طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری؛ با سس مخصوص برای ناهار

پلو کباب قالبی آذری یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه‌ای است که همان‌طور که از نامش پیداست اصالت آن به آذربایجان برمی‌گردد. این غذا با ترکیبی از پلو، کباب و سس مخصوص در کنار هم طعمی بی‌نظیر و متفاوت دارد. اگر علاقه‌مند به طعم‌های جدید و متفاوت هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این غذای جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری با سس مخصوص را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا برنج را تمیز کنید و چند ساعت در آب بخیسانید تا نرم شود. سپس گوجه‌فرنگی، سیر و فلفل‌دلمه‌ای را پوره کنید و سس گوجه‌فرنگی را آماده کنید. مایه کباب را با گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها ورز دهید و آن را در تابه سرخ کنید تا طلایی شود. برنج را نیم‌پز کنید. کف قابلمه را ته دیگ گذارید و به ترتیب برنج، سس و کباب را لایه‌لایه در قابلمه بریزید.

در نهایت، قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید پلو به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد. پلو قالبی آذری با سس مخصوص آماده سرو است. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای پلو کباب قالبی

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۳ پیمانهآببه میزان لازمنمکبه مقدار لازمروغن به میزان لازممحلول زعفرانبه مقدار دلخواهنان برای ته دیگ

مواد لازم برای سس گوجه‌فرنگی

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه فرنگی۲ عددسیر۲ حبهفلفل دلمه‌ای سبز۱/۲ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریروغنبه میزان لازمنمکبه میزان لازم

مواد لازم برای کباب

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز۱ عددسیر۲ حبهفلفل دلمه‌ای سبز۱/۲ عددزردچوبه۱ قاشق چای‌خورینمک و فلفلبه مقدار لازمروغنبرای سرخ کردن

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری

مدت زمان آماده‌سازی: ۲۵-۳۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برنج را تمیز کنید و بشویید. آن را در کاسه مناسبی بریزید و با مقداری آب چند ساعت بخیسانید.

این کار باعث می‌شود برنج هنگام پخت به‌ خوبی پف کند و نرم شود.

مرحله دوم: سس گوجه‌فرنگی را آماده کنید

گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و به چند قسمت برش زنید.

آن‌ها را درون میکسر بریزید. سیر را پس از شستن و پوست‌گرفتن به گوجه‌فرنگی‌ها اضافه کنید.

فلفل‌دلمه‌ای سبز را بشویید و درون آن را خالی کنید. ½ فلفل دلمه را به محتوای درون خردکن اضافه کنید و همه مواد را کاملاً له و پوره کنید.

درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و رب گوجه‌فرنگی را به تابه اضافه کنید. چند دقیقه‌ای تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامی‌اش گرفته شود.

سپس محتوای درون میکسر را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا آب اضافی پوره گوجه تبخیر شود و سس به غلظت مناسب رسد.

در نهایت، کمی نمک به سس اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین کباب تابه‌ای

مرحله سوم: کباب را آماده کنید

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را درون میکسر بریزید. ½ باقیمانده از فلفل‌دلمه‌ای را به پیاز اضافه کنید و مواد را با کمک میکسر کاملاً له و پوره کنید.

پیاز و فلفل دلمه پوره شده را درون صافی یا آبکش کوچکی بریزید و آب اضافی آن را به خوبی بگیرید. این کار به انسجام کباب شما کمک می‌کند.

سیر را بشویید و پوست بگیرید و با کمک سیر له کن آن را پوره کنید و به پوره پیاز و فلفل دلمه اضافه کنید.

زردچوبه، نمک، فلفل و گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و به خوبی با هم ورز دهید تا مایه کباب شما کاملاً یکدست و یکنواخت شود.

مایه کباب را در تابه مناسبی پهن کنید و با مقداری روغن دو طرف آن را سرخ کنید تا کباب برشته و پخته شود.

مرحله چهارم: برنج را نیم‌پز کنید

برنج خیس‌خورده را در آب جوش با کمی نمک نیم‌پز کنید.

سپس آن را در آبکش بریزید و کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.

مرحله پنجم: ته دیگ را آماده کنید

ته قابلمه را با روغن و محلول زعفران چرب کنید. نان را به طور کامل در ته دیگ قرار دهید.

مرحله ششم: مواد را لایه به لایه در قابلمه بریزید

ابتدا یک لایه برنج آبکش شده را در قابلمه روی ته دیگ پهن کنید. سپس یک لایه از سس گوجه‌فرنگی را روی برنج بریزید.

در ادامه، کباب سرخ شده را روی سس قرار دهید. این ترتیب را تا تمام شدن مواد تکرار کنید تا همه مواد در قابلمه جای گیرند.

سپس روی سطح برنج را با کمک قاشق کاملاً صاف و یکدست کنید.

روی لایه آخر برنج، روغن و محلول زعفران بریزید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید پلو به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد تا کاملاً بپزد و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی

مرحله هفتم: سرو پلو

پس از دم کشیدن، پلو را در ظرف سرو به صورت قالبی برگردانید.

پلو قالبی آذری با سس مخصوص شما آماده سرو است. می‌توانید آن را با سالاد یا ماست سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن پلو کباب قالبی آذری با سس مخصوص اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استفاده از برنج محلی طعم و کیفیت نهایی پلو را افزایش می‌دهد.حتماً برنج را حداقل ۴ ساعت خیس کنید تا دانه‌های آن به خوبی باز و هنگام پخت، نرم شوند.زعفران، عطر و طعم پلو را بهبود می‌بخشد و رنگ زیبایی به آن می‌دهد.تفت دادن رب گوجه‌فرنگی قبل از اضافه کردن پوره گوجه باعث می‌شود طعم بهتری به سس ببخشد.برنج را در زمان نیم‌پز کردن زنده‌تر یا سفت‌تر بردارید تا در هنگام دم کشیدن، دانه‌های آن جدا باقی بماند.لایه‌ها را به صورت یکنواخت و مرتب در قابلمه قرار دهید تا همه مواد به خوبی پخته شوند.می‌توانید برای افزایش طعم و ارزش غذایی، سبزیجات تازه مانند جعفری یا گشنیز به سس اضافه کنید.پس از اتمام دم کشیدن، پلو را چند دقیقه بگذارید تا خنک شود و سپس سرو کنید تا دانه‌های برنج بهتر جدا شوند.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای آذری خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری با سس مخصوص از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید