طرز تهیه ترشی انار و لبو قرمز+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

ترشی انار و لبو، یک ترکیب خوشرنگ و خوشمزه است که طعمی منحصر به فرد و دلچسب دارد. شما می‌توانید به راحتی این ترشی زمستانی را با مواد اولیه ساده و در دسترس در خانه درست کنید. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه ترشی انار و لبو را برایتان شرح دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

چغندر را بپزید، پوست بگیرید و رنده یا خرد کنید. لبوی رنده شده، دانه‌های انار، سیاه‌دانه و گلپر را با هم مخلوط کنید. سرکه را با مقدار دلخواه نمک و شکر مخلوط کنید. سپس ترکیب لبو و انار و سس ترشی را در ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید. ظرف را در یخچال قرار دهید. ترشی پس از ۲۴ ساعت آماده مصرف است. شما می‌توانید این ترشی را در طعم‌های مختلفی با سیب و با آب انار هم درست کنید. رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی انار و لبو

مواد لازممقدار مورد نیازانار دانه شده۲ پیمانهچغندر قرمز۱ عددسرکه انگوربه مقدار لازمنمک و شکربه مقدار لازمگلپر ترشی۱ قاشق چای‌خوریسیاه دانه۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه ترشی انار و لبو

مدت زمان آماده‌سازی: ۴۰-۶۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۱-۲ شیشه متوسط ترشی به شما می‌دهد.

مرحله اول: آماده‌سازی چغندر

در اولین مرحله باید به سراغ آماده‌ سازی چغندر قرمز روید. آن را بشوید و با مقداری آب درون قابلمه مناسبی قرار دهید.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا چغندر به خوبی بپزد و اصطلاحا مغز پخت شود.

پس از گذشت زمان اعلام شده آب چغندر را بریزید و کمی زمان دهید تا چغندر خنک شود.

حال پوست آن را بگیرید و با رنده درشت آن را رنده کنید. می توانید در این مرحله چغندر را با کمک چاقو به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و کنار گذارید.

مرحله دوم: ترکیب مواد ترشی

حال باید مواد ترشی را ترکیب کنید. درون ظرف مناسبی لبو رنده شده را بریزید.

انارهای دانه شده را به آن بیفزایید و کمی بهم زنید تا با هم ترکیب شوند.

سپس سیاه‌ دانه و گلپر را به ترکیب فوق اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را بهم زنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بادمجان با رب انار

مرحله سوم: آماده‌سازی سس ترشی

اکنون باید سس ترشی را آماده کنید. پس مقدار مناسبی سرکه را درون ظرفی بریزید.

لبو طعمی شیرین دارد و انار استفاده شده در این ترشی ترش است، ترکیب این دو طعم با هم بالانس جذابی ایجاد می‌کند. اما شما با توجه به ذائقه و سلیقه غذایی‌تان می‌توانید مقداری نمک و شکر به سس ترشی‌تان بزنید.

مرحله چهارم: انتقال به شیشه‌های نگهدارنده

حال باید ترشی را در ظرف مورد نظر بریزید. بهتر است از شیشه‌های کاملا تمیز و خشک استفاده کنید که درب آن‌ها به خوبی بسته شود و هوایی به درون شیشه نفوذ نکند.

مقداری از ترکیب لبو و دانه‌های انار را درون شیشه بریزید و حدود یک سانتی‌متر سر شیشه را خالی گذارید.

از ترکیب سس جادویی‌تان درون شیشه بریزید؛ به گونه‌ای که روی مواد ترشی را کاملا بپوشاند.

درب ترشی را محکم ببندید و ترشی را در یخچال قرار دهید. این ترشی پس از ۲۴ ساعت قابل استفاده است.

ترشی انار و لبو با آب انار

در طرز تهیه ترشی انار و لبو با آب انار باید باید سرکه را با آب انار مخلوط کنید. ترکیب سرکه و آب انار را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا به جوش آید. پس از گذشت ۵ دقیقه لبوهای رنده شده یا خرد شده را همراه با انار دانه شده به ترکیب سرکه و آب انار اضافه کنید.

اجازه دهید تا ترکیب فوق ۳ دقیقه روی حرارت بماند، بعد مواد ترشی را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. در نهایت ادویه ترشی را اضافه کنید، در شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز و لبو

ترشی انار و لبو با سیب

برای ترشی لبو و انار با سیب باید ابتدا لبو را با سرکه و شکر بپزید تا نرم شود. لبوی پخته شده و سیب را با رنده درشت، رنده کرده و با دانه‌های انار مخلوط کنید. سرکه و نمک را به مخلوط اضافه کنید. مخلوط را در ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید و به مدت یک هفته در جای خنک نگهداری کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی انار و لبو

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن عطر و طعم ترشی انار و لبو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای درست کردن این ترشی انتخاب نوع انار کاملا سلیقه‌ای است. اما با توجه به ماهیت ترشی و ترش بودن آن استفاده از انار شیرین توصیه نمی‌شود. بهتر است از انارهای ترش که مغز آن‌ها زیاد سفت نباشد استفاده کنید.سرکه انگور سفید، طعمی تند و تیز دارد اما ترشی شما را شفاف و درخشنده می‌کند.سرکه انگور قرمز، طعمی بهتری نسبت به سرکه سفید دارد ولی به همان اندازه تند و تیز است.برای بالاتر رفتن روند درست کردن ترشی می‌توانید از چغندر پخته شده (لبو) استفاده کنید.برای طعم بهتر، می‌توانید از نسبت‌های دلخواه شکر و نمک استفاده کنید.برای متعادل کردن طعم ترشی، می‌توانید نبات را جایگزین شکر کنید.اگر چغندر به اندازه کافی شیرین است، شکر استفاده نکنید تا طعم اصلی ترشی حفظ شود.برای خوردن ترشی بهتر است ۲ تا ۴ روز صبر کنید تا ترشی به خوبی جا بیفتد و طعم‌ها به خورد هم بروند.با کمی خلاقیت، می‌توانید لبوها را به اشکال مختلف و جذابی درآورید و به ترشی خود جلوه‌ای زیبا ببخشید.ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. یخچال بهترین مکان برای نگهداری ترشی است.ترشی را در ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک نگهداری کنید. درب ظرف را محکم ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند و کپک نزند.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا طرز تهیه ترشی انار و لبو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این ترشی خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار غذاهایتان لذت ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

مطالب مفید