خاموشیها تمام شد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در اولین روز هفته جاری، بیش از ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاههای کشور تحویل شد که در کنار تحویل بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز تحویلی روزانه به نیروگاهها، شرایط تأمین برق را پایدارتر کرده و خاموشیها کاهشی شده است.
طبق اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، در روز شنبه هشتم دیماه، با تحویل ۷۰ میلیون لیتر نفتگاز (گازوئیل) و ۳۶ میلیون لیتر نفتکوره (مازوت) به نیروگاهها، رکورد جدیدی در تحویل روزانه سوخت مایع به نیروگاهها به ثبت رسید.
متوسط تحویل گازوئیل روزانه به نیروگاهها در آذرماه امسال ۵۱ میلیون لیتر و در هفته ابتدایی دماه، ۵۰ میلیون لیتر در روز بوده که با جهش ۲۰ میلیون لیتری تحویل روزانه گازوئیل به نیروگاهها در ابتدای هفته جاری و در صورت ادامه این روند، روند تولید روزانه برق، پایداری بیشتری خواهد داشت.
ذخایر سوخت نیروگاهی در شرایط مطلوبی نیست، با این وجود تحویل روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز و تحویل روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع، موجب کاهش خاموشیها در بخش خانگی و صنعتی شده است.
با این وجود، طبق پیشبینیهای سازمان هواشناسی و گزارشهایی که این سازمان به شرکت توانیر و شرکت ملی گاز ایران داده، از روز جاری (دوشنبه ۱۰ دیماه) شاهد کاهش نسبی دما در نقاط مختلف کشور هستیم و این کاهش دما، به افزایش سهم مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری و محدودشدن بیش از پیش گازرسانی به نیروگاهها میشود.
از اینرو، توجه بیشتر مردم به پویش ۲درجه کمتر با کاهش ۲درجه ای دمای محیط خانه و محل کار، میتواند تحویل سوخت گاز به نیروگاهها را در شرایط پایدار حفظ کند و قطعیهای برنامهریزی شده برق در بخش خانگی و صنعتی افزایش نیابد.
بررسیها نشان میدهد که بخشی از مردم با توجه به ضرورت کاهش ۲ درجهای دمای خانه و محل کار خود، موجبات صرفهجویی در مصرف گاز بخش خانگی را فراهم آورند، اما همچنان نیاز است تا مشترکان بیشتری به این پویش ملی بپیوندند تا روزهای سرد زمستان امسال را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.