سازمان ثبت احوال بالاخره به سامانه املاک متصل شد؟

عدم اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان یکی از مشکلات در شناسایی خانه‌های خالی و احتکار شده بود.

به گزارش تجارت نیوز،

  از مجلس خبر می‌رسد که سامانه خانوار سازمان ثبت احوال در اختیار سامانه املاک و اسکان قرار گرفته و بالاخره بعد از دو سال به این سامانه وصل شده است.

 عدم اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان یکی از مشکلات در شناسایی خانه‌های خالی و احتکار شده بود.

در شرایطی حوزه مسکن بیش از ۵۵ درصد هزینه خانوار را به خود اختصاص داده است که می‌توان گفت مهم‌ترین سامانه دولت در زمینه حل معضل خانه‌های خالی سامانه املاک و اسکان است که برای بهبود عملکرد ان لازم بود حتما اطلاعات سازمان ثبت احوال به این سامانه متصل شود.برهمین اساس از مجلس خبر می‌رسد که سامانه خانوار سازمان ثبت احوال در اختیار سامانه املاک و اسکان قرار گرفته و بالاخره بعد از دو سال به این سامانه وصل شده است تا گام مهمی در جهت تکمیل سامانه املاک و اسکان برداشته شود.

طبق آخرین اطلاعات وزارت راه و شهرسازی تاکنون ۱۵۰ هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شده است همچنین پیش‌تر نیز ۱۸۲ هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده بود که با ارسال پیامک به مالکان آن‌ها تمامی واحدهای که خالی شناسایی شده‌اند به بازار مسکن ارائه شدند.این در شرایطی است که بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار سرپرست خانوار اطلاعات اقامتی و مالکیتی خود را از طریق خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کردند.

آبان ماه سال جاری بود که یکی از مسئولین سازمان برنامه و بودجه طی مصاحبه‌ای گفته بود که «املاک و اسکان نمونه بارز سامانه‌ای است که هیچ مسئله‌ای را حل نکرده و به طور مثال ۲۵ همت خرج سامانه نان شده اما حاصل آن چیست؟ حاصلش این است که نانوا بداند چند نان را برای ما ثبت کرده است. سامانه سامان نمی‌آورد، مگر اینکه منطق آن براساس تسهیل امور و کاهش هزینه‌ها تنظیم شود.» که بعد از این مصاحبه صحبت خود را اصلاح کرد و گفت که آمار من اشتباه بوده است.

گفتنی است که شفافیت داده‌های حاصله از این سامانه می‌تواند نشان دهد که چه تعداد از خانه‌ها مسکونی دارای سکنه و چه تعداد خانه‌ها خالی هستند. همچنین، تهیه یک بانک اطلاعاتی در حوزه مسکن برای دریافت مالیات‌های مربوط به این حوزه را آسان می‌کند. این مهم باعث می‌شود یک سیستم یکپارچه اطلاعاتی در دسترس باشد تا با آن بتوان بخش مالیاتی مسکن را به خوبی اداره کرد.

همچنین از اهداف کلی سامانه املاک و اسکان می‌توان به مواردی همچون مشوقی برای ورود خانه‌های خالی به بازار اجاره، تعادل بخش تقاضای خانه در بازار مسکن، کاهش فشار تقاضای دلالی در معاملات قولنامه‌ای، شناسایی محل اسکان خانوارها، جمع‌آوری اطلاعات آماری در زمینه اقتصاد مسکن، مهاجرت‌ها، عرضه و تقاضا و تراکم جمعیت مالک و مستأجر در مناطق مختلف شهر و ساماندهی بافت‌های فرسوده، املاک رها شده و املاک خالی دارای مشکلات ورثه‌ای اشاره کرد.

منبع :

فارس

مطالب مفید