طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی+ نکات و فوتوفن ها
یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفدار در سفرههای ایرانی، دلمه است. دلمههای ایرانی در انواع مختلفی طبخ میشوند. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت دلمه کلم برگ تنها کافی است لپه و برنج را بپزید و پیاز را با گوشت چرخ کرده، سبزیجات و ادویهها تفت دهید. سس را به صورت جداگانه با رب، زردچوبه، پیاز داغ و نمک و فلفل بپزید. به گوشت و ادویهها سبزیجات، لپه و برنج را بیفزایید و کمی هم بزنید تا یکدست شود.
برگهای کلم را که در آب جوش نرم کردهاید به صورت دو لایه در قالب یا قابلمه بچینید. کمی از سس را برای روی دلمه کنار بگذارید و مقداری از آن را روی برگ کلمها که در قالب چیدید، بریزید. بقیه سس را با مواد میانی دلمه مخلوط کنید.
مواد داخل دلمه را روی برگها بریزید و در نهایت روی آن را مجددا با دو لایه برگ کلم بپوشانید. سس را روی دلمه بریزید و قابلمه دلمه را در یک ظرف آب نشکن قرار دهید. بگذارید دلمه یک ساعت در فر بپزد. دلمه کلم برگ شما آماده است.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دلمه کلم برگ قالبی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکلم برگ۱ عدد متوسط یا نصف یک کلم بزرگبرنج۱/۲ لیوانلپه۱/۲ لیوانسبزی دلمه خرد شده (تره، نعنا، گشنیز، جعفری، مرزه، ترخون)۱ لیوانرب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوریپیاز۲ عدد متوسطسرکه یا آبغوره۱/۳ لیوانگوشت چرخ کرده۱۵۰ گرمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعتونیم الی ۳ ساعتمناسب برای: ۵ نفردرجه سختی: دشوار
مرحله اول: پختن برنج و لپه
بگذارید لپه با آب و کمی نمک بپزد و نرم شود. معمولا ۲ ساعت زمان برای پخت و نرم شدن لپه کافی است.
برنج را درست مانند زمانی که میخواهید برنج دم بگذارید، آبکش کنید. بگذارید برنجها کمی بیشتر از حالت عادی در آب جوش باقی بمانند و نرمتر شوند. نهایتا برنج را داخل آبکش بریزید و بگذارید خنک شود.
مرحله دوم: آماده کردن کلم برگ
برای این دلمه مجلسی ابتدا باید مغز کلم را کامل در بیاورید. با این کار برگها راحتتر جدا میشوند. سپس برگها را جدا کنید و یکی یکی در آب در حال جوشیدن بیاندازید تا نرم و نیمپز شود.
پس از نرم شدن برگها آنها را از آب بیرون آورید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها کشیده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم اناری
مرحله سوم: آماده کردن مواد داخل دلمه
پیازها را رنده یا نگینی کنید. بگذارید پیازها با روغن سرخ شده و کمی سبک شود. بعد از این که پیاز کاراملی شد، نصف آنها را جدا کنید و برای سس دلمه کنار بگذارید. گوشت و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید تا سرخ شوند و بعد فلفل را اضافه کنید.
سبزی دلمه تازه یا خشک را به پیاز و گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سبزی عوض شود. حالا برنج آبکش شده و لپه پخته را اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا مواد خوب مخلوط شوند. در نهایت به مقدار دلخواه نمک اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت سس دلمه
نصف پیازها را که برای سس کنار گذاشته بودید در این مرحله استفاده کنید. به پیازها زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. یک لیوان آب به سس اضافه کنید.
در این مرحله طبق سلیقه آبغوره یا سرکه را به سس اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. اگر ترجیح میدهید سس ملس باشد، میتوانید در این مرحله به آن کمی شکر هم اضافه کنید. بگذارید سس کمی بپزد و غلیظ شود.
مرحله پنجم: چیدن دلمهها در قالب
قبل از استفاده از برگها، باید قسمت ساقهای و سفت برگها را جدا کنید. حالا کف قابلمه یا قالب و دیوارههای آن را با چیدن دو لایه از برگها بپوشانید.
یک سوم از سسی که پختید و کنار گذاشتید را روی برگهای کف قابلمه بریزید و یک سوم دیگر را به مواد داخل دلمه اضافه کنید.
مواد داخل دلمه را روی برگها بریزید. دوباره روی مواد را با دو لایه برگ بپوشانید. در نهایت روی دلمه بقیه سس را بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ چغندر
مرحله ششم: پخت دلمه
یک ظرف نشکن را از کمی آب پر کنید. قالب یا قابلمه دلمه را داخل ظرف آب بگذارید تا حرارت مستقیم به دلمهها نخورد، زیرا ممکن است ته بگیرند یا بسوزند. سپس هر دو ظرف را با هم، به مدت یک ساعت داخل فر بگذارید.
بعد از پخته شدن دلمهها، میتوانید قالب را داخل یک دیس برگردانید. دلمه کلم برگ قالبی شما آماده است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت دلمه کلم برگ قالبی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت تمایل میتوانید کمی ترخون و مرزه خشک هم به سس دلمه اضافه کنید.برای بهتر شدن طعم ملس دلمه، میتوانید به جای استفاده از شکر از یک قاشق سکنجبین نیز استفاده کنید.استفاده از شکر در این دلمه اختیاری است. اگر ترجیح میدهید دلمه شما طعم ملس داشته باشد و داخل آن از سرکه استفاده کردید، بهتر است کمی شکر به آن اضافه کنید.میتوان از یک قاشق ماست چکیده هم در مواد داخل دلمه استفاده کرد. در صورت تمایل به استفاده از ماست، آن را در یک فنجان با سرکه یا آبغوره مخلوط کنید و بعد از افزودن شکر، آن را به مواد داخل دلمه اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید رب انار، زرشک و کشمش و باقالی پخته هم به مواد داخل دلمه اضافه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا، با طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی آشنا شدیم. پخت این غذا در ابتدا ممکن است دشوار به نظر برسد اما با انجام مراحل گفته شده میتوانید آن را به بهترین شکل ممکن بپزید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. این غذا با توجه به ظاهر زیبا و مجلسی آن، برای مهمانیها و ضیافتها انتخاب مناسبی است.