به این دلیل اصلا چای کیسه‌ای ننوشید!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه بارسلونا (UAB) در اسپانیا انجام شده، نشان می‌دهد که هر عدد چای کیسه‌ای، می‌تواند میلیاردها ذره میکرو و نانوپلاستیک (MNPL) را در هر میلی‌متر آبی که در آن غوطه‌ور می‌شود، آزاد کند.

این ارقام ممکن است به نظر زیاد برسند، اما با تحقیقات قبلی که ترکیب پلاستیک‌ها و دمای بالا را بررسی کرده‌اند، مانند ظرف‌های غذایی که در مایکروویو قرار می‌گیرند، همخوانی دارد. این یک یادآوری تلخ از گسترش فراوانی میکروپلاستیک‌ها در زندگی انسان است.

براساس گزارش نشریه ساینس آلرت، در این پژوهش، با استفاده از تکنیک‌های علمی، تصویری بسیار دقیق از خواص شیمیایی و فیزیکی ذرات آزاد شده از کیسه‌های چای به دست آمد.

در این پژوهش سه نوع کیسه چای مورد آزمایش قرار گرفتند. کیسه‌های ساخته‌شده از پلی‌پروپیلن حدود ۱.۲ میلیارد ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه متوسط آنها ۱۳۶.۷ نانومتر بود. کیسه‌های سلولزی به طور متوسط ۱۳۵ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه آنها حدود ۲۴۴ نانومتر بود. کیسه‌های نایلون نیز به طور معمول ۸.۱۸ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه متوسط آن‌ها ۱۳۸.۴ نانومتر بود.
محققان همچنین نحوه تعامل ذرات MNPL با سلول‌های روده انسان را آزمایش کردند و دریافتند که در سلول‌های تولیدکننده موکوس (مخاط)، سطح جذب به اندازه‌ای بود که پلاستیک‌ها می‌توانستند به هسته سلول برسند!

محققان در مقاله منتشرشده خود نوشته‌اند که ترکیب پلیمرهای میکرو و نانوپلاستیک، تأثیر زیادی بر تعاملات زیستی دارد که منجر به اثرات متنوعی بر ارگان‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها می‌شود و می‌تواند منجر به پاسخ‌های ایمنی و تأثیرات بلندمدت بر سلامت مانندسرطان‌زایی شود.

میکروپلاستیک‌ها قطعات پلاستیکی کوچکی هستند که می‌توانند برای محیط زیست و سلامتی انسان‌ها مضر باشند.

مطالب مفید