9 نکته مهم برای نگهداری از گیاه رزماری در زمستان
رزماری یکی از گیاهان معطر و چندساله است که به دلیل رایحه خاص و کاربردهای زیادی که در آشپزی دارد، بسیار محبوب است. این گیاه با برگهای سوزنی و سبز تیره، در مناطق گرم و معتدل به خوبی رشد میکند. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با نکات نگهداری از گیاه رزماری در زمستان به طور کامل آشنا شوید.
برای محافظت از گیاه رزماری در زمستان باید آن را در مکانی دور از سرمای شدید قرار دهید. بهتر است گیاه در مکانی با نور مناسب قرار بگیرد و دمای هوا بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. در این فصل از آبیاری بیش از حد گیاه اجتناب کنید و از هرس کردن گیاه به صورت کامل بپرهیزید. جزئیات این نکات را در ادامه بخوانید.
نکاتی که باید برای نگهداری از گیاه رزماری در زمستان بدانید
گیاه رزماری نسبت به سرمای زمستان بسیار حساس است و از همین رو در این فصل باید به درستی از آن مراقبت کنید تا آسیب نبیند. در ادامه این بخش به مهمترین نکات نگهداری از گیاه رزماری در زمستان اشاره شده است.
۱- رزماری را در مکانی محافظت شده قرار دهید
برای نگهداری از گیاه رزماری در زمستان باید از آن در برابر سرمای هوا محافظت کنید. اگر از آن در باغچه یا فضای باز نگهداری میکنید، بهتر است روی گیاه را با پلاستیک مخصوص بپوشانید تا از سرما و یخبندان در امان بماند. اگر گیاه شما در گلدان است، بهتر است آن را به داخل خانه منتقل کنید و در مکانی با نور و تهویه مناسب قرار دهید.
۲- نور مورد نیاز گیاه را فراهم کنید
رزماری به نور زیادی نیاز دارد و در زمستان بهتر است گلدان را در نزدیک پنجرهای آفتابگیر قرار دهید. اگر به نور طبیعی دسترسی ندارید، میتوانید از نور لامپ برای رشد گیاه استفاده کنید.
۳- گیاه را در مکانی با دمای مناسب قرار دهید
رزماری برای رشد به دمایی بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نیاز دارد. این گیاه در دماهای زیر صفر آسیب میبیند و نابود میشود. در فصل زمستان بهتر است گیاه را به داخل منزل بیاورید.
۴- از کود ملایم برای تقویت گیاه استفاده کنید
در فصل زمستان رشد گیاه رزماری کمتر میشود و از همین رو در این فصل نیازی به کود دادن مکرر نیست. میتوانید هر دو ماه یک بار از کودهای مایع ملایم برای بهبود رشد گیاه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: تقویت کنندههای طبیعی گیاهان را بشناسید
۵- گیاه را به درستی آبیاری کنید
در فصل زمستان، با سرد شدن هوا گیاه رزماری به آب کمتری نیاز دارد. در این فصل باید صبر کنید تا سطح خاک کمی خشک شود و بعد به آن آب بدهید. به خاطر داشته باشید که آبیاری زیاد به گیاه آسیب میرساند و موجب پوسیدگی ریشهها میشود.
۶- از هرس کردن زیاد گیاه در زمستان اجتناب کنید
هرس کردن برای حفظ شکل گیاه و جلوگیری از تراکم بیش از حد آن ضروری است. برای هرس کردن گیاه رزماری در این فصل تنها باید شاخههای خشک و آسیب دیده را حذف کنید. به خاطر داشته باشید که در زمستان مجاز به هرس کامل گیاه نیستید و تنها میتوانید شاخههای خشک و خراب را جدا کنید.
۷- رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کنید
رزماری برای رشد به رطوبت زیادی نیاز ندارد و بیشتر به هوای خشک علاقه دارد. اگر در مکانی زندگی میکنید که آب و هوا به شدت خشک است، میتوانید با قرار دادن یک ظرف آب در نزدیکی گیاه یا استفاده از دستگاه بخور سرد، رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید.
بیشتر بخوانید: نشانههای تنگ بودن گلدان برای گیاه
۸- مراقب آفات و بیماریهای گیاه باشید
رزماری ممکن است در زمستان به آفات مختلفی مانند کنههای عنکبوتی یا شپشک آردی دچار شود. برای پیشگیری از بروز این مشکلات باید گیاه را به صورت مرتب بررسی کنید و از اسپریهای طبیعی یا محلولهای شیمیایی مناسب برای رفع این مشکل کمک بگیرید.
۹- از کاشت این گیاه در زمستان اجتناب کنید
بهار یا اوایل پاییز بهترین زمان برای کاشت رزماری است. بهتر است برای کاشت رزماری تا پایان زمستان صبر کنید و بعد آن را بکارید. برای کاشت رزماری در گلدان هر زمانی از سال میتواند مناسب باشد، چون میتوانید گلدان را در داخل خانه قرار دهید.
در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا به نکات نگهداری از گیاه رزماری در زمستان اشاره شد. رزماری گیاهی زیبا و پرکاربرد است که در زمستان به مراقبت بیشتری نیاز دارد. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله میتوانید از این گیاه در برابر سرمای زمستان محافظت کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…