داوران زن در افتتاح نمادین ورزشگاه آزادی سانسور شدند!

دیدار ستارگان 98 و منتخب سرخابی در شرایطی برگزار شد که دو داور زن در اتاق وی ای آر حضور داشتند، اما نه نامی از آن‌ها برده شد و نه تصویرشان به نمایش در آمد.

به گزارش تجارت نیوز،

ورزشگاه آزادی روز گذشته بعد از حدود 6 ماه چشم‌انتظاری دوباره میزبان یک مسابقه فوتبال بود و برای ارزیابی شرایط کلی ورزشگاه بعد از اجرای فاز اول پروژه بازسازی، مسابقه تیم‌های ستارگان 98 و منتخب سرخابی برگزار شد که در یک بازی جذاب و پرگل که 10 بار توپ از خط دروازه‌ها عبور کرد، تیم ستارگان 98 توانست با نتیجه 6 بر 4 مقابل منتخب سرخابی پیروز شود و اتفاق ویژه مسابقه اینکه در جریان این بازی از تکنولوژی (VAR) هم استفاده شد تا معایب احتمالی آن بعد از بازسازی ورزشگاه آزادی مورد بررسی قرار گیرد.

مسعود مرادی، داور پیشکسوت فوتبال ایران در نقش داور اول بازی حضور داشت و برای بررسی چند صحنه مشکوک از تکنولوژی (VAR) استفاده کرد. رد صحنه مشکوک به خطای پنالتی به سود تیم پیشکسوتان سرخابی و پذیرفته‌شدن گل بهنام سراج برای تیم منتخب 98 بعد از اعلام آفساید کمک‌داور، از جمله تاثیرگذاری‌های تکنولوژی کمک‌داور ویدئویی در جریان بازی روز گذشته بود و مرادی سعی داشت تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، صحنه‌های مشکوک را بررسی کند و به میانه زمین برگردد.

از قول حضور در داربی تا حضور پنهانی در فینال جام حذفی

تکنولوژی کمک‌داور ویدئویی در حالی در بازی دوستانه روز گذشته مورد ارزیابی قرار گرفت که در اتاق (VAR)، برای اولین‌بار از حضور همزمان 2 داور زن استفاده شد. فصل گذشته قرار بود از داوران زن در اتاق کمک‌داور ویدئویی برای مسابقه داربی استفاده شود که با وجود تبلیغات انجام‌شده از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال، این اتفاق رخ نداد و تنها حضور یک داور زن در اتاق (VAR) به مسابقه فینال جام حذفی فصل گذشته باز می‌گردد که مهسا قربانی در نقش کمکِ موعود بنیادی‌فر در اتاق (VAR) حضور یافت که البته این حضور هم کاملاً پنهانی بود و اطلاع‌رسانی دقیقی درباره آن انجام نشد!

شما ندیدید اما داوران زن در اتاق (VAR) بودند

مهناز ذکایی و آتنا لشنی، داور و کمک‌داور بین‌المللی فوتبال ایران که لایسنس (VAR) را هم دارند، روز گذشته در اتاق مرتبط با این تکنولوژی حضور یافتند که ذکایی در نقش داور (VAR) و لشنی در قامت کمکِ او فعالیت کرد و محسن حکیم که مسئول پروژه (VAR) است هم بر عملکرد ذکایی و لشنی نظارت داشت. نکته عجیب و جالب‌توجه آنکه با وجود استفاده چندباره از تکنولوژی کمک‌داور ویدئویی در جریان بازی، هیچ تصویری از اتاق (VAR) در هنگام پخش زنده بازی، نشان داده نشد و عجیب آنکه گزارشگر بازی حتی یک‌بار هم اسم داوران زن را نیاورد!

و دوباره یک شوآف؛ این قصه ادامه دارد؟

داوران زن بین‌المللی فوتبال ایران برای قضاوت در مسابقات بین‌المللی به‌ویژه جام جهانی نیاز به حضور در مسابقات فوتبال مردان دارند و در این‌باره، مسئولان فدراسیون فوتبال بارها شوآف‌های رسانه‌ای انجام داده‌اند اما آنچه در میدان عمل اتفاق افتاده، کاملاً متفاوت بوده است؛ به‌طوری‌که حتی در یک بازی دوستانه هم حضور داوران زن در اتاق (VAR) موردتوجه قرار نگرفت و سانسور شد و باید دید حضور داوران زن در ادامه فصل رقابت‌های باشگاهی، ادامه‌دار خواهد بود و یا صرفاً به حضور در یک بازی دوستانه، آن‌هم با کمترین توجه رسانه‌ای ممکن ختم می‌شود.

منبع :

فوتبال 360

مطالب مفید