چرا در بسته‌های چیپس اینهمه «هوا» هست؟

معمولاً گفته می‌شود بسته‌های چیپس حاوی مقدار زیادی هوا هستند تا از له شدن زودهنگام آنها در جریان حمل و نقل جلوگیری شود؛ در واقع بسته‌های بادشده تنقلات شبیه کیسه هوا عمل می‌کند. علاوه بر این، وجود گاز در بسته به سازگاری با تغییرات فشار جوی کمک می‌کند که به خصوص اگر غذا از طریق هواپیما حمل شود، مهم است.

به گزارش فرادید، این بسته‌ها نه با هوای اتمسفر کارخانه، بلکه با نیتروژن پر می‌شوند. چیپس‌های سیب‌زمینی در معرض هوای آزاد و اکسیژن به سرعت نرم و بی‌مزه می‌شوند. کافیست یک شب، بسته‌ی چیپس بازشده در معرض هوای باز باشد تا نتیجه را ببینید.

یک دانشمند صنایع غذایی توضیح داده که چیپس‌ها بسیار ظریف هستند. اگر بسته‌ها تا لبه پر شوند، نه تنها چیپس‌ها خرد می‌شوند، بلکه با ایجاد رطوبت، کیفیت آنها نیز کاهش یافته و چیپس‌ها نرم و خمیری می‌شوند.

نیتروژن به جلوگیری از اکسید شدن روغن‌ها و نشاسته‌های موجود در چیپس و به تازه و ترد ماندن آنها برای مدت طولانی‌تری کمک می‌کند. شاید باور نکنید، اما این موضوع از نظر علمی با انجام مطالعات گسترده بررسی و تأیید شده است. به علاوه، نیتروژن انتخاب خوبی است به این دلیل که غیرواکنشی، بی‌بو و بی‌خطر برای استفاده در بسته‌بندی‌های مواد غذایی است.

البته از طرف دیگر، شواهدی وجود دارد که برخی سودجویان ممکن است بسته‌بندی‌های خود را بیش از حد با نیتروژن پر کنند. در سال ۲۰۱۷، مطالعه‌ای نشان داد که به طور متوسط ۷۲ درصد فضای بسته‌های چیپس خالی است و تنها حدود یک چهارم بسته با چیپس پر می‌شود. هرچند که این فضای اضافی چیپس‌ها را تازه‌تر نگه می‌دارد، اما در حفاظت از شکل فیزیکی آنها آن‌طور که ادعا می‌شود مؤثر نیست؛ بنابراین اگرچه ممکن است پر کردن بسته‌های چیپس با گاز، آنقدر‌ها که ادعا می‌شود به خرد نشدن چیپس‌ها کمک نکند، اما قطعا در ترد و تازه نگه داشتن آنها موثر خواهد بود.

مطالب مفید