7 خواص شگفت‌انگیز پوست کیوی برای بدن که باید بدانید

اگر هنوز نمی‌دانید پوست کیوی قابل خوردن است یا نه، باید بدانید که پوست کیوی درست مثل میوه آن سرشار از خاصیت است و یکی از مفیدترین قسمت‌های این میوه محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با خواص پوست کیوی به طور کامل آشنا شوید.

از مهم‌ترین خواص پوست کیوی برای بدن می‌توان به درمان یبوست، جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد عصبی و همچنین سلامت قلب اشاره کرد. برای خواندن جزئیات خواص پوست کیوی می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

۷ خواص پوست کیوی برای سلامتی

اکثر ما در زمان مصرف کیوی، پوست آن را جدا می‌کنیم و دور می‌ریزیم، اما باید بدانید که پوست کیوی فواید شگفت انگیزی برای سلامت دارد و از مفیدترین بخش‌های این میوه است. در ادامه این بخش به ۷ مورد از فواید پوست کیوی اشاره شده است.

۱- درمان یبوست

پوست کیوی سرشار از فیبر است و مصرف آن موجب بهبود حرکات روده، رفع یبوست و کاهش نفخ می‌شود. کیوی یک میوه فوق العاده برای یبوست است، اما اگر آن را با پوست مصرف کنید، محتوای فیبر آن ۵۰ درصد بیشتر می‌شود و در نتیجه اثربخشی بیشتری بر درمان یبوست خواهد داشت.

۲- جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد

پوست کیوی غنی از انواع آنتی اکسیدان است و مقدار آنتی اکسیدان‌های آن ۳ برابر بیشتر از میوه کیوی است. مصرف پوست کیوی از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند و از این رو مانع پیر شدن سلول‌ها، بروز بیماری و همچنین ابتلا به سرطان می‌شود.

۳- تقویت سیستم ایمنی بدن

پوست کیوی ویتامین C، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌های فراوانی دارد و از همین رو یکی از مفیدترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. مصرف این میوه از بروز عفونت در بدن جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

۴- بهبود عملکرد سیستم عصبی

پوست کیوی سرشار از فولات است و مصرف پوست یک عدد کیوی می‌تواند ۳۴ درصد از نیاز روزانه بدن به فولات را تامین کند. فولات یا B9 یک ویتامین مهم برای بهبود عملکرد سیستم عصبی در بدن است که هم در بزرگسالی و هم در تکامل کانال‌های عصبی در دوران بارداری نقش مهمی دارد. کمبود این ویتامین در مادران باردار خطر بروز نقایص مادرزادی را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خواص کیوی + بهترین زمان مصرف

۵- بهبود سلامت قلب پوست

پوست کیوی حاوی فلاونوئیدهایی است که از سلول‌های بدن محافظت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. فیبر موجود در این میوه از بروز بیماری‌های قلبی و دیابت جلوگیری می‌کند.

۶- کمک به افزایش باکتری‌های مفید روده

پوست کیوی یکی از بهترین منابع پری بیوتیک‌ها است که به تعادل باکتری‌های خوب بدن و روده کمک می‌کند. مصرف پوست کیوی به خاطر وجود این باکتری‌ها موجب بهبود عملکرد روده و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

۷- جلوگیری از پیری

یکی دیگر از خواص پوست کیوی، جلوگیری از پیری سلول‌های بدن است. مصرف پوست کیوی مانع پیری پوست می‌شود و از بروز چین و چروک‌های پوستی نیز جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: روش‌های نگهداری از کیوی به مدت طولانی

روش‌های مصرف پوست کیوی

برای مصرف پوست کیوی می‌توانید این میوه را با دقت بشویید و بعد با پوست مصرف کنید. در زمان شستن کیوی بهتر است از یک برس یا اسکاچ تمیز استفاده کنید تا پرزهای اضافه میوه گرفته شوند و آلودگی‌ها به طور کامل تمیز شوند. سپس میوه را خرد کنید و با پوست بخورید یا آن را همراه با پوست در سالاد بریزید میل کنید.

چه کسانی نباید از پوست کیوی استفاده کنند؟

پوست کیوی سرشار از اگزالات است و از همین رو افرادی که سابقه ابتلا به سنگ کلیه دارند نباید از آن استفاده کنند. به طور کلی افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، بهتر است از غذاهای غنی از اگزالات مثل کیوی، اسفناج و انواع آجیل اجتناب کنند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به مهم‌ترین خواص پوست کیوی و همچنین روش مصرف آن اشاره شد. فراموش نکنید قبل از مصرف پوست کیوی آن را به طور کامل آبکشی کنید تا همه آلودگی‌ها از سطح میوه پاک شوند.

منابع: clevelandclinic ، medicinenet

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید