طرز تهیه کیک یزدی+ نکات و فوتوفن ها
کیک یزدی یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین کیکهای سنتی ایران است که دستور اصلی آن به شهر باستانی یزد تعلق دارد. این کیک را معمولا در مراسمهای مذهبی و مناسبتهای خاص سرو میکنند. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه کیک یزدی اصیل را برایتان شرح دهیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت کیک یزدی ابتدا همه مواد را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط برسانید. فر را با دمای ۲۱۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. تخممرغها و شکر را با همزن برقی بزنید تا حجیم و کشدار شود. سپس ماست، گلاب، عسل و روغن را اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد، هل و بیکینگ پودر را الک کرده و به آرامی به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید.
در ادامه مواد را در قالبهای کاغذی ریخته و روی آنها را با چاقوی چرب علامت زده و کنجد بپاشید. قالب را در فر از پیش گرم شده به مدت ۷ دقیقه قرار دهید. سپس دما را به ۱۸۰ درجه کاهش داده و به مدت ۱۸ دقیقه دیگر بپزید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک یزدی
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۳۰۰ گرمتخم مرغ۳ عددشکر۲۰۰ گرمروغن مایع۱۷۵ گرمماست۱۲۰ گرمگلاب۳۰ گرمعسل یا شربت بار۱ قاشق غذاخوریپودر هل۱ قاشق چایخوری سرپرکنجد یا پودر پستهبرای تزیینبیکینگ پودر۱ قاشق غذاخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کیک یزدی
مدت زمان آمادهسازی: ۴۵ الی ۱ ساعتمدت زمان پخت: ۲۵ الی ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطبا این مقدار مواد اولیه (با توجه به سایز قالب و کپسولها) حدود ۳۰ عدد کیک یزدی خواهید داشت.
مرحله اول: آمادهسازی مواد و فر
در ابتدای کار همه مواد را از یک ساعت قبل از شروع پخت کیکها، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
فر را با دمای ۲۱۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
مرحله دوم: همزدن تخم مرغها
تخم مرغهای به دمای محیط رسیده را بشکنید و با شکر در کاسهای بریزید.
به مدت پنج دقیقه با همزن برقی بزنید تا سفید و کشدار شود. سپس ماست را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کوکو استار
مرحله سوم: اضافه کردن گلاب، عسل و روغن
حال گلاب را به مخلوط اضافه کنید. شربت بار یا عسل را هم بیفزایید. بعد روغن را اضافه کنید.
سپس مخلوط به دست آمده را کمی هم بزنید و به سراغ مرحله بعد بروید.
مرحله چهارم: افزودن آرد
در این مرحله باید آرد را به همراه پودر هل و بیکینگ پودر الک کنید.
بعد آرد را به آرامی و طی چند مرحله به ترکیب فوق اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن با دور کند همزن مخلوط کنید.
دقت کنید که بعد از اضافه کردن آرد، مخلوط را زیاد هم نزنید چون کیک خراب میشود. همین که گلولههای آرد باز شود کافیست.
مرحله پنجم: قالبگیری مواد
مواد را میتوانید داخل قیف بریزید یا با قاشق داخل کپسولهای کاغذی بریزید.
قالبها را آماده کنید. کپسولهای کاغذی را داخل قالب مافین قرار دهید و از مواد با قیف یا قاشق داخل کپسولهای کاغذی بریزید.
حدود دو سوم سر کپسولها را خالی بگذارید. در حقیقت باید کمی سر قالب خالی بماند و پر نشود چون کیک پف میکند.
در ادامه یک چاقو یا قاشق را داخل روغن مایع بزنید و چرب کنید، بعد یک علامت مثبت + روی هر کدام با چاقوی چرب ایجاد کنید.
و در آخر روی آنها کنجد بپاشید. برای تزیین این کیک میتوانید علاوه بر کنجد یا پودر پسته از خرما، بادام، آلوچه، زعفران، شکلات خرد شده، نارگیل خرد شده و سایر مواد دلخواه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون فر
مرحله ششم: پخت کیک یزدی
قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۱۰ درجه سانتیگراد برای مدت ۷ دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید تا کیکهای یزدی به خوبی پف کنند.
پس از ۷ دقیقه دما را به ۱۸۰ درجه کاهش دهید و اجازه دهید حدود ۱۸ دقیقه دیگر بپزد.
میتوانید از قالبهای مخصوص کیک یزدی استفاده کنید. کپسول کاغذی در قالبهای کیک یزدی قرار دهید یا با کمی روغن قالب را چرب کنید و بعد مواد را در قالبها بریزید.
اگر اندازهگیریها دقیق باشد و همه نکات را به خوبی رعایت کنید، کیکهای یزدی فوق العادهای خواهید داشت.
طرز تهیه کیک یزدی با آب ساده
در طرز تهیه کیک یزدی با آب ساده باید مرحله اول و دوم را همانند فوق پیش روید و بعد آب و روغن را به مخلوط اضافه کرده و برای یک دقیقه هم بزنید. در ادامه، گلاب را به مایه اضافه کرده و مجدد هم بزنید تا عطر دلنشین گلاب در کیک پخش شود. سپس ادامه مراحل را طبق دستور بالا پیش روید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید به جای آب، از شیر استفاده کرده و طعمی متفاوت به کیک خود ببخشید.
طرز تهیه کیک یزدی با ماست
طرز تهیه کیک یزدی با ماست نیز همانند روش فوق است، فقط به جای آب باید از ماست استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی حاجی بادام
دلیل پف نکردن کیک یزدی چیست؟
مهمترین نکته در طرز تهیه این نوع کیک، دمای مناسب فر است که باعث گنبدی شدن و ترک خوردن روی کیک میشود. فر باید کاملا داغ باشد تا کیکها به محض ورود به فر، شروع به پف کردن کنند. پس اگر روی کیکهای یزدی ترک نخورد و گنبدی نشد علت اصلی آن، پایین بودن دمای فر شماست. میتوانید دما را ۱۰ درجه بالا ببرید.
همچنین استفاده بیش از حد از روغن، یکی از دلایل اصلی پف نکردن کیک است. روغن اضافی در مایه کیک نفوذ کرده و مانع از ایجاد حبابهای هوا میشود که عامل اصلی پف کردن کیک هستند. علاوه بر این، باز کردن در فر در حین پخت، باعث خروج هوای گرم و خنک شدن ناگهانی کیک شده و در نتیجه کیک پف نمیکند.
چرا کیک یزدی سفت میشود؟
برای جلوگیری از سفت شدن کیک یزدی، میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
استفاده از تخممرغ به اندازه مناسب: تعداد تخممرغ را دقیقاً مطابق دستورالعمل استفاده کنید. استفاده اضافی از تخممرغ میتواند باعث سفت شدن زیاد کیک شود.استفاده از مواد شیرینکننده: اضافه کردن یک مقدار بیشتر از شکر به آمیزه کیک میتواند باعث رطوبت بیشتر و سفت شدن کمتر شود. اما توجه کنید که افزودن زیاد شکر به کیک ممکن است طعم و شیرینی آن را تغییر دهد.حرارت و زمان پخت مناسب: دمای فر و زمان پخت را بر اساس دستورالعمل مربوطه رعایت کنید. پخت بیش از حد میتواند منجر به سفت شدن زیاد کیک شود. خنک کردن صحیح: پس از پخت کیک، آن را در قالب خود به مدت کوتاهی خنک کنید و سپس آن را از قالب خارج کنید. اجازه دهید کیک قبل از برش آن به طور کامل خنک شود. خنک کردن ناصحیح میتواند به سفت شدن زیاد کیک منجر شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک یزدی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک یزدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کیکها را بعد از خنک شدن، در ظرف درب دار بگذارید. در این صورت بسیار نرم میشوند و رویه کیکها حالت شیرهدار به خود میگیرند.میتوانید مقداری زعفران به گلاب اضافه کنید تا کیکهای یزدی عطر و طعم زعفران بگیرند.آنچه که باعث تفاوت کیکهای یزدی از کیک قنادی است همین پف کیک است. چون کیکهای یزدی، پف زیادی ندارد اما کیکهایی که در قنادیها با نام کیک یزدی به فروش میرسد پفدار و گنبدی است.در بسیاری از دستورهای کیک یزدی از نمک میوه استفاده میشود که به خاطر اینکه مواد راحت و در دسترسی داشته باشید ما در این دستور استفاده نکردیم. میتوانید به نسبت مساوی ١/۴ قاشق چایخوری نمک میوه و جوش شیرین برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید و به مایعات کیک بیفزایید.اگر از کپسولهای کاغذی یا قالب بزرگتری استفاده میکنید تعداد کیکهای یزدی ممکن است به ۱۸ تا ۲۰ عدد برسد.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه کیک یزدی اصیل و خوشمزه را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این کیک خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجای چای داغ لذت ببرید.
شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.