چه روشهایی برای سرمایهگذاری با پول کم وجود دارد؟
به گزارش تجارت نیوز،
سرمایهگذاری راهکاری است که میتواند قدرت خرید افراد را در دوران تورم و افزایش قیمت کالاها و خدمات حفظ نماید. بدون برنامه ریزی مالی، افراد ممکن است دچار مشکلات اقتصادی شده و کیفیت زندگی آنها افت کند. بنابراین سرمایهگذاری راهی است که از طریق آن می توان به اهداف و رضایتمندی در زندگی دست یافت.
حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایهگذاری
بانک، بورس، طلا، مسکن و ارز را میتوان داراییهایی دانست که افراد غالبا در آنها سرمایهگذاری میکنند. مبلغ اولیه سرمایهگذاری در این بازارها یکسان نیست و هر یک از آنها ویژگیهای خاص خود را دارد. بعضی از بازارها مانند مسکن به مبلغ قابل توجهی برای سرمایهگذاری نیاز دارد که از عهده بسیاری از افراد خارج است. در مقابل، برخی گزینهها مانند بانک، طلا و بورس امکان سرمایه گذاری با پول کم را نیز فراهم کرده اند.
معیار انتخاب گزینه مناسب برای سرمایه گذاری
با توجه به این که هر یک از بازارهای مذکور ویژگیهای خاص خود را دارد، معیار انتخاب در میان افراد بر اساس شرایط شخصی آنها متفاوت است. پیش از انتخاب بازار و اقدام برای سرمایهگذاری، بهتر است که هر فرد اهداف مالی، میزان سرمایه اولیه، افق زمانی مورد نظر و سطح ریسکپذیری خود و وضعیت نقدشوندگی دارایی مورد نظر برای سرمایه گذاری را در نظر بگیرد.
در ابتدای مسیر سرمایهگذاری افراد با ابهاماتی روبرو میشوند. به عنوان مثال ممکن است این سوال پیش آید که برای سرمایه گذاری دلار بهتر است یا طلا؟ برای پاسخ به این سوال و پرسشهای مشابه نیاز است که عوامل گوناگونی مانند بازدهی دورهای، وضعیت فعلی اقتصاد کلان و وضعیت بازار و دارایی مورد نظر را از طریق روشهای تحلیلی صحیح بررسی کرد.
همچنین بازدهی یکی از معیارهای مقایسه بازارها با یکدیگر است و سرمایهگذاران میتوانند بازارها را در بازههای زمانی مختلف در گذشته از این منظر مقایسه کنند. بر اساس آمار، در بلند مدت بازدهی بورس بیشتر از سایر بازارها بوده است.
گزینههای موجود برای سرمایهگذاری با مبلغ کم
سپرده بانکی
سپرده گذاری در بانک با ریسک پایینی همراه است و افراد از امنیت پول خود در این روش مطمئن هستند. با این حال این روش معایبی نیز دارد. یکی از نقاط ضعف این شیوه بازدهی پایین آن در شرایط تورمی است. سرمایهگذاری در بانک معمولا نمیتواند افت قدرت خرید افراد را متناسب با روند افزایش قیمتها جبران نماید.
طلا
بسیاری از مردم سرمایهگذاری در طلا را یک سرمایهگذاری امن میدانند. ارزش طلا در نوسانات اقتصادی، معمولا پایدار است و سرمایهگذاری در این دارایی با هدف حفظ ارزش پول انجام میشود. امروزه طلا را میتوان هم به صورت فیزیکی از بازار و هم از طریق صندوقهای طلا در بورس خریداری کرد و هر کدام از این روشها شرایط خاص خود را دارد. سهولت در خرید و فروش، نقدشوندگی مناسب و امکان خرید با مبلغ کم از جمله مزایا و ریسک نگهداری و امکان تقلبی بودن طلا از جمله معایب معاملات فیزیکی طلا به شمار میروند. لازم به ذکر است که صندوقهای طلا علاوه بر داشتن مزایای فوق، فاقد ریسکهای ذکر شده هستند.
بیمه عمر
بیمه عمر نیز یکی از گزینههایی است که به طور همزمان هم پوشش بیمه و هم طرحهای سرمایهگذاری را ارائه میدهد. در مقایسه بلند مدتی میتوان گفت پوشش پزشکی بیمه عمر برای افراد فاقد بیمه تکمیلی مناسب است، اما بازدهی سرمایهگذاری آن در مقایسه با بازدهی صندوقهای بورسی مانند صندوقهای سهامی کمتر است.
بورس
بازار سرمایه گزینهای است که برای سرمایهگذاری گزینههای بسیار متنوعی ارائه میدهد. به عنوان مثال با پول کم میتوان صندوقهای سرمایهگذاری را انتخاب کرد. این صندوقها در انواع مختلف اوراق با درآمد ثابت، سهامی، مختلط، اهرمی، مبتنی بر طلا، بخشی و شاخصی به سرمایهگذاران متناسب با شرایط و اهداف آنها خدمات ارائه میدهند. بازدهی مطلوب، نقدشوندگی بالا، تنوع در سبد سرمایهگذاری، امکان سرمایهگذاری با مبلغ کم، شفافیت در معاملات و سهولت انجام معامله از جمله مزایای بورس محسوب میشوند.
یکی دیگر از گزینههای سرمایهگذاری با مبلغ کم، شرکت در عرضههای اولیه است. هنگامی که سهام یک شرکت در راستای رفع نیاز به منابع مالی جدید برای اولین بار در بورس منتشر میشود، به آن عرضه اولیه گفته میشود. معمولا قیمت گذاری سهام شرکتها و دامنه قیمتی مجاز برای خرید در عرضه اولیه به شکلی است که در مدت کوتاهی بازدهی حداقلی را برای افراد ایجاد میکند. ریسک کم، سهولت در خرید، عدم نیاز به دانش تخصصی و امکان سرمایه گذاری با مبلغ کم از مزایای شرکت در عرضه اولیه به شمار میروند.
مجموعه مواردی که در مطالب بالا بیان شد نشان میدهد که امکان سرمایهگذاری با پول کم هم وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با انواع روشهای سرمایهگذاری و موفقیت در مسیر سرمایهگذاری میتوان از مطالب آموزشی موجود در سایتهای آموزشی معتبر استفاده کرد.