طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی (ویژه ناهار با نکات)
خورشت کرفس تبریزی که به عنوان خورشت کرفس بدون سبزی نیز شناخته میشود، یکی از خوشمزهترین انواع این غذا است که برای درست کردن آن نیازی به استفاده از سبزیجات معطر نیست. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی و همه فوتوفن های درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت خورشت کرفس تبریزی ابتدا باید پیاز را خرد کرده و همراه با گوشت در روغن سرخ کنید. در ادامه ادویهها و زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد مقداری آب در قابلمه بریزید و صبر کنید تا تکههای گوشت بپزند. کرفس را بشویید و خرد کنید و سپس در مقداری روغن تفت دهید.
زمانی که گوشتها به خوبی پختند، می توانید کرفسها را به قابلمه اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه غذای شما آماده است. برای پخت این غذا با مرغ میتوانید گوشت را حذف و به جای آن از مرغ استفاده کنید. برای خواندن جزئیات درست کردن این غذا می توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای خورشت کرفس تبریزی
مواد لازممقدار مورد نیازکرفس۵۰۰ گرمگوشت گوسفندی۴۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطادویه لیمو۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریزعفران دم کردهبه مقدار لازمادویه کاری۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی اصل با گوشت
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۵ تا ۶ نفر
مرحله اول: گوشت و پیاز را سرخ کنید
برای شروع باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیاز را در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز طلایی شد، تکههای گوشت را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تیره شود.
مرحله دوم: ادویهها و چاشنیها را اضافه کنید
در این مرحله از درست کردن خورشت کرفس خوشمزه و مجلسی میتوانید مقداری زردچوبه، ادویه لیمو، ادویه کاری و مقداری زعفران دم کرده به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی ادویهها بلند شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت لبو
مرحله سوم: گوشت را بپزید
مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها برای یک ساعت روی حرارت بپزند و آماده شوند. در این مدت به سراغ آماده کردن سایر مواد بروید.
مرحله چهارم: کرفس را سرخ کنید
کرفس را بشویید و خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید کرفسها روی حرارت سرخ و کمی نرم شوند.
مرحله پنجم: خورشت را آماده کنید
زمانی که گوشت به طور کامل پخت، میتوانید کرفسهای سرخ شده را به آن اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا خورشت جا بیفتد، در ادامه باقی مانده زعفران را در خورشت بریزید و شعله گاز را خاموش کنید. خورشت کرفس خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.
خورشت کرفس تبریزی با مرغ
برای درست کردن این خورشت با مرغ باید گوشت را حذف کنید و از تکههای سینه یا ران مرغ به جای آن استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی
تفاوت خورشت کرفس تبریزی با خورشت کرفس معمولی
برای درست کردن خورشت کرفس تبریزی نیازی به استفاده از سبزیجات معطر خرد شده نیست و می توانید از زعفران و ادویههای مختلف برای مزه دار کردن آن استفاده کنید.
استفاده از رب و سبزی در خورشت کرفس تبریزی
اضافه کردن رب به این خورشت اختیاری است و در اکثر مواقع خورشت کرفس تبریزی، بدون رب و با زعفران آماده میشود. برای درست کردن این خورشت تنها باید از مقداری کرفس استفاده کنید. میتوانید مقداری برگ کرفس خرد شده نیز در این غذا بریزید.
ادویه مناسب خورشت کرفس تبریزی
برای پخت این غذا به روش تبریزی باید از ترکیب ادویههای متنوع مثل پودر لیمو، زعفران، ادویه کاری و زردچوبه استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری دارچین و پودر فلفل سیاه نیز در این غذا بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اسفناج با مرغ
نکاتی برای حفظ رنگ خورشت کرفس
از آن جایی که پخت زیاد و نادرست موجب تیره شدن و بد رنگ شدن کرفس در خورشت میشود لازم است برای پخت این غذا به چند نکته دقت کنید. سعی کنید در زمان پخت این خورش، شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و حتما کرفسها را قبل از پخت در روغن سرخ کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خورشت کرفس تبریزی اشاره شده است. با ما همراه باشید.
برای پخت این خورشت کرفس می توانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای پخت این غذا از مقداری لوبیا استفاده میشود. برای پخت خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا میتوانید مقداری لوبیا قرمز، لوبیا چیتی یا چشم بلبلی را بخیسانید و به صورت جداگانه بپزید و در این غذا بریزید.برای درست کردن این خورشت کرفس بهتر است از گوشت گوسفندی چرب استفاده کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.این خورشت باید کاملا غلیظ شود، بنابراین اجازه دهید آب گوشت به آرامی بجوشد و غلیظ شود.برای درست کردن این غذا میتوانید کرفسها را مثل خلال هویج به صورت ریز خرد کنید و در غذا بریزید.برای جلوگیری از له شدن کرفس در خورشت حتما آن را در روغن سرخ کنید.در صورت تمایل میتوانید مقدار ادویههای این غذا را بنا به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.برای خوش طعم شدن این غذا میتوانید از استاک گوشت یا مقداری آب قلم استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری آب لیمو ترش برای مزه دار کردن این خورشت استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. پیشنهاد میشود حتما این غذای خوشمزه و ساده را آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…