بالای 7 میلیارد و 600 میلیون تومان با کمک خیرین تجهیزات پزشکی خریداری شده است

به گزارش تجارت نیوز،

با توجه به اینکه 50 سال از ساخت بیمارستان مفید می‌گذرد مشکلات عدیده‌ای در آن وجود دارد. چه از نظر ظاهر، چه تجهیزات و… ما همیشه با چالش‌های عمده‌ای روبه‌رو هستیم و مسئولان بیمارستان همواره در تلاش‌اند با وجود تمام این چالش‌ها بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهند.

مجتبی دهاقین، مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید، درباره میزان فعالیت بیمارستان و نقشی که خیرین در اداره این بیمارستان دارند می‌گوید: «با توجه به اینکه 50 سال از ساخت این بیمارستان می‌گذرد مشکلات عدیده‌ای در آن وجود دارد. چه از نظر ظاهر، چه تجهیزات و… ما همیشه با چالش‌های عمده‌ای روبه‌رو هستیم و مسئولان بیمارستان همواره در تلاش‌اند با وجود تمام این چالش‌ها بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهند.»

او می‌افزاید: «ما 110 عضو هیات عملی در این بیمارستان داریم که عاشقانه می‌کوشند بهترین خدمات را ارائه دهند و در این بین کمک خیرین به میزان زیادی ما را در این مهم یاری می‌کنند. به عنوان مثال بسیاری از بیمارانی که به اینجا مراجعه می‌کنند وضعیت مالی ضعیفی دارند و به همین دلیل آنهایی که بعد از ترخیص هم نیاز به مراقبت دارند تحت پوشش بیمارستان قرار می‌گیرند و حتی در بسیاری از موارد هزینه برگشت خانواده‌ها به شهرشان نیز از طریق همین انجمن نیکوکاری پرداخت می‌شود.»

25 درصد کودکان بیمار کشور از سوی بیمارستان مفید حمایت می‌شوند

دهاقین ادامه می‌دهد: «بر اساس آمارهای رسمی 25 درصد کودکان بیمار این کشور از سوی بیمارستان مفید ساپورت می‌شوند و این آمار کمی نیست. ما اینجا بیمار از نوزاد یک‌روزه داریم تا کودک 14 ساله. حتی بیمارانی هستند که با وجود سن بالای 30 یا 40 سال چون از ابتدا به بیمارستان مفید مراجعه و خدمات دریافت کرده‌اند هنوز هم برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.»

مراجعان بیمارستان حداقل بین 3 تا 7 نفر هستند

مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید اظهار می‌دارد: «بحث دیگر تعداد مراجعان به بیمارستان است. چون بیماران ما کودک هستند، اغلب به همراه پدر و مادر به بیمارستان می‌آیند و در بسیاری از موارد به خصوص بیمارانی که از شهرستان مراجعه می‌کنند این تعداد تا هفت نفر هم افزایش پیدا می‌کند و بعضاً پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، دایی و عمه هم به جمع آنها اضافه می‌شوند و مشکلات هتلینگ بیمارستان از همین‌جا شروع می‌شود. چون ظرفیت‌های ما برای اسکان همراهان بیمار هم بسیار محدود است.»

او اضافه می‌کند: «در برخی مواقع مشکلات مالی افراد به قدری زیاد است که حتی پزشکان و دیگر پرسنل بیمارستان هم برای رفع این مشکلات دست به جیب می‌شوند چراکه امکانات بیمارستان محدود است و ما توان پذیرایی از تمام این افراد را نداریم.»

انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید در سال گذشته 5 میلیارد تومان به ترخیص بیماران بی‌بضاعت کمک کرده است

دهاقین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به دستورالعملی که از سال 1398 وزارت بهداشت و درمان در خصوص انجمن‌های نیکوکاری در بیمارستان‌های دولتی تهیه کرد اشاره می‌کند و می‌گوید: «این انجمن‌ها در بیمارستان و زیر نظر مسئولان بیمارستان با مجوز وزارت کشور و استانداری فعالیت خود را آغاز کردند.»

مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان مفید توضیح می‌دهد: «وظیفه انجمن‌ها جلب حمایت‌های مردم است. بر اساس اساسنامه تعیین‌شده، ما باید در چهار مسیر حرکت کنیم. مسیر اول کمک به بیماران بی‌بضاعت است که در سال گذشته انجمن معادل پنج میلیارد تومان به ترخیص بیماران بی‌بضاعت کمک کرده است. یعنی بالای یک هزار و 100 بیمار از این بیمارستان با کمک خیرین مرخص شده‌اند.»

او ادامه می‌دهد: «مسیر دوم خرید تجهیزات پزشکی و تامین نیازهای پزشکی بیمارستان است. که این مساله در بیمارستان کودکان نیازمند رسیدگی بیشتر است زیرا بیمارستان‌های تخصصی کودکان به تجهیزات بیشتری نیازمندند. در سال گذشته بالای هفت میلیارد و 600 میلیون تومان از طریق انجمن برای بیمارستان تجهیزات تهیه شده که این هم با کمک خیرین بوده است.»

دهاقین می‌گوید: «مسیر بعدی گسترش فضای فیزیکی، تعمیر فضای فیزیکی و تاسیسات بیمارستان است. و مسیر چهارم خدماتی است که بعد از ترخیص بیماران به آنها عرضه می‌شود؛ به خصوص برای بیمارانی که خاص هستند و نیاز به مراقبت‌های بعد از ترخیص دارند و انجمن به عناوین مختلف در کنار آنها حضور دارد و کمک‌رسانی می‌کند.»

مساله مهم جلب اعتماد خیرین است

مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان مفید در ادامه به بحث اعتمادسازی در بین خیرین اشاره می‌کند و ادامه می‌‌دهد: «مساله مهم جلب اعتماد است. ما در انجمن هر هزینه‌ای که صرف می‌کنیم به افرادی که این هزینه‌ها را در اختیار ما قرار داده‌اند گزارش می‌دهیم. در واقع خیرین از ما گزارش عملکرد دریافت می‌کنند تا بدانند پول‌هایی که پرداخت کرده‌اند در کجا هزینه شده است.»

او می‌افزاید: «به عنوان مثال یکی از خیرین 200 میلیون تومان در اختیار بیمارستان قرار داد و ما در نهایت کل گزارش هزینه‌کرد این پول را به او ارائه دادیم و همین مساله باعث شد 500 میلیون تومان دیگر در اختیار انجمن قرار دهد. اعتمادسازی بخش مهم از کار ما است تا بتوانیم وضعیت کمک‌رسانی به بیمارستان را حفظ کنیم.»

متن و ویدئو کامل میزگرد تجارت‌نیوز با حضور مسئولان بیمارستان تخصصی کودکان مفید را اینجا ببینید و بخوانید.

مطالب مفید