طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

پیراشکی به نان‌هایی گفته می‌شود که با خوراکی‌های مختلف پر شده باشند. پیراشکی کرم‌دار یکی از محبوب‌ترین انواع پیراشکی‌ها در سراسر جهان است که اصالت آن بیشتر به فرهنگ و آشپزی اروپایی برمی‌گردد. شما می‌توانید با رعایت چند نکته ساده آن را با بالاترین کیفیت در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا خمیر مایه را با شکر و شیر ولرم ترکیب کنید. سپس آرد و نمک را الک و به مخلوط مایه اضافه کنید. تخم‌مرغ‌ها و وانیل را به خمیر اضافه و آن را به مدت ۸-۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و کشسان شود.

بعد از افزودن کره نرم، خمیر را در کاسه‌ای چرب شده قرار دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. در همین زمان، کرم پیراشکی را با زرده تخم‌مرغ، شکر، نشاسته ذرت، شیر و خامه آماده کنید.

پس از غلیظ شدن، آن را صاف کنید. خمیر را به شکل پیراشکی درآورده و روی سینی فر قرار دهید تا پف کند. پیراشکی‌ها را در روغن داغ سرخ کنید و پس از خنک شدن، با کرم آماده شده پر کنید. در نهایت، پیراشکی‌های پر شده را با پودر شکر و دارچین یا سس شکلاتی تزیین کنید.

رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر پیراشکی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشکر۳ قاشق غذاخوریتخم مرغ۲ عددشیر۱ پیمانهآرد۴ پیمانهکره۱/۲ پیمانهوانیل۱ قاشق چای‌خورینمک۱/۲ قاشق چای‌خوریمخمر۲ قاشق چای‌خوریروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مواد لازم برای کرم پیراشکی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازخامه قنادی۱/۲ پیمانهشیر۱ پیمانهزرده تخم مرغ درشت۳ عددشکر۵۰ گرمنشاسته ذرت۳ قاشق غذاخوریوانیل۱ قاشق چای‌خوریکره۱ قاشق غذاخورینمکنوک قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار

مدت زمان آماده‌سازی و استراحت: ۲-۳ ساعتمدت زمان پخت: ۱۰-۱۵ دقیقهمناسب برای: ۵-۶ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید

خمیر مایه و ۱ قاشق از شکر را به همراه شیر ولرم در کاسه کوچکی بریزید و کمی هم زنید.

روی کاسه را بپوشانید و ۱۰ دقیقه در دمای محیط به آن زمان دهید تا خمیر مایه عمل کند.

سپس ترکیب فوق را در کاسه بزرگی بریزید.

مرحله دوم: مواد خشک را آماده کنید

آرد سفید و نمک را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را الک کنید تا ناخالصی‌های آرد گرفته شود.

سپس مواد خشک را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب کنید. در این مرحله باقیمانده شکر را نیز به مواد بیفزایید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دونات خانگی

مرحله سوم: تخم‌مرغ‌ها و وانیل را اضافه کنید

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه کوچکی بشکنید. وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن کمی هم زنید تا تخم‌مرغ‌ها از حالت لختگی خارج شود.

تخم‌مرغ‌ها و وانیل را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و کم‌کم خمیر را جمع کنید.

مرحله چهارم: خمیر را ورز دهید

روی سطح میز کار کمی آرد بپاشید و خمیر را ۸-۱۰ دقیقه به خوبی با دست ورز دهید.

مرحله پنجم: کره نرم را به خمیر اضافه کنید

کره نرم را به خمیر اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا کره به خوبی با خمیر ترکیب شود و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.

مرحله ششم: خمیر را استراحت دهید

خمیر آماده شده را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با نایلون یا حوله‌ای تمیز بپوشانید و به ۱-۱/۵ ساعت آن را در فضای محیط گذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.

مرحله هفتم: کرم را آماده کنید

در این بازه زمانی به سراغ آماده‌سازی کرم روید.

در یک کاسه مناسب، زرده‌های تخم‌مرغ و شکر را با همزن بزنید تا تخم‌مرغ‌ها کرمی و کشدار شوند.

سپس نشاسته ذرت را اضافه و مخلوط کنید. مواد را در قابلمه مناسبی بریزید و شیر و خامه را به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و مدام محتوای درون آن را هم بزنید تا مواد به غلظت مناسبی رسد.

پس از غلیظ شدن، کره را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.

کرم را از صافی رد کنید تا بافت یکدستی از آن حاصل شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاکای شکم پر

مرحله هشتم: پیراشکی‌ها را قالب زنید

روی یک سطح صاف کمی آرد پاشیده و خمیر را روی آن قرار دهید. با دست پف خمیر را بگیرید و آن را روی سطح میز کارتان گذارید.

در این مرحله می‌توانید خمیر را با وردنه صاف کنید و با قالب گرد آن را قالب زنید یا خمیر را ابتدا به ۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر قسمت را به شش قسمت کوچک‌تر تقسیم کنید و به شکل توپ درآورید.

خمیرهای آماده شده را روی سینی فر که کمی آرد پاشیده یا کاغذ روغنی پوشانده شده است، قرار دهید و با نایلون یا حوله‌ای تمیز روی آن‌ها را بپوشانید و به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیرها پف کنند.

مرحله نهم: پیراشکی‌ها را سرخ کنید

قابلمه کوچکی را روی حرارت گذارید و تا نیمه در آن روغن بریزید. منتظر بمانید تا روغن داغ شود.

سپس پیراشکی‌ها را به آرامی درون روغن قرار دهید و هر طرف آن‌ها را به مدت ۳ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و پف‌دار شوند.

پس از سرخ شدن، پیراشکی‌ها را روی دستمال کاغذی یا توری خنک‌کننده قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

مرحله دهم: پیراشکی‌ها را با کرم پر کنید

با کمک چاقو سوراخ‌های کوچکی در مرکز پیراشکی‌های سرخ شده ایجاد کنید و کرم پیراشکی را با استفاده از قیف پلاستیکی درون پیراشکی‌ها بریزید تا کاملاً پر شوند.

پس از پر کردن پیراشکی‌ها با کرم، آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کرم به خوبی سفت شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دونات پرتقالی

مرحله یازدهم: پیراشکی‌ها را تزیین کنید

پیراشکی‌ها را از یخچال خارج کنید و با پودر شکر و دارچین یا سس شکلات به دلخواه تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پف بیشتر و بهتر خمیر، از مخمر تازه استفاده کنید و حتماً قبل از افزودن به خمیر، مخمر را با کمی شیر گرم و شکر فعال کنید.هنگام ورز دادن خمیر، مطمئن شوید که خمیر نرم و کشسان باشد تا پیراشکی‌های پف‌دار و لطیف داشته باشید.برای سرخ کردن از حرارت متوسط استفاده کنید تا پیراشکی‌ها به طور کامل سرخ شوند و از سوختن آن‌ها جلوگیری شود.برای پر کردن پیراشکی‌ها با کرم، از قیف پلاستیکی با سر باریک استفاده کنید تا کرم به راحتی وارد پیراشکی‌ها شود.برای جلوگیری از جذب روغن اضافی توسط پیراشکی‌ها، پس از سرخ کردن آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.می‌توانید از کرم‌های مختلف مانند کرم توت‌ فرنگی یا کرم شکلاتی برای تنوع در طعم پیراشکی‌ها استفاده کنید.خمیر پیراشکی باید به اندازه کافی استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود و پیراشکی‌ها پف‌دار شوند.برای تزیین پیراشکی‌ها، از سس شکلاتی براق استفاده کنید تا ظاهر جذاب‌تری به آن‌ها بدهید.اضافه کردن پودر دارچین و زنجبیل به خمیر پیراشکی‌ها عطر و طعم خاصی به آن‌ها می‌دهد.می‌توانید بسته به سلیقه خود میزان شکر را در کرم تنظیم کنید تا طعم مطلوب را به دست آورید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این پیراشکی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه پیراشکی کرم‌دار از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید