیه دسر کرم کارامل برای عصرانه+ نکات و فوتوفن ها
کرم کارامل یکی از دسرهای بسیار محبوب و کلاسیک است که اولین بار توسط فرانسویها ابداع شد. این دسر پرطرفدار طعمهای متفاوتی دارد. آمادهسازی کرم کارامل خانگی کار ساده و آسانی است. شما به راحتی میتوانید آن را در خانه و بدون نیاز به ابزار خاصی آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دسر کرم کارامل خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا فر را گرم کنید. شکر را با آب روی حرارت ملایم حل و شربت طلایی آماده کنید. شربت را در قالبهای مخصوص بریزید و کنار بگذارید. در قابلمهای دیگر خامه، شیر و وانیل را گرم کنید و سپس با تخممرغ و شکر مخلوط کنید تا یکدست شود.
این مایه را در قالبها بریزید و با روش بن ماری در فر بپزید. پس از پخت، کرم کارامل را خنک کنید و در یخچال قرار دهید تا منسجم شود. در نهایت، قالبها را برگردانده و کرم کارامل را با سس شکلات یا مغزیجات تزیین و سرو کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دسر کرم کارامل
مواد لازممقدار مورد نیازشیر۱ فنجانخامه۳۰۰ گرمتخم مرغ۵ عددشکر۱ فنجانآببه مقدار مورد نیازوانیل۱ قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه دسر کرم کارامل خانگی
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰-۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰-۳۵ دقیقهمدت زمان استراحت: ۳-۴ ساعتمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی شربت کارامل و فر
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه گذارید، تا فر پیش از شروع پخت دسر به خوبی از قبل گرم شود.
¾ شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آن اضافه کنید. کمی هم زنید تا شکر در آب حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید.
مدام هم زنید تا دانههای شکر کاملا در آب حل شوند و محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.
وقتی شربت کمی غلیظ شد و رنگ طلایی روشنی به خود گرفت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا شربت کمی خنک شود.
مرحله دوم: ریختن شربت در قالبها
برای آمادهسازی کرم کاراملهای تک نفره میتوانید از قالبهای کوچک و تک نفره کیک یا مافین استفاده کنید. شربت کاراملی آماده شده را به طور مساوی در چهار قالب کوچک مخصوص فر بریزید.
اگر تمایل دارید کرم کارامل را به صورت یکجا و بزرگ درست کنید همه شربت را در کف قالب بزرگتر بریزید و قالب را بچرخانید تا تمام قسمتهای کف آن با شربت کاور شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر فول شکلاتی
مرحله سوم: ترکیب خامه، شیر و وانیل
در قابلمه دیگری خامه را بریزید و کمی با ویسک هم زنید تا بافت خامه نرم و یکنواخت شود.
شیر را کم کم به خامه اضافه کنید و مدام هم زنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
وانیل را به مواد فوق بیفزایید و قابلمه را روی حرارت کم گذارید.
مواد را به طور مداوم هم بزنید تا کنارههای قابلمه حبابهای ریز تشکیل دهند و شیر شروع به جوشیدن کند.
در این مرحله، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا از جوشیدن مواد جلوگیری کنید.
مواد شما نباید بجوشد همین که گرم شود کافی است.
مرحله چهارم: ترکیب تخم مرغ و شکر
تخممرغها را در یک کاسه بزرگ بشکنید.
باقیمانده شکر را به آنها اضافه کنید و با استفاده از همزن دستی یا برقی، تخممرغها را هم بزنید تا کاملا تخممرغها پفدار و کرمی رنگ شوند.
سپس به تدریج مواد خامهای را به مخلوط تخممرغ اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا ترکیب یکدست و یکنواختی حاصل شود.
مرحله پنجم: پختن کرم کارامل در فر
قالبهای کوچکی که شربت کاراملی در آنها ریختهاید را در ظرف مناسب فر قرار دهید.
مایه کرم کارامل آماده شده را به طور مساوی در قالبهای تک نفره یا قالب بزرگتان بریزید.
سپس ظرف را درون یک قابلمه یا کاسه بزرگتر مناسب فر بریزید و آب جوش را به اندازهای اضافه کنید که تا دو سوم قالبها در آب قرار گیرد. (روش بن ماری).
ظرف را در فر قرار دهید و ۳۰-۳۵ دقیقهای زمان دهید تا کرم کارامل با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه محلبی نسکافه
مرحله ششم: خنک کردن و منجمد کردن کرم کارامل
پس از پختن، فر را خاموش کنید و ۱۰-۱۵ دقیقهای زمان دهید تا کرم کارامل در فر بماند.
سپس سینی فر را خارج کنید و کمی زمان بدهید تا کرم کاراملها در دمای محیط خنک شوند.
قالبها را پس از خنک شدن به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً منسجم شوند و دسر شما به خوبی ببندد.
مرحله هفتم: سرو کردن کرم کارامل
پس از سرد شدن کامل کرم کارامل، قالبها را از یخچال خارج کنید. با استفاده از یک چاقو، اطراف آنها را به آرامی جدا کنید.
ظرف سرو را روی قالب قرار دهید و قالب را به طور معکوس بچرخانید تا کرم کارامل در مرکز ظرف سرو قرار گیرد.
دسر را با سس شکلات یا انواع مغزیجات تزیین کنید. کرم کارامل بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دسر کرم کارامل
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن دسر کرم کارامل خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مواد لبنی را قبل از استفاده از یخچال بیرون بیاورید تا دمای محیط آنها با مواد دیگر هماهنگ شود.هنگام ترکیب مواد لبنی و تخممرغ، همزدن مداوم از تشکیل لختههای ناخواسته جلوگیری میکند.مراقب باشید که کرم کارامل را بیش از حد در فر نپزید تا از حالت خشک شدن آن جلوگیری شود.استفاده از قالبهای سرامیکی یا فلزی که حرارت را به طور یکنواخت پخش میکنند، نتیجه بهتری به همراه دارد.شربت شکر را با حرارت کم بپزید تا از سوختن آن جلوگیری شود و رنگ یکنواختی به دست آید.پختن کرم کارامل با روش بن ماری باعث میشود که دمای پخت به طور یکنواخت توزیع شود و از پختن ناصحیح جلوگیری شود.اجازه دهید کرم کارامل به آرامی در فر خنک شود تا ترک نخورده باقی بماند.برای اطمینان از پخت کامل کرم، یک چاقوی نازک در مرکز یک فنجان فرو کنید؛ اگر چاقو تمیز بیرون آمد، کرم آماده است.کرم کارامل را در یخچال تا سه روز نگهداری کنید تا تازگی آن حفظ شود.اطمینان حاصل کنید که شربت کارامل به طور یکنواخت در تمامی قالبها ریخته شود.برای جدا کردن فنجان از کرم کارامل از یک چاقوی نازک و تیز استفاده کنید تا اطراف فنجان به خوبی جدا شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه دسر کرم کارامل خانگی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.