طرز تهیه قلیه ماهی سنتی جنوبی برای ناهار+ نکات خوشمزه‌تر شدن

قلیه ماهی جنوبی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن از انواع ماهی‌های جنوب و سبزیجات معطر استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه قلیه ماهی سنتی جنوبی و همه فوت‌وفن های پخت این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت قلیه ماهی ابتدا باید ماهی را با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. بعد از چند دقیقه زردچوبه و سیر رنده شده را اضافه کنید. در ادامه سبزیجات خرد شده را اضافه و برای نیم ساعت در روغن سرخ کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید تا سبزیجات بپزند.

تمر هندی را با آب ترکیب و صاف کنید و در قابلمه بریزید. اجازه دهید خورشت جا بیفتد و بعد ماهی‌ها را اضافه کنید. برای درست کردن این غذا با تن ماهی می‌توانید در انتهای پخت غذا به جای ماهی از تن ماهی استفاده کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه قلیه ماهی می‌توانید این غذا را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای قلیه ماهی 

مواد لازممقدار مورد نیازفیله ماهی۴ تکهپیاز۲ عددتمر هندی۲۰۰ گرمسیر۶ حبهگشنیز۳۰۰ گرمشنبلیله۵۰ گرمنمک، زردچوبه، فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه قلیه ماهی

مدت زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: ماهی را مزه‌دار کنید

برای شروع باید ماهی مخصوص قلیه ماهی را پاک و آن را به چند تکه تقسیم کنید. در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه به ماهی بزنید و آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را در روغن سرخ کنید تا نرم و شفاف شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی شور بوشهری

مرحله سوم: زردچوبه و سیر را به ماهیتابه اضافه کنید

در این مرحله باید مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه سیر را رنده یا به صورت ریز خرد کنید و در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه با پیاز و زردچوبه تفت دهید تا بوی آن بلند شود.

مرحله چهارم: سبزی‌ها را اضافه کنید

برای درست کردن قلیه ماهی باید گشنیز و شنبلیله تازه را به صورت ریز خرد کنید و در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها کمی تیره و آب اضافه‌شان تبخیر شود. بهتر است سبزی‌ها را برای نیم ساعت در روغن سرخ کنید.

مرحله پنجم: سبزیجات را بپزید

به اندازه نصف لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید سبزیجات به طور کامل بپزند و نرم شوند.

مرحله ششم: تمر هندی را اضافه کنید

تمر هندی را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس آن را از صافی رد کنید و بعد از ۱۵ دقیقه به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.

مرحله هفتم: خورشت را آماده کنید

در ۳۰ دقیقه نهایی پخت قلیه ماهی باید مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و بعد تکه‌های ماهی را در روغن سرخ کنید. سرخ کردن ماهی‌ها به حفظ ظاهر آن‌ها در خورشت کمک می‌کند. در ادامه تکه‌های ماهی را در خورشت بریزید و اجازه دهید غذا به خوبی بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو

مرحله هشتم: خورشت را سرو کنید

بعد از آماده شدن غذا می‌توانید مقدار نمک و فلفل آن را بچشید و در صورت نیاز مقداری چاشنی به آن اضافه کنید. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید. حالا می‌توانید این خورشت خوشمزه را با برنج سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

قلیه ماهی با تن ماهی

برای درست کردن قلیه ماهی می‌توانید از تن ماهی نیز استفاده کنید. در این روش خورشت شما بسیار سریع‌تر آماده می‌شود. از آن جایی که تن ماهی نیاز به پخت ندارد، باید خورشت را به روش قبل آماده کنید و بعد از آماده شدن غذا، کنسرو تن ماهی را بجوشانید و آن را در خورشت بریزید. می‌توانید بعد از آماده شدن خورشت و کشیدن آن در ظرف نیز تن ماهی را روی آن قرار دهید.

علت تلخ شدن قلیه ماهی

به هیچ عنوان برای پخت این خورشت از شنبلیله زیاد استفاده نکنید، اضافه کردن شنبلیله زیاد به قلیه ماهی موجب تلخ شدن مزه آن می‌شود. سعی کنید سبزی‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا نسوزند. در صورتی که سبزی بیش از حد سرخ شود و بسوزد، طعم تلخی پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه قلیه ماهی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم این غذای پرطرفدار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید به جای تمر هندی از رب انار ترش یا رب آلوچه نیز استفاده کنید.جنوبی‌ها معمولا این غذا را کمی تند و تیز درست می‌کنند، در صورت تمایل می‌توانید از مقداری فلفل قرمز تند برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از ماهی‌های جنوبی بدون استخوان استفاده کنید. بهترین ماهی‌ها برای درست کردن قلیه ماهی شوریده، سنگسر و هامور پوست گرفته هستند.در برخی رسپی‌ها برای خوشرنگ شدن قلیه ماهی از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود.برای درست کردن این خورشت بهتر است سبزی‌ها را خوب سرخ کنید تا غذا روغن بیندازد و جا بیفتد.از آن جایی که تمر هندی شور است، حتما نمک را در انتهای پخت خورشت به آن اضافه کنید تا غذا شور نشود.راز خوشمزگی قلیه ماهی استفاده از سبزی ریز است. بهتر است برای پخت این غذا سبزی‌ها را تا جایی که می‌توانید به صورت ریز خرد کنید.در طرز تهیه قلیه ماهی خوزستانی باید غذا را کمی ترش مزه‌تر درست کنید.برای درست کردن قلیه ماهی بوشهری باید از کمی شوید تازه خرد شده در این غذا استفاده کنید؛ مقدار شوید و شنبلیله در این غذا باید یکسان باشد.در طرز تهیه قلیه ماهی اصل ماهی را سرخ نمی‌کنند، اما سرخ کردن ماهی موجب جلوگیری از له شدن آن در غذا می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه قلیه ماهی سنتی جنوبی و همه فوت‌وفن های پخت این غذا اشاره شد. پیشنهاد می‌شود این خورشت خوشمزه جنوبی را در اولین فرصت آماده کنید، مطمئن باشید که از طعم این غذای خوشمزه شگفت زده خواهید شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید