طرز تهیه قیمه نثار قزوینی+ نکات و فوتوفن ها
قیمه نثار یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که از نظر ظاهر شباهت زیادی به مرصع پلو دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه قیمه نثار قزوینی و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن قیمه نثار قزوینی ابتدا باید گوشت و پیاز را در روغن سرخ کنید و بعد ادویهها را اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. در ادامه برنج را آبکش کنید. زرشک و خلالها را در روغن تفت دهید. تلخی پوست پرتقال را بگیرید و بعد آن را تفت دهید. سپس برنج را در دیس بریزید و آن را با خلال بادام و پسته، پوست پرتقال، گوشت و زرشک تزیین کنید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای قیمه نثار قزوینی
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوسفندی۵۰۰ گرمپیاز۱ عدد بزرگبرنج۳ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریگلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارخلال بادام و پستهبه مقدار لازمخلال پوست پرتقالبه مقدار لازمشکر۱ قاشق چایخوریپودر هل۱ قاشق غذاخوریزرشک۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمدارچین و زردچوبهبه مقدار لازمکرهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
مرحله اول: پیاز را در روغن سرخ کنید
برای شروع باید پوست پیاز را جدا و سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله دوم: گوشت را به ماهیتابه اضافه کنید
گوشت را به صورت قیمهای و ریز خرد و به پیازها اضافه کنید. برای چند دقیقه گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرصع پلو مجلسی
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید رب گوجه فرنگی را اضافه و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود. سپس فلفل سیاه، پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید. همه مواد را به خوبی ترکیب کنید تا بوی ادویهها بلند شود.
مرحله چهارم: گوشت را بپزید
مواد را همراه با ۱/۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و مقداری دارچین و پودر هل به آن اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و صبر کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد و کاملا نرم شود.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
برنج را از قبل به مدت یک ساعت در آب بخیسانید. یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند، سپس برنج را در آب جوش بریزید. حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه برنج را بجوشانید و زمانی که قسمت بیرونی دانههای برنج نرم و مغزشان کمی سفت بود، میتوانید برنج را آبکش کنید.
مرحله ششم: برنج را دم کنید
یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی روغن در قابلمه بریزد و بعد مقداری برنج زعفرانی یا سیب زمینی خرد شده برای ته دیگ استفاده کنید. برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود.
مرحله هفتم: زرشک و خلالها را آماده کنید
در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و بعد زرشکهای شسته شده را با کمی شکر تفت دهید تا سرخ شوند. زرشکها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. خلال بادام را در کره یا روغن تفت دهید و کنار بگذارید. در ادامه خلال پسته را نیز برای چند ثانیه کوتاه در کره تفت دهید و به خلال بادام اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آجیل پلو
مرحله هشتم: خلال پوست پرتقال را آماده کنید
خلال پوست پرتقال را در یک قابلمه آب بریزید و بجوشانید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، آن را آبکش کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا تلخی پوست پرتقالها گرفته شود. در ادامه مقداری کره در یک ماهیتابه بریزید و پوست پرتقالها را همراه با کمی زعفران تفت دهید. بعد از این که آب موجود در تابه تبخیر شد، شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله نهم: غذا را سرو کنید
بعد از این که برنج آماده شد، آن را در دیس بکشید. در ادامه گوشت را روی برنج قرار دهید. برنج را با خلال پسته، خلال بادام، زرشک و پوست پرتقال تزیین کنید و از طعم این غذای جذاب لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه هویج پلو با گوشت چرخ کرده
نکات و فوتوفن های طرز تهیه قیمه نثار قزوینی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت قیمه نثار قزوینی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت راسته گوسفندی استفاده کنید.قبل از تفت دادن پوست پرتقال، حتما آن را چند بار بجوشانید تا تلخی پوست پرتقالها گرفته شود.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید به جای پوست پرتقال از مقداری پوست نارنج نیز استفاده کنید.اضافه کردن شکر به زرشک اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.در صورتی که برای مزه دار کردن گوشت از هل درسته به جای پودر هل استفاده میکنید، حتما بعد از پخت گوشت هلها را بردارید.قبل از تفت دادن خلال بادام بهتر است آن را برای چند دقیقه در گلاب بخیسانید.میتوانید خلال بادام و پسته را بدون تفت دادن نیز آماده کنید. در این روش باید خلالها را برای حدود یک ساعت در گلاب بخیسانید تا نرم شوند.در صورت تمایل میتوانید برنج قیمه نثار را به صورت کته نیز سرو کنید.برای تزیین قیمه نثار قزوینی با خلال باید خلال بادام، خلال پسته، پوست پرتقال و زرشک را روی برنج بریزید و گوشت را نیز در وسط قرار دهید. میتوانید از مقداری پیاز داغ چیپسی نیز برای تزیین این غذا استفادهپیشنهاد میشود برای تزیین این غذا بخشی از برنج را با زعفران ترکیب کنید.اگر از سیب زمینی برای ته دیگ این غذا استفاده میکنید، میتوانید سیب زمینیها را نیز روی برنج بچینید.در زمان پخت گوشت به هیچ عنوان به آن نمک اضافه نکنید. این کار موجب دیرپز شدن گوشت میشود.برای درست کردن این غذا میتوانید بعد از پخت گوشت، آن را ریش ریش کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه قیمه نثار قزوینی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…