چگونه کلم را بدون بو بپزیم؟ (6 روش متفاوت + نکات)
اگر در فکر درست کردن کلم پلو بدون بو هستید یا به دنبال راهی برای از بین بردن بوی کلم در زمان پخت میگردید، باید بدانید که روشهای مختلفی برای آن وجود دارد. در این مقاله از مجله اکالا یاد میگیریم که چگونه کلم را بدون بو بپزیم.
برای از بین بردن بوی کلم در زمان پخت ابتدا باید کلم مناسبی انتخاب کنید و بعد آن را به روشی که دوست دارید بپزید. در روش آب پز کردن باید کلمها را با مقداری آب روی قابلمه قرار دهید تا بپزند و بعد آنها را آبکش و سپس مزه دار کنید.
در روش بخارپز باید کلمها را روی بخار قابلمه قرار دهید تا بپزند. میتوانید برای پخت کلم بدون بو آن را در آرام پز، مایکروویو و فر نیز آماده کنید. برای خواندن جزئیات پخت کلم بدون بو میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
آب پز کردن کلم بدون بو
برای پخت کلم بدون بو میتوانید کلمها را آبپز کنید. در ادامه این بخش به مراحل آب پز کردن کلم بدون بو اشاره شده است.
مرحله اول: کلم تازه و مناسب خریداری کنید
برای پخت کلم، قبل از هر چیزی باید کلم تازه و باکیفیتی خریداری کنید. بهتر است کلم در اوایل پاییز و زمستان خریداری و در اولین فرصت استفاده شود. به خاطر داشته باشید کلمی که انتخاب میکنید، اندازهاش سنگین و برگهایش براق و روشن باشد و هیچ لک قهوهای روی آن وجود نداشته باشد. کلمهایی که برگ آنها قهوهای و چروکیده است و کهنه هستند، در زمان پخت بوی بدی دارند.
مرحله دوم: کلمها را بشویید
بعد از انتخاب کلم مناسب باید آن را برش دهید و با آب سرد بشویید. بهتر است چند لایه خارجی کلم را جدا کنید و دور بریزید. برای شستن کلم لازم نیست همه کلم را برگ برگ کنید و شستشوی کلی کلم برای تمیز کردن آن کافی است.
مرحله سوم: کلم را خرد کنید
برای پخت کلم باید آن را به ۴ تکه تقسیم کنید. در ادامه قسمت سخت و سفت وسط کلم را با چاقو جدا کنید. در این مرحله میتوانید کلمها را به هر شکل و اندازهای که دوست دارید خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم اناری
مرحله چهارم: کلمها را آبپز کنید
برای پختن کلمها با کمترین میزان بو باید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد کلمها را اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازهای باشد که کلمها به طور کامل در آب شناور شوند.
سپس مقداری نمک به کلمها اضافه کنید. اجازه دهید کلمها در آب بجوشند تا بوی آنها آزاد شود. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید کلمها برای ۶ تا ۸ دقیقه بپزند. اگر کلمها خرد هستند، بهتر است آنها را بیشتر از ۳ تا ۵ دقیقه نجوشانید.
مرحله پنجم: کلمها را آبکش کنید
بعد از این که کلمها پختند، میتوانید آنها را آبکش کنید. سپس میتوانید مقداری روغن زیتون، آبلیمو و فلفل سیاه به آنها بزنید و کلمها را به هر شکلی که دوست دارید مصرف کنید.
بخارپز کردن کلم
برای پخت کلم بدون بو میتوانید آنها را بخارپز کنید. در این روش باید یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. سپس یک سبد را طوری روی قابلمه بگذارید که با آب تماس نداشته باشد.
کلمهای شسته شده را در سبد بریزید و اجازه دهید کلمها برای ۱۰ تا ۱۲ دقیقه روی بخار بمانند و آماده شوند. بعد از پخت کلم به این روش باید آنها را با ادویه مزه دار کنید تا بوی کلم از بین برود.
سرخ کردن کلم
روش بعدی برای پخت کلم بدون بو سرخ کردن آن است. در این روش باید ۲ تا ۳ قاشق روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه کلمهای خرد شده را در روغن بریزید و مقداری پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به آن اضافه کنید. اجازه دهید کلم همراه پیاز و چاشنیهای مختلف در روغن سرخ شود. زمانی که کلمها نرم شدند، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ کلم برگ
پخت کلمها در مایکروویو
برای پخت کلم در مایکروویو باید کلمها را در یک ظرف آب بریزید و در مایکروویو قرار دهید. روی ظرف را با درب یا یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و در صورت امکان چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. حالا مایکروویو را با دمای بالا و به مدت ۹ تا ۱۱ دقیقه روشن کنید تا کلمها بپزند. اگر کلمها خرد شده هستند، ۴ تا ۶ دقیقه زمان برای پخت آنها کافی است.
پخت کلمها در فر
برای پخت بدون بوی کلمها در فر باید فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید. کلمها را با پودر سیر، روغن زیتون و نمک مزه دار کنید و برای ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شوند.
پخت کلمها در آرام پز
در این روش باید حدود ۲۴۰ میلیلیتر آب سبزیجات را همراه با کلم خرد شده، هویج، یک عدد پیاز و ۲ عدد سیر در آرام پز بریزید. دستگاه را روی درجه حرارت کم و به مدت ۵ ساعت روشن کنید تا کلمها بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورانی کلم قرمز
نکات و فوتوفن های پخت کلم بدون بو
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کلم بدون بو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای پخت کلم میتوانید به جای آب از آب سبزیجات و آب گوشت نیز استفاده کنید.در زمان بخارپز کردن کلمها به هیچ عنوان آنها را خرد نکنید.کلمهایی که به روش بخارپز آماده شدهاند نسبت به روش آب پز بوی بیشتری دارند.برای مزه دار کلمها در زمان پخت میتوانید از پیاز، روغن زیتون، سیر، پودر سیر، نمک و پونه کوهی یا هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به روشهای پخت کلم بدون بو اشاره شد. شما میتوانید با امتحان کردن این روشها و اضافه کردن انواع چاشنی و ادویههای مختلف در زمان پخت کلم، بوی آن را به راحتی برطرف کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…