چگونه با ترس از دست دادن، کنار بیاییم؟ (8 راهکار عالی)

ترس از دست دادن مشکلی است که موجب می‌شود فرد دائما نگران از دست دادن عزیزان، عشق و کسانی که دوست دارد باشد. در این مقاله از مجله اکالا یاد می‌گیریم که چگونه با ترس از دست دادن، کنار بیاییم.

برای مقابله با ترس از دست دادن سعی کنید حقیقت را بپذیرید و سوار بر موج زندگی شوید. افکار منفی را از خودتان دور کنید. قدر زندگی را بدانید و روزانه چند نفس عمیق بکشید. برای رهایی از ترس‌ها خودتان را به خدا بسپارید و از دعا کردن کمک بگیرید. برای خواندن جزئیات روش‌های مقابله با ترس از دست دادن عشق و عزیزان این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

روش‌های مقابله با ترس از دست دادن

ترس موجب می‌شود تا در زندگی داشته‌های بیشتری را از دست دهید و لحظه حال را به خاطر ای کاش و اگرهای خیالی از دست بدهید. حقیقت این است که ترس از دست دادن مشکلی است که موجب بروز غم، نگرانی و اندوه دائمی در فرد می‌شود.

در این شرایط فرد دائما مرگ و جدایی عزیزان خود را تجسم می‌کند و از این موضوع رنج می‌برد. گاهی اوقات این ترس‌ها به حدی زیاد هستند که موجب بروز افکار غیرمنطقی، افزایش ضربان قلب، تغییر در الگوی خواب و حملات پانیک می‌شوند.

معمولا کمبود عزت نفس، احساس عدم امنیت، تجربیات تلخ گذشته و دلبستگی ناایمن موج بروز این مشکل می‌شود. در ادامه این بخش به راهکارهای مقابله با ترس از دست دادن اشاره شده است:

۱- حقیقت را بپزید

مرگ و جدایی یک اتفاق طبیعی و اجتناب ناپذیر است و همه افراد به نوبت آن را تجربه می‌کنند. دیر یا زود همه افرادی که می‌شناسید و حتی خود شما مرگ را تجربه خواهید کرد و این شرایط برای همه یکسان است.

به علاوه هیچ موضوع ترسناکی در مورد مرگ وجود ندارد. همه ما مسافرانی هستیم که چند سالی با هم زندگی می‌کنیم، از هم درس می‌گیریم و بعد نیز این دنیا را با کوله باری از تجربه ترک می‌کنیم. سعی کنید حقیقت مرگ و غیرقابل انکار بودن آن را درک کنید.

۲- بر موج زندگی سوار شوید

به جای این که دائما از زندگی گله و شکایت کنید و از اتفاقات احتمالی بترسید، بهتر است سوار بر موج زندگی شوید و دست از جنگیدن با دنیا بردارید. دنیا همیشه به سمتی که باید، حرکت می‌کند و هیچ راهی برای رهایی از این موضوع وجود ندارد. بهتر است یاد بگیرید که با ترس یا ناراحتی شما هیچ تغییری در قوانین دنیا ایجاد نمی‌شود.

بهتر است سوار بر موج زندگی شوید و به ساحل امن برسید. فراموش نکنید که این زندگی قوانینی دارد که باید به آن‌ها احترام بگذارید. زمانی که در ترس، نگرانی و انرژی‌های منفی غرق شوید، زندگی‌تان روز به روز تاریک‌تر و ترسناک‌تر می‌شود. در مقابل سعی کنید حقیقت‌های زندگی را بپزید و شاهد شگفتی‌ها و اتفاقات مثبت زندگی باشید.

۳- وقتی چیزی در کنترل شما نیست، آن را رها کنید

برخی از اتفاق‌های زندگی در کنترل ما نیستند و ما هیچ نقشی در اتفاق افتادن آن‌ها نداریم. زمانی که نمی‌توانید چیزی را کنترل کنید، پس آن را به طور کامل رها کنید. گاهی اوقات لازم است خودتان را به دست سرنوشت بسپارید و تنها روی وقایعی که در دست شما هستند، تمرکز کنید.

برای بهتر شدن حال خودتان و عزیزانتان به آن محبت کنید. سعی کنید بیشتر با کسانی که دوستشان دارید وقت بگذرانید و به اتفاقاتی که کنترلی بر آن‌ها ندارید، فکر نکنید.

بیشتر بخوانید: بعد از پایان یک رابطه عاطفی چه کنیم؟

۴- افکارتان را مثبت کنید

درست است که مرگ برای همه اتفاق می‌افتد، اما لازم نیست روز و شب به این موضوع بیندیشید و ذهنتان را روی افکار منفی متمرکز کنید. سعی کنید نسبت به همه چیز مثبت اندیش باشید. همیشه نیمه پر لیوان را ببینید و به جای مرگ به زندگی، لذت بردن و کسب تجربه‌های شیرین فکر کنید.

۵- قدر زندگی را بدانید

غرق شدن در ترس و نگرانی، امروز و لحظه حال شما را از بین می‌برد. سعی کنید قدر زندگی را بدانید و از خدا به خاطر عزیزانتان شکر کنید. اگر کسانی را در زندگی دارید که عاشقانه دوستشان دارید و عاشق شما هستند، پس از زندگی لذت ببرید و قدر این لحظه را بدانید.

فرصت زندگی را از دست ندهید و با کسانی که دوست دارید وقت بگذرانید. اجازه ندهید افکار منفی بر ذهن و قلبتان رخنه کنند و هر روز به جای ناامیدی، زندگی‌تان را با شکرگزاری شروع کنید.

۶- نفس عمیق بکشید

اگر دائما احساسات منفی و ترس از دست دادن را تجربه می‌کنید، بهتر است درست در همان لحظه رشته افکارتان را به سمت دیگری پرت کنید. چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید بین هر دم و بازدم چند ثانیه صبر کنید.

این کار را چندین بار تکرار کنید و در حین نفس کشیدن به یک خاطره خوب و یک اتفاق شیرین فکر کنید. با تکرار این روش به مرور افکار منفی از ذهنتان خارج می‌شوند و حس بهتری را تجربه خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن جذب خواسته‌ها

۷- عزت نفس خود را تقویت کنید

عزت نفس بالا از وابستگی شدید شما به دیگران جلوگیری می‌کند و موجب افزایش استقلال و قدرت شما می‌شود. زمانی که بیش از حد به دیگران وابسته هستید، یعنی عزت نفس پایینی دارید و همین موضوع می‌تواند به شما صدمه بزند.

۸- قدرت خدا را باور کنید

ترس و نگرانی نشان می‌دهد که شما آنطور که باید جهان هستی را باور نکرده‌اید و هنوز قدرت خدا را نادیده می‌گیرید. مهم نیست چه دین و مذهبی دارید، به هر حال همه ما به یک قدرت بالا باور داریم و می‌دانیم که دنیا بدون این قدرت حتی یک ثانیه بیشتر دوام نمی‌آورد. خودتان و عزیزانتان را به خدا بسپارید و از او بخواهید مراقب کسانی که دوستشان دارید باشد و دست از نگرانی‌های بی‌مورد بردارید.

در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا به روش‌های مقابله با ترس از دست دادن به طور کامل اشاره شد. فراموش نکنید که ترسیدن شما را به انسانی گوشه گیر و منفی نگر تبدیل می‌کند، پس از همین امروز برای کنار گذاشتن این ترس‌ها تلاش کنید و زندگی جدیدی را بدون ترس و دلهره شروع کنید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید