کشتی دست‌دوم در مسیری بدون مقصد

این کشتی بزرگ که طول آن حدود ۳۳۳ متر است و ۱۹ طبقه دارد، یکی از کشتی‌های عظیم‌الجثه جهان به شمار می‌رود. در این کشتی، ۱,۷۰۰ کابین وجود دارد که توسط تیمی متشکل از ۱,۵۰۰ نفر خدمات‌رسانی می‌شوند.

سفر با کشتی آرویا با شکوه و تجمل طراحی شده و هدف اصلی آن ارائه تجربه‌ای منحصربه‌فرد از فرهنگ عربی برای اینفلوئنسرهای مدعو بوده است. ویژه‌ترین سوئیت‌ها و امکانات این کشتی تحت عنوان «تجربه خزاما» ارائه می‌شوند. امکانات بخش خزاما شامل کمدهای لباس جادار، بالکن‌های شخصی بزرگ و رستوران‌ها و بارهای ۲۴ ساعته است که ترکیبی از غذاهای فرانسوی و عربی را سرو می‌کنند.

پس از سفر افتتاحیه در ۱۱ دسامبر که با هدف جلب توجه رسانه‌ها انجام شد، سفرهای تجاری این کشتی از ۱۶ دسامبر به مقاصدی مانند جزایر خصوصی دریای سرخ، مصر و اردن آغاز شدند. این کشتی عظیم در ابتدا توسط یک شرکت هنگ‌کنگی به نام «استار کروز» ساخته شده بود. اما در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع کووید-۱۹ در آن، قرنطینه شد. در سال ۲۰۲۳، شرکت «کروز سعودی» این کشتی را با مبلغی معادل ۳۰۰ میلیون پوند خریداری کرد. یورگ رودولف، رئیس آرویا کروز، اظهار داشت:

ما بسیار خوشحالیم که می‌بینیم پس از دو سال تلاش، آرویا نخستین سفر تجاری خود را از جده آغاز کرده است.

برنامه‌ریزی شده که این کشتی در سال ۲۰۲۵ سفرهایی به دریای مدیترانه، امارات متحده عربی و بحرین داشته باشد. راه‌اندازی کشتی آرویا بخشی از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی بوده که هدف آن بازسازی تصویر بین‌المللی این کشور است. یکی از مهم‌ترین بخش‌های این برنامه، پروژه مگاشهر «نئوم» است که ارزش آن به ۱ تریلیون پوند می‌رسد و شامل پروژه خلاقانه‌ای به نام «لاین» است. لاین یک آسمان‌خراش افقی به طول ۱۷۰ کیلومتر و عرض ۲۰۰ متر است که ظرفیت سکونت ۹ میلیون نفر را دارد و به دنبال ارائه شیوه‌های جدید زندگی است. اگرچه عربستان ابتدا وعده داده بود که نئوم تا سال ۲۰۳۰ آماده بهره‌برداری شود، اکنون پیش‌بینی می‌شود تنها ۲.۴ کیلومتر از پروژه لاین تا آن زمان تکمیل شود.

محمد بن عبدالله الجدعان، وزیر دارایی عربستان، در یک رویداد در ریاض گفت:

نئوم یک برنامه بلندمدت است که تکمیل آن بیش از ۵۰ سال زمان خواهد برد.

اگر کسی فکر کند که چنین پروژه عظیمی در پنج سال ساخته و به بهره‌برداری می‌رسد، اشتباه می‌کند.

ما انسان‌های خردمندی هستیم و می‌دانیم که این پروژه زمان می‌برد.

وی تأکید کرد که برخی پروژه‌های نئوم در کوتاه‌مدت و میان‌مدت بازده مالی خواهند داشت، اما هدف اصلی این برنامه، دستیابی به نتایج بلندمدت است.

همچنین، عربستان سعودی در حال آماده شدن برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ است و طرح‌هایی برای ۱۲ استادیوم مدرن و منحصر‌به‌فرد در سراسر این کشور ارائه کرده است.

با وجود جذابیت این پروژه‌ها، نگرانی‌هایی درباره هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی آن ها وجود دارد، چراکه کارگران مهاجر ارزان در شرایط سختی مشغول به کار هستند.

مطالب مفید