بیوگرافی جیمی کارتر/ کشاورزی از جورجیا که به کاخ سفید رسید
به گزارش سرویس عمومی اقتصادآنلاین، جیمی کارتر در سال ۱۹۴۶ با رزالین اسمیت ازدواج کرد. رزالین که بعداً به رزالین کارتر شناخته شد، نویسنده و فعال حقوق بشر بود. آنها چهار فرزند به نامهای جک، چیپ، جف و اِمیلین داشتند. جک و چیپ در زمینههای تجاری و سیاسی فعال شدند، جف در کسبوکارهای خانوادگی مشارکت کرد، و اِمیلین در حوزههای آموزشی و اجتماعی فعالیت نمود.
جوانی و ورود به دنیای سیاست
کارتر در دوران جوانی خود کشاورز بادامزمینی بود و پس از آن تصمیم گرفت به دنیای سیاست وارد شود تا به مسائل اقتصادی کشاورزان و جامعه توجه بیشتری کند. در سال ۱۹۶۴، او به عنوان سیاستمدار محلی فعالیت خود را آغاز کرد و توانست به تدریج در مقامات بالاتر کشور قرار گیرد.
ریاستجمهوری کارتر
جیمی کارتر در سال ۱۹۷۶ با شعارهای اصلاحطلبانه و مبارزه با فساد وارد رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری شد و در نهایت در انتخابات ۱۹۷۶ به عنوان سی و نهمین رئیسجمهور ایالات متحده انتخاب شد. او از ۲۰ ژانویه ۱۹۷۷ تا ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ در رأس دولت آمریکا قرار داشت و در دوران ریاستجمهوری خود به مسائل حقوق بشر و اصلاحات داخلی توجه ویژهای داشت.
بیماری و دوران پایانی زندگی
در آگوست ۲۰۱۵، کارتر به بیماری کبد مبتلا شد و پس از تشخیص سرطان، تحت درمانهای مختلف قرار گرفت. این بیماری در بدن او گسترش یافت و به دلیل سابقه سرطان در خانوادهاش، او با چالشهای بزرگی روبرو شد. با این حال، جیمی کارتر به فعالیتهای بشردوستانه و صلحطلبانه خود ادامه داد و در سال ۲۰۰۲ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
مرگ جیمی کارتر
جیمی کارتر در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت و به عنوان تنها رئیسجمهور آمریکا که به صد سالگی رسید شناخته شد. او همچنان یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ معاصر آمریکا بود.
جیمی کارتر و انقلاب ایران
جیمی کارتر در دوران ریاستجمهوری خود در زمان وقوع انقلاب ایران، نقش قابل توجهی ایفا کرد. در دی ماه ۱۳۵۶، او برای اعلام حمایت از شاه ایران به تهران سفر کرد، اما با وقوع انقلاب اسلامی و سقوط حکومت شاه، دیپلماتهای آمریکایی در تهران به گروگان گرفته شدند. این بحران که ۴۴۴ روز به طول انجامید، یکی از چالشهای بزرگ ریاستجمهوری کارتر بود و نارضایتیهای عمومی از عملکرد او، در نهایت به شکست او در انتخابات ۱۹۸۰ منجر شد.